Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom kelder

judith
18 februari 2018

Vannacht droomde dat ik samen met mijn ex-man 35 jaar samen was (dit kan in het echt niet, wanneer we destijds samen gebleven waren zou dat 22 jaar zijn). We waren met iemand anders aan het praten over drank. Ineens wist ik helemaal niet meer dat hij dronk en dacht dat hij dit alleen op feestjes deed.
We waren later een kelder aan het inrichten met glaswerk, thermoskannen en bekers. Er waren planken boven elkaar. De vader van mijn ex was er ook. De planken boven het glaswerk vielen naar beneden. Verderop begaven nog meer plankendragers het. De rekken vielen om of in elkkaar. Het was of de kelder en/of de rekken die er stonden instortten.

Op dit moment ben ik herstellende van een schadelijke relatie (iemand anders dan in deze droom) en droom ik dagelijks.

Deze droom voelt als betekenisvol. Wil iemand helpen om deze te duiden? Dank je wel vast!

18 februari 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Je hebt er moeite mee dat jullie uit elkaar zijn. Het onbewuste in de beschrijving van je droom naar boven. Doordat je erover droomt kunt je hem nog niet loslaten. Een drankje laat hier de ruwe randjes kwijt. Een droom waarin je in een kelder bent, symboliseert je onderbewustzijn en je intuïtie. Bijna de hele familie van je ex komt voorbij. Het is wel verstandig om het contact met je vorige geliefde en aanhang af te sluiten. Het schept verwarring. Het is verstandig om goed te luisteren naar je lichaam. Deze voelt stress aan. Zodra je dit voelt, dan is het verstandig om er wat mee te doen.

Judith
18 februari 2018

Hoi Esme,
Dank voor je uitleg. Ik kan me er niet helemaal in vinden. Ik ben veel aan het verwerken momenteel, maar heb sinds 3 maanden geen contact met hem of met zijn familie (dus dat is het niet). Niet zijn hele familie komt voorbij, alleen mijn eerste echtgenoot en diens vader. Niet de ex die ik nu aan het verwerken ben. Lichamelijk voel ik zeker nog stress.. Er is wel veel te verwerken en dat duurt nog even denk ik.

18 februari 2018

Verwerken kost tijd en geduld. In de beschrijving van je droom komt niet naar voren waar het om gaat. De ex en vader van ex maakt toch wel herinneringen van het verleden naar boven. De kelder is het onbewuste en intuïtie. Door zelfreflectie leer je meer om je zelf te leren kennen. Waar bijvoorbeeld die stress vandaan komt en door die kennis er achter weet te komen hoe het op te lossen is.

18 februari 2018
Beheerder

Het glaswerk staat voor scherven en pijn, de kelder voor het onbewuste.
Er is een lading aan het schuiven.
Thermoskannen staan voor isolatie en opgesloten gevoelens, ook voor de geest in de fles.
De planken staan voor draagkracht.
Maar het wordt je teveel.
Een drankorgel kun je niet redden.

Judith
18 februari 2018

Dank voor je uitleg! Vind deze passend bij wat er gebeurt nu in de verwerking.