Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Enge droom over wolven

droomvvv
26 juli 2018

Hallo allemaal,

Ik zou het heel fijn vinden als jullie me kunnen helpen met deze droom! Ik snap er helemaal niks van en vond het ontzettend eng.

Ik kreeg berichten van twee vrienden die ik pas heb ontmoet dat ik bij ze kan komen. Eigenlijk wil ik niet, maar ze dringen wat aan en ik besluit om toch te gaan. Het schemert als ik naar ze toe ga. Ze hebben 'wolven' opgeroepen (in plaats van geesten) en willen van ze horen wat ze kunnen leren, welke lessen er voor ze zijn op dit moment.
We zitten in een voortuin maar toch binnen in een soort grote hal/gang, het is nogal dubbel. We liggen met z'n drieen in een bed met dekens over ons heen. De deurklinken bewegen maar de deur zit op slot. We praten verder en horen steeds vaker dat ze zachtjes naar ons toe proberen te komen. Ik heb een gevoel van dreiging. Naast de ene deur zit een raam maar plotseling is het raam weg en is daar een tweede deur. Ze proberen vaker om binnen te komen en we worden heel erg bang. Voor de deuren/raam liggen heel veel verse groente op de grond, ik herinner me veel tomaten. Op een gegeven moment komen ze echt dichterbij en komen ze naar ons toe zonder door de deur te komen, maar als geesten (ik kon ze ook niet zien). Ineens waren ze bij ons en was er 1 bij me onder de deken. Het stond als het ware op het bed en het had niet de vorm van een wolf, maar van een mens. Ik was ontzettend bang, gilde en op dat moment werd ik wakker.

Kan iemand me alsjeblieft helpen om het te ontcijferen? Het lukt mij niet. Ontzettend bedankt alvast!!

26 juli 2018
Beheerder

Wolven zijn carnivoren en dus zullen ze niet op groenten en tomaten afkomen.
Maar je legt dus een lokaas voor de deur en vindt het dan vreemd dat er iets op af komt.
Ik denk dan aan Sinterklaas met de peen in de schoen met stro een openlijke uitnodiging tot seksuele avances.
Even later ligt er dan ook een in bed.
De wolven zijn het kwaad, de wilde natuur. Ze vertegenwoordigen angsten als de onbewuste angst te worden aangerand.
Later blijkt de "wolf" of de "geest" een meer herkenbare en daarom meer bewuste gedaante aan te hebben genomen.
De wilde bruut is een beeld van de primitieve door begeerte en drift gedreven mannelijke invloed.

Het huis en de kamer ben je zelf. Deuren sluiten nooit in dromen het zijn afweersystemen die als je niet 100 % waakzaam bent altijd zullen falen.