Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over mijn vriend zijn ex

Lottehartjeee
23 februari 2018

hallooo,

Ik ben Lotte en ik ben 18 jaar oud ik heb nu ongeveer een jaar een relatie met mijn vriend en ik heb de laatste tijd vaak dat ik over zijn ex droom.
ik ken haar niet want ze woont niet hier in de buurt maar ik heb wel eens een foto van haar opgezocht. in mijn dromen is het voor mij ook niet heel duidelijk waarom ze daar is.
ik heb ook nooit een duidelijk beeld van haar gezicht of van een gesprek met haar ik weet alleen als ik wakker word dat zij in mijn droom is geweest. ik vind dit heel raar waarom ik over haar droom want ik ken haar eigenlijk helemaal niet. heeft dit misschien iets met mezelf te betekenen?

23 februari 2018
Beheerder

Blijkbaar spookt haar beeld door je hoofd.
Het is niet zo dat zij dat persoonlijk is.
Het heeft immers geen gezicht of identiteit.
Je bent misschien bang dat zij nog invloed heeft?
Iemand met een verleden zal dat nooit helemaal los kunnen laten en dat hoeft ook niet.
Je kunt geen deel van je leven amputeren.

23 februari 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je ging haar foto bekijken en daardoor lijkt het mij dat je toch nieuwsgierig was. Ik weet niet wat je dacht toen je haar gezicht op de foto zag. Deze gedachten kunnen terugkomen in je droom. Je wilt natuurlijk dat je leuker en beter en aantrekkelijker bent dan de ex van je vriend, omdat het een gevoel kan geven van zekerheid. Omdat je haar niet kent blijft ze voor jou als een raadsel.