Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ladder op naar de zon, "denkflitsjes"

Dagboekje
2 april 2018

Ik wilde even een vreemde droom met jullie delen...

Ik klim een enorme ladder op, van de aarde naar een shuttle. We bestuderen de zon. Een studiegenoot observeert de zon. Hij zit rechts onderin en klaagt dat hij het enorm heet heeft doordat hij op de zon gericht is. Ik zit links bovenin om de gegevens te verwerken. Een collega komt langs en ze veroorzaakt een discussie voor hoe lang we hier zullen zitten. Zij heeft namelijk voor meerdere dagen ingepakt.
Dan zweef ik op de rug van mijn collega naar beneden, langs de ladder, door de ruimte. We zien veel "denkflitsjes": zo noemen we de flitsen die we zien. Het lijken net vallende sterren. Vervolgens komen we in een kantoor waarbij een man in een blauw shirt bij de receptie steeds een blauwe en een gele ballon bij elkaar knoopt. Dan gaan we naar een roze kamer. Jerry [ik ken niemand met de naam Jerry] is al terug en staat in het midden van de roze kamer. Deze kamer is gevuld met snoep. Wij mogen snoep pakken als beloning.

Ik kan geen touw vastknopen aan deze droom. Wat ik heel bijzonder vind is dat ik een ladder op klim naar een shuttle en dat we de zon bestuderen. Vind het ook wel interessant dat we zogenaamde "denkflitsjes" zien als ik op de rug van iemand anders naar beneden zweef.
Kunnen jullie mij helpen?

P.S. Misschien heeft het een verband met een droom die ik eerder in de nacht kreeg, maar als dat zo is dan post ik hem wel.

2 april 2018

De ladder naar boven leidt je naar een ander niveau of gedachtegang. Net als het sprookje van Sjakie en de Bonenstaak leid het naar een andere wereld.

De zon staat voor mannelijkheid. Vaak wordt de leeuw geassisteerd met de zon.
In de tarot kennen wij de Leeuw in de kaart Kracht; Het wijst op de macht van liefde en begrip om je problemen onder controle te krijgen. Het is de kunst om te anticiperen. Door acceptatie voor je donkere driften, angsten en complexen kun je dit onder controle krijgen.
We kennen ook de kaart Zon in de tarot; De Zon is de bron van leven en is ook de geestelijke zon in onszelf. De Zon wijst op een grote levensvreugde, warmte en optimisme. Zullen dat die “denkflitsjes” zijn?

Het zweven staat symbool voor overschatting. De ballonen zijn gebakken lucht. Blauw met geel maakt groen. Groen staat voor vruchtbaarheid. De roze kamer is als de roze bril. Alles is mooi en laat je je verleiden door zoetigheden, die verslavend (slaaf) kunnen zijn.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 april 2018 door Esme.

2 april 2018
Beheerder

Wie te dicht bij de zon komt brandt zich.
De zon is beeld van een alomvattend bewustzijn en werd dan ook met God of de Godin geassocieerd.
Maar dat is voor de mens een brug te ver.
Icarus kwam ook te dicht bij de zon, de was van zijn vleugels smolt en hij viel dus terug naar de aarde met een harde landing.
Zweven en Hybris (hoogmoed, gelijk aan de goden willen zijn).
In de ruimte zweven is al helemaal verkeerd. Dat staat te ver van de realiteit af.

Op zweefclubjes zullen ze ervan smullen en je zelfs stimuleren nog verder te gaan in de spirituele zweefkunst.
Je bent dan een "hoog ingewijde". Maar voor ons meer iemand die geen maat weet of niet op 2 benen staat.
Geel is ook de zon en blauw is het kille verstand, alhoewel je ook Helium in het ballonnetje kunt doen zodat het zal zweven.
Maar die ballonnen zullen eens klappen, vooral als ze te hoog gaan dus, inderdaad, gebakken lucht.
Ballonnen staan voor ideeën, (je laat een ballon op).

Bij de denkflitsjes denk ik ook aan de verschijnselen die de Van Allen belts oproepen. Door de intense/ dodelijke straling ontstaan lichtvonken of flitsen voor de ogen. Verder denk ik aan de Joodse Scintillea, dat zijn de mythische zielevonkjes die in het onbewuste zouden zweven en "verlost" of bewust moeten worden. (Ooit rookte men zwaar om die redenen). In mystieke dromen kwamen de scintillea wel voor als liggend op de bodem van de zee als evenzovele vissenogen, of ook als schubben. (alziend oog thema)

Dromen moeten afgewogen worden in relatie met de realiteit.
Dus in de ruimte zweven is niet gezond te noemen.
Er is ook geen lucht om in te ademen en de totale verlorenheid zou minstens paniek moeten oproepen.

Verder wordt wel gesteld dat God een Horror Vacuüm is en dat is precies de ruimte.
Weinigen zullen die verschrikkelijke leegte kunnen verdragen zonder krankzinnig te worden.
Jung verbaasde zich er al over dat Boeddha niet zijn verstand verloor.
Het vergt dan ook een uiterste bewustzijn om een geheel te blijven als er geen enkele referentie meer bestaat.

Stel dat je helemaal alleen ergens in de oceaan zou dobberen. Weinig aanlokkelijk.

De ladder lijkt wat op de Jacobsladder waarmee je de hemel zou willen bestormen.
Hoewel het een beeld is dat de vrijmetselaars wel hanteren en het ook een psychisch symbool kan zijn van moeizame voortgang.
Soms is het de maatschappelijke ladder maar als die in de ruimte eindigt zijn het onrealistische verwachtingen en ambities.
Je zou immers in het luchtledige eindigen. (*geen inhoud hebbende, of gewoon gezwam in de ruimte. LOL)

Inderdaad een roze droom. Het snoepgoed is lustbevrediging (kan seksueel zijn), maar het is geen echte liefde. (ersatz).

De "studiegenoot" heeft het te hoog in zijn bol. (Ins blaue hinein fantaseren)

Een shuttle reist heen en weer en ik vraag mij dan ook af of er sprake is van stemmingswisselingen? (euforie/ depressie/ frustratie).
Of een relatie in een zeer benauwend blikje?



4 keer bewerkt. De laatste keer was 2 april 2018 door Sheherazade.

Dagboekje
7 april 2018

Excuses voor de late reactie.

De ladder naar een ander niveau klopt wel. Veel nieuwe inzichten gekregen over mijn leven.

Ik heb op dit moment veel last van de energieën die in de lucht hangen, dus denk vandaar de stemmingswisselingen.

Bedankt voor jullie uitleg!

7 april 2018

Stemmingswisseling kan voorkomen doordat een externe situatie je beïnvloed heeft. Stemmingswisselingen kan meer dan een geestelijke oorzaken zijn. Dit kun je manipuleren. Het kan ook een hormonenkwestie zijn. Bepaalde hormonen die niet voldoende aangemaakt worden komen vaak door een stress. Maar het kan ook een lichamelijke kwaal zijn. Iets met de schildklier (kun je heel dik worden), bijnier of alvleesklier.
Door regelmaat in je leven te creëren helpt je bij een goede gezondheid. Een goede dagbesteding (welzijn) zoals werken kan zorgen voor goede afleiding. Door sporten krijg kun je een stoot van adrenale produceren. Zonlicht is een portie vitamine D (vermindert depressies). Deze stof kan een wending geven in het gevoel van down zijn. Bij de Hema zijn tabletten vitamine D verkrijgbaar. Deze zijn vooral goed voor de getinten onder ons. Naast sporten is gezond eten goed voor je lichamelijke balans. Rust is ook belangrijk. Een tukkie 's middags kan geen kwaad. Het kan je even opladen.