Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Schoolreis

Kiras
5 maart 2018

Ik was met zoe (een meisje die eerst mijn beste vriendin was) in de bus en we hadden het over sletten ofzo. En toen ging ze ineens zeggend at ik zelf een hele erge slet ben. Ze ging helemaal schreeuwen want ze was boos op me. Ik vond het eng en dacht waarom doet ze nou zo boos. Toen bemoeide eva (meisje van de basisschool)zich ermee en ging ook tegen me schreeuwen en nog een paar mensen. Ik was het zat dus ging naar voren in de bus lopen. Ik vroeg aan alishja en nog iemand of ik naast hun mocht zitten maar ze zeiden nee en zeiden dat zoe gelijk had. Ik liep nog verder in de bus en voorin zat tim want hij was wageziek. Ik moest huilen en ging naast hem zitten. Hij vroeg wat er was en ik legde het uit. Hij zei dat die naar de mentor zou gaan. Mevrouw scheper. Toen liepen we rond in belgie en zagen mooie vervallen gebouwen. We kwamen aan bij een gras heuvel en gingen erop. De jongens gingen hun benen scheren en van de heuvel af glijden. Een jongen scheerde zijn been boven mijn hoofd en ik was zo van “jongens horen hun benen toch niet te scheren?” En hij gleed ook van de heuvel af. Toen kwam een jongen die ik ken en hij pakte me vast en samen gleden we niet zo heel soepel van de berg af. Het was wel grappig. Toen liep ik weer naar boven en hoorde mevrouw schepers praten tegen een paar van de meiden. Ze zei dat de meiden niet zo moesten meelopen. Niet tegen zoe zei ze dat maar zoe wisten we niet waar ze was. Toen ineens woonde ik in een huis met mevrouw scheper. Ze zei dat ze denkt dat ik het wel snapte. Ze heeft een relatie met een vrouw die een alien is. Maar ze vertrouwde mij erop dat ik het niet raar vond en dat ik ermee kon leven. Op een dag kwam de vrouw aanbellen bij ons huis. Ik en mevrouw scheper liepen naar de deur. We deden hem open en de blauwe aliën vrouw stond daar. Ik vond het een beetje spannend maar niet raar ofzo want als mevrouw scheper iets met haar wil dan moet ze dat zelf weten ik accepteer het. Ik vroeg aan de vrouw wat voor drinken ze wou. Ze zei jones. Ik dacht huh jus d’ orange ofzo? Maar ze had t over de muziek. Ik zei dat ik jones goed vond en ze zette het op. Toen vroeg een jongen of ik pizza met hem wilde eten om 6 uur. Het was al donker buiten. Ik wilde heel graag maar hij kon echt niet naar mijn huis komen als de blauwe vrouw er was. (De blauwe vrouw had een grote neus) dus ik wist niet wat ik moest zeggen.

Ook zag ik nog iets engs ik zag een kind spelen en toen draaide die zijn hoofd achterover en ineens was het een enge verminkte rat die ik vroeger ook in mijn dromen zag maar dan gekleurd dit keer.

5 maart 2018
Beheerder

Het is zeker tamelijk ongewoon als jongens hun benen scheren, maar er zijn er toch steeds meer die dat doen.
Dat ze het juist boven jouw hoofd doen geeft iets van dominantie aan. Jij neemt als het ware hun wilde haren over.
Je vraagt je dan hier af hoe mannelijk zijn die jongens eigenlijk, of is het zo dat ze hun vrouwelijke eigenschappen aan het oppoetsen zijn?
Maar het ritje van de glijbaan of heuvel is een onverholen beeld van Freudiaanse erotische opwinding en samengaan.
De zieke jongen in de bus weet wellicht de weg niet? Of zijn gevoelens liggen overhoop. Maar dat is dan toch een stukje van jezelf dat in verwarring verkeert.
Het gaat in de droom om het samengaan van eigenschappen.
De mentor zal wel voor een stukje gezag en verstand gelden maar ze heeft blijkbaar wel een lesbische relatie met een Alien. (dus een wat morbide voorkeur)
Nu is een Alien een vreemde buitenaardse en dus meer geestelijke invloed. De "lange neus*" zou best eens bij de duivel kunnen horen die zich graag vermomt in ijdelheden, lust en jaloezie (zoals de ondeugd Pan). De Alien is echter ook een invloed vanuit het onbewuste. Omdat ze sterk verbonden is met de slangensymboliek. Kan dus ook met de intuïtie te maken hebben.
Eros is altijd een kracht die samentrekt (of afstoot in negatieve zin)

*Opoe, wat heeft U een "grote neus"? uit Roodkapje. (Fallisch beeld, indringende eigenschap)

Pizza eten als het al donker is wijst ook op erotische verlangens.

Het kind is wellicht verwaarloosd en zo dierlijk geworden dat het een rat lijkt.
Dat is het verwaarloosde kind in jezelf, wat wel weer aansluit bij de eerdere zieke jongen die de rit niet aankon van het leven.
Ratten zijn knaagdieren en overlevers die de riolen van de geest bewonen. Knagen kan gewetenswroeging zijn of een knagend probleem.
In India is de rat een heilig dier en de Chinezen beschouwen hem als een gelukssymbool, want waar veel ratten leven moet ook veel voedsel zijn. Ganesha bereed een rat, of liet zijn koets door ratten trekken. (Assepoester kreeg ratten als paarden voor haar sprookjeskoets).
Het heilige en profane of het goede en kwade gaan altijd samen als twee kanten van dezelfde munt.

Misschien is de Alien de niet geleefde kant van de Mentor? (misschien loopt ze thuis stiekem rond met een rijzweepje en leren fetisjen)Lol.
Het verstand versus het irrationele.