Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Levende mummie en meer

Jolien
10 april 2018

Hoi hoi! Ik had deze nacht een bijzondere droom waar ik nog veel van weet en ik vroeg me af wat jullie ervan zouden zeggen dus ja, ik ben benieuwd ;-)

Dit is de droom:
Ik ging met een grote groep een activiteit doen. Ik kende er ook veel vrienden, maar er waren ook onbekenden. We waren met een stuk of 50. Ik ging met de fiets er naartoe. Eerst moesten we wat in een wachtzaal zitten wachten en ons ook omkleden. Maar ik was mijn gsm en nog een paar andere spullen vergeten en die bracht mijn vader nog achter. Ik had nog wat lol met mijn vriendinnen, en dan begonnen de activiteiten. We kregen verschillende opdrachten. Voor de eerste opdracht moesten we naar een reusachtige bergruimte, die zelfs wat weg had van een winkel. De opdracht: zoveel mogelijk spullen verzamelen. Iedereen stormde dus de gangen in. Ik kreeg 2 kleine boekjes, een krant en 2 broodkorsten te pakken, wat blijkbaar best veel was. Ik passeerde ook een gang, die met hekkens was afgezet. Er hing een bordje waar op stond: "MUMMIES EN LIJKEN". Ik liep ervan weg, maar zag dat er iemand over de hekkens kroop. Dan gingen we aan een grote tafel zitten, waar we de verzamelde voorwerpen bespraken. 1 van mijn leerkrachten zat er ook, en die speelde de sims mobile. Ik ben tegenwoordig best verslaafd aan dat spel :-). Opeens stormde een man van het gebouw de kamer binnen en hij riep "DE MUMMIE IS LEVEND GEWORDEN!" Het was een vrouwelijke mummie, en haar naam werd ook vernoemd. Er was nergens een mummie te zien in de kamer, maar iedereen schoot wel in paniek. ik zag bij die leerkracht op haar sims mobile spel een sim afkomen, die dezelfde naam als de mummie had. Precies dezelfde naam! Dat vond ik best creepy. Maar bij de game was het geen mummie, maar een jonge blonde brouw. Toen was mijn mama er ook, en ook zij begon de sims mobile te spelen. (In het echt speelt ze dat ook) en ze zag ook de sim met dezelfde naam als de mummie. Ze deed een gemene introductie, en ineens verscheen op haar scherm: De mummie heeft voor 10 minuten deze game geblokkeerd! Ik durfde zelf de sims mobile niet meer te spelen in mijn droom.

Toen ik wakker werd, was ik toch blij dat het een droom is, want ik heb het niet zo voor mummie's ;). Eergisteren of zo had ik het eens kort over mummie's gehad, maar dat was maar een halve minuut ofzo ;-)

Jolien

10 april 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De droom laat zien, dat je een groepsmens bent. Je zit in een groep en je hebt veel vrienden. De vrienden symboliseren het bewuste en de onbekenden het onbewuste. Het getal 50 staat voor bevrijding. Tussen Pasen en Pinksteren is er een overbrugging van 50 dagen. Je fietst en daarmee bepaal je je eigen koers. Door te fietsen zorgt dat je in balans bent.

De wachtzaal betekent pauze nemen en door het omkleden pas je je aan in een bepaalde situatie. Je kan goed overweg met je pa, die jou nog steunt waar hij kan.
De activiteiten leren je zelfstandig worden. Je zoekt de tools die je nodig hebt om verder te komen. Vaardigheden leer je ontdekken en leer je los te laten. Het kan zijn dat je in het echte leven het lastig vind om volwassen te worden.

De oude Egyptenaren bewerkten de lichamen van overleden mensen en dieren op zo’n manier dat ze bewaard bleven. Dat bewerkte lichaam noem je een mummie. De Egyptenaren geloofden dat de ziel van een mens (de Ba) onsterfelijk is. Als iemand doodging, vloog de Ba uit het lichaam, de zon achterna. De Ba beeldden ze dan ook uit als een vogel met een mensenhoofd. Het kind in jezelf is ook onsterfelijk. Iedereen heeft nog het kind in zichzelf.
De Sims game is een oefening om door trucjes verder te komen in de gamewereld. Egypte, waar de mummies vandaan komen is ook een andere wereld. Het zijn de vaardigheden en eigenschappen die je nog niet ontdekt hebt. Het zit nog in het onbewuste. De mummie staat in deze droom voor angsten. Je durft nog geen risico’s te nemen.

11 april 2018
Beheerder

De mummie zou een lijk in de kast kunnen zijn, dus iets wat boven wil komen.
Een mummie is iets dat onbewust is.
Maar de transformatie naar de blonde vrouw is opmerkelijk.
Als je She van Rider Haggard zou lezen is dat een typisch Anima avontuur.
Egypte is de dodenstad (onbewuste/onderwereld)waar de anima in historische context perfect op haar plaats lijkt.
Zij is immers de middelares tussen bewustzijn en onbewuste.
De fatale gang van zaken is ook typerend voor de gesluierde trickster die haar uiterlijk terecht verbergt.
Zo is de gamingwereld een vergelijkbaar beeld van het labyrint van het onbewuste.
Het is altijd frappant hoe actueel het onbewuste oude symbolen tot leven roept in de realiteit.
Het onbewuste is beslist geen speelplaats. Daarom staan er terecht hekken tussen het hier en nu en de "dodenwereld".
Wat daaruit naar boven komt is onaangepast aan de realiteit, daarom draagt de anima vaak iets ongerijmds als een staart of als Zeemeermin enz.
Er kleeft iets Unheimisch aan.