Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ziekte

Dromenzijnleuk
6 mei 2018

Hoi allemaal!

Ik droomde vannacht dat ik in een random kamer was in een huis van iemand die ik vertrouw. En toen kwam er een vent op me afgelopen die zei: je moet nu gaan liggen, anders val je flauw. Ik begreep niet wat hij bedoelde want ik voelde me toch prima. Dus liep ik de ruimte uit, waar ik merkte dat ik niet heel sterk meer op mijn benen stond. Hij ving me op en legde me neer op het bed dat er in de kamer stond. Hij zei dat ik gedrogeerd was op een feestje, maar dat feest was weken geleden. Op dat moment kreeg ik een flashback naar dat feest en ik was inderdaad niet heel helder en heb gekke dingen gedaan. Toen zei die man iets, maar dat hoorde ik al niet meer. Want ik ging dood. Daarna was ik dus ergens anders, maar het was me heel erg duidelijk gemaakt dat ik dood was en ik was daar met mijn moeder. (mijn moeder leeft nog in het echt) en ik en mijn moeder gingen een ruimte binnen vol met snoep en daar leefden we ons uit. Totdat ik op een gegeven moment bedacht dat het wel erg zielig was voor mijn vader en mijn broertje dat wij nu dood zijn. (Mijn ouders zijn gescheiden, mijn vader heeft een nieuwe vriendin en ik heb ook nog een oudere broer, maar aan die twee dacht ik niet) maar toen kwam de jongen die ik leuk vind ook de kamer binnen en hij vertelde dat hij kanker had en dus niet lang meer zou leven. We knuffelen en kusten enzo en ik kom het niet over mijn hart verkrijgen om te vertellen dat hij al dood was. Daarna werd ik wakker en ik had best veel buikpijn.

Het is een beetje een lang verhaal voor een droom die redelijk kort was, maar ik hoop dat jullie me kunnen verduidelijken over wat mijn droom betekent.

Groetjes Tessa

6 mei 2018
Beheerder

Dood gaan is een vorm van onbewust worden of vergetelheid zoeken.
Iemand die dood is ben je dus vergeten.
Zelf ben je ook als dood, dat is ongevoelig zijn, je "leeft" niet.
Maar het lijkt erop dat je toch wat remmen mist want de man wil je laten liggen.
Het is of je op het punt staat te bezwijken.

Drogeren is onbewust gemaakt worden of escapisme.

Snoep is een substituut voor gemiste liefde of warmte.
Tegelijk is het ook een symbool van iets lekkers als lusten en seks.
Het vriendje is ook al ernstig ziek. Nu kan dat iets in jezelf zijn dat zich doodongelukkig voelt, of met iets onaangenaams rondloopt dat moet worden verwerkt.

Een scheiding is voor kinderen vaak heel traumatisch.