Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Medicijnen van bloemen

Lena C.
5 april 2018

Ter informatie: in het dagelijks leven ben ik ziek thuis en ben ik onlangs gestart met medicatie.



Ik droomde dat ik thuis op de bank zat en ik had een medicijn voor mezelf klaargemaakt: een zakje poeder, opgelost in warm water. Toen ging de deurbel en er kwam een hele groep buren binnen. De mannen gingen met mijn man aan de keukentafel converseren, ik werd opgescheept met 3 oude buurvrouwen.

De 3 buurvrouwen keken naar mijn warm water met medicijn. Ze wilden het ook hebben. Ik hoopte maar dat ik genoeg zou overhouden voor mezelf. Ik verdeelde het medicijn over 3 kopjes en ging naar de kast waar de zakjes poeder stonden, in de hoop dat er nog een zakje voor mezelf zou liggen. Ik bekeek de verpakking omdat ik nieuwsgierig was naar de werkzame stof. Ik zag dat de werkzame stof plantaardig was. Het waren extracten van verschillende bloemen. Ik hoopte maar het het echt werkte en niet homeopathische flauwekul was.

Op de verpakking zag ik om welke bloemen het ging. Als een film legde de verpakking me uit dat de stof heel speciaal was, uit een plant waar bij de wortels een dood ei begraven moest zijn dat helemaal met de wortels moest vergroeien. En dat de bloementros (blauw, als van een hyacint) eenzelfde blauwe bloemtros van een andere plant moest verslinden voordat hij sterk genoeg zou zijn.

Ik zag dat ik nog meer dan voldoende zakjes had voor mezelf. Ik kookte wat water en goot het in een schaal en schudde er een zakje poeder in leeg. Ik had veel meer medicijnen dan de buurvrouwen en ik excuseerde mij er niet voor, hoe nors ze ook keken.

6 april 2018
Beheerder

Het lijkt om eiwitten te gaan die opgenomen moeten worden.
Eiwitten zijn bouwstenen.
De hyacint is blauw of blauwpaars (er bestaan wel meer kleuren) en net als in de Homeopathie lijkt het of je hier het gelijke met het gelijkende wilt bestrijden.
Ofwel het ene kwaad met het andere.
Hoewel blauw ook een spirituele kleur kan zijn.
De hyacint is zeer giftig, vooral de zaden en bollen.
Zelfs bij huidcontact niet ongevaarlijk.

Ik krijg een nare indruk van je droom ook vanwege je aangeduide ziekte.

Hyacint schijnt te zijn afgeleid van de Griekse Hyakinthos die met een ongelukkige worp met een discus werd gedood door Zephyrus die jaloers was op de mooie jongen.
Apollo vernoemde de plant naar hem.
Hyacint werd dan ook geassocieerd met rouw en verlies maar ook met trouw en discretie.
De mannen bepalen blijkbaar de gang van zaken.
Homeopathisch lijkt het mij niet, want de hoeveelheid is daartoe veel te groot.
Het gaat meer om kruiden of drugs.

De buren staan wellicht voor geklets en jaloezie?
Het zijn ook delen van jezelf waarmee je het voedsel of medicament moet delen.
Jij echter (als ego) neemt het leeuwendeel. Dat zou op een ongelijke energieverdeling kunnen wijzen met deze, laten we zeggen, "boze stiefzusters" of eigenschappen.
De samenstelling en het huis ben je zelf.