Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gekust door een artiest

29 april 2018

Hoi! Een aantal nachten geleden had ik een hele leuke, toch ietwat vreemde droom. Waarvan ik eigenlijk nov maar een aantal 'flarden' weet.

Ik stond in een kroeg, en ineens stond Chris Martin (coldplay) voor mijn neus. We raakten gezellig aan de praat en moesten veel lachen om elkaar. En ineens vraagt hij mij mag ik je kussen? Waarop ik het spaansbenauwd krijg, ik wil wel, maar ik ben (in het echte leven)getrouwd. Toch kussen we elkaar heel snel. En toen ineens keken we elkaar aan en begonnen we weer te lachen. Toen moest hij weg, en vroeg om mijn telefoonnummer. Die kon ik niet meer geven want hij werd naar buiten gehost door een hele groep mensen. Heel gek, deze droom heb ik zo goed onthouden.
Zelfs nu ik dit op schrijf trillen mijn handen en gaat m'n hart gigantisch tekeer.


Vanavond kregen mijn man en ik een stevige woordenwisseling. Een die mij veel pijn deed, de radio stond aan en met dat mijn man gemene dingen zegt, speelt 'je raad het al' een nummer van coldplay. Ik weet niet welk nummer het was. Maar het maakte mij wel heel emotioneel. Mijn man had niks door want die stond ondertussen buiten.

Ik vindt het heel gek, en ben blij dat ik hier mijn verhaal kwijt kan.

Groetjes Enna.

29 april 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. In kroeg worden alcoholische versnaperingen verkocht en is een plek waar je je even kan ontvluchten van de maatschappij. Ofwel escapisme.

Chris Martin is iemand waar je tegenop kijkt en is een idool, die in de echte wereld onbereikbaar is. Hij fungeert hier als een spiegel in je droom. Eigenschappen van hem vullen je aan of zijn herkenbaar, omdat je ze zelf onbewust ook bezit. Dit wordt bezegelt met een kus. De kus in de droom hoeft niet perse om seks of liefde te gaan. In deze droom zijn het samensmeltingen van eigenschappen en het ontdekken van vaardigheden. Door je telefoonnummer te geven hou je het lijntje aan of wordt je aan het lijntje gehouden. Het telefoonnummer kun je niet geven, omdat deze lijn toch verstoord wordt door de snelle maatschappij of misschien wel verstoord door het laatste woord van je man. De kus (kroeg/escapisme) kan ook een wens naar meer zelfstandigheid of eigen keuzes maken gaan.

30 april 2018
Beheerder

Het heldenarchetype van de held op het witte doek (c.q. paard of podium) is onrealistisch.
Geen mens kan daar tegenop. De Olympus van de glitterwereld en de pop waar relaties niets meer zijn dan vluchtig avontuur.
De vlucht in zulke fantasieën is een illusie die snel verbleekt en geen inhoud heeft.
De artiest is een bohemien. Maar ben jij dat of wil jij dat zijn? Neen, want je wilt trouw blijven en bloost al bij de gedachte.
Popidolen kunnen er hoopjes krijgen. Die wereld van losbandigheid is niets voor jou.
De kus kan wel iets in je wakker schudden. De hang naar avontuur. De wilde vrouw in je.
Maar de schakende piraat zal je plaatsen in zijn trofeeën kast.
Misschien geeft hij je het gevoel weer vrouw te zijn en aantrekkelijk?
Echtgenoten vergeten nogal eens dat een complimentje een flirt mag zijn die je bevestigt in je waarde.
Coldplay heeft toch iets in zich van kilte in de naam. Het is niet wat het lijkt.
Artiesten zoeken de grenzen op en rebelleren of overdrijven hun adoratie en extases over hun nieuwe veroveringen. (avantgarde)
Maar dat heeft een permanente impuls nodig van reële avonturen want het is wild watervaren met alle gevaar van een crash of een waterval.
De roes van het leven en de drank en drugs kan wild zijn. Maar wie liever rustig thuis een gezinnetje wil besturen heeft daar niet zoveel aan.
De pop industrie is dan ook een uitlaatklep voor opgekropte verlangens en frustraties die de gemiddelde mens niet realiseren kan of wil.
De film is ook een vlucht uit de realiteit. Maar hoelang duurt een film?