Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat betekent de droom van mijn vader?

28 maart 2018

Hoii,
Mijn vader vertelde me vanochtend dat hij over mij had gedroomd in zijn droom zaten we samen en kregen we ruzie, toen rende ik naar water van 4 meter diep en sprong ik erin. Mijn vader ging achter me aan maar ik was bewusteloos en hij kon me er niet meer uit halen. Ik ben best wel nieuwsgierig naar de betekenis van zijn droom. Weet iemand het?

Liefs Rooosje

28 maart 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Ze zou je vader moeten vragen of het klopt wat ik analyseer, want jij hebt er geen gevoel bij. Je hoort alleen woorden, je hebt de droom niet ervaren en kan ik moeilijk feedback van je krijgen.

Je vader maakt zich zorgen om je. Hij moet je op een gegeven moment los laten, want je gaat eens je eigen weg. De ruzie is een innerlijk gevecht van je vader. Hij kan dit moeilijk accepteren. Het water staat voor het onbewuste (zwemmen) en emotie (denk aan tranen). In vier meter diep kun je verdrinken. Je raakt in zijn ogen je bewustzijn kwijt en dat betekent voor hem, dat hij geen controle heeft over de situatie.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 28 maart 2018 door Esme.

28 maart 2018

Dank u Wel voor uw uitleg. Maar betekent dat dus dat er niks ergs met mij kan gaan gebeuren (bv doodgaan).

28 maart 2018

Ik heb het hem net gezegd en hij zei dat het waaar is .
Dankuwell

28 maart 2018

Dromen zijn onbewuste beeldspraken. Het komt bijna niet voor dat dromen uitkomen. De functie van een droom is om je dagelijkse sores los te laten. Als je niet kan verwerken is dat slecht voor je, want dan kan de emmer snel vol lopen en krijg je stress. By the way...iedereen gaat een keer. Maar wanneer is onvoorspelbaar.

28 maart 2018
Beheerder

De sprong in het diepe is het leven zelf wagen.

28 maart 2018

Wat bedoelt u met het leven zelf wagen.

29 maart 2018
Beheerder

Nou gewoon in de levensstroom duiken.
Het leven is als een rivier.