Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vage droom

Rello
24 juni 2017

Ik droomde over dat ik in een soort klas was met me 2 neven, een meisje die ik leuk vind in het echt en een onbekend meisje. Ik zat aan een tafel met de jongste neef van de twee en achter ons zaten dat onbekend meisje samen met dat meisje dat ik leuk vind. Ik ontweek het naar achter kijken, omdat ik niet durfde te kijken en bang was oog contact te maken met het meisje dat ik leuk vind.
Me neef en ik gingen gewoon grapjes maken lachen zoals altijd en armpje drukken. Ik had zo een gedachte dat als ik dat meisje niet in haar ogen wil kijken of praten of iets moet ik der wel laten zien dat ik een leuk persoon kan zijn. Ik was best wel melig in me droom en moest ook veel lachen en vooral als dat meisje die ik leuk vind een geluid ging maken. Het was bijna tijd om weg te gaan dus ik vroeg me andere neef of hij met de auto is en of ik mee kon rijden, hij zei ja. Op de gang buiten de klas waar we in zaten was er een muur vol met wapens waar ik echt gefascineerd over was. Ik pakte een jachtweer met een demper erop en ging naar buiten. Toen kwam ik buiten aan en was ik op de schoolplein van me oude basis school. Ik zag een groep van 4-6 mensen waarvan ik weet dat één een blanke kale man was. Kzag ongeveer 20 meter verder een vage kist met een donker groene kist sluiter en ik zag heel vaag een grijsachtige hond erin. Ik was nog steeds melig en moest een klein beetje lachen om de hond, maar ik wou dat niet. Ik ga dus weer naar binnen naar de klas/kamer waar ik eerder was iedereen was weg maar ik zie me vader in een hoek op een matras liggen en ik weet niet goed of ze seks hadden maar er ligt een meisje op hem die qua figuur op dat meisje leek die ik leuk vind. Ik schreeuwde me vader "wie is dat!?" En hij zei "ik ben verliefd op der" terwijl ik naar ze toe liep en trok dat meisje aan der knotje om te kijken wie het was. Ik was zo boos, jaloers, verward, agressief allemaal tegelijk dat mijn droom begon weg te vagen en dat ik dat meisjes gezicht niet kon zien.

Ik ben wakker geworden maar ben binne paar minuten weer inslaap gevallen.

Ik was weer in diezelfde kamer maar dat meisje en me vader waren daar niet. Ik was heel wantrouwig naar me vader toe en hoorden hem douche boven. Ik ging naar boven om te kijken of hij met dat meisje is gaan douchen, toen ik boven aankwam bij de douche trok ik de douche gordijn weg maar de douche was leeg en op dat moment hoorde ik me vader beneden ze stem verheffen tegen iemand. Ik kwam beneden aan en zag dat me vader ruzie zat te maken met ze zus over een Heineken bier die was gedronken ofzo. Ik ga naar me vader toe en zei hem "pa, je zit ruzie te maken over een blikje bier, ben je een alcoholist? " hij werd rustig. Op dat moment zat ik oppeens in een auto die voor een rood licht stond naast een tramhalte. Ik stapte uit en ging naar de tram halte, naar de moeder van het meisje die ik leuk vind en ging samen met de moeder wachten op haar bij de taxi. Haar tram komt en ze stapt uit, en ik dacht dat ik mee zou rijden met de taxi, maar op één of andere manier groette ik dat meisje, ze hoorde me niet, dus voordat ik wegliep wees ik gewoon een peace teken met een half forcerende lach, zij keek een beetje bedroefd en wilde me hand pakken, omdat ze volgens mij dacht dat ik een hand wou geven ofzo maar ze herstelde haar hand snel naar een peace teken. Ik wou zo snel mogelijk uit der buurt want ik was op blotevoeten en wou niet dat zij dat zou zien. Ik rende een gebouw in die vanbinnen wel wat geklus mocht gebruiken vol met hout en pijpen die nog gebruikt konden worden en tieners van mij leeftijd rond de 20 jaar.
Ik ben oppeens in een buurt waar ik het liefst niet kom, maar ik ga er gewoon rustig doorheen en wat ik daar te zoeken had weet ik niet. ik zit op een skateboard en rij een paar jongetjes van 7-9 jaar tegemoet die besluiten mij te volgen. één van die jongens had een baard en proberen met te beroven met een neppen pistool waarop ik ze zeg "beter stop je met die onzin voordat ik je moeder zeg".
Één van ze trekt een inklapbare mes die ik wil afpakken. De jongen duwt de mes met de scherpe kant in me hand, maar ik overmeester hem en heb zijn mes, maar de andere jongen trekt oppeens zo een taser met die draad, maar ik reflecteer het met dat mes en laat dat mes vallen. Ik ging een vriend bellen maar kreeg gelijk voicemail, dus probeerde ik 112 te bellen maar omdat ik mezelf moest verdedigen ging dat moeilijk. Ik begon boos te worden en heb gewoon op ze ingeslagen met dat skateboarden die ik had en voordat ik het wist zit er een hele buurt jongeren achter me aan. Ik ren naaar de voortuin van een andere vriend van me en zie hem binnen aan het werken in het huis, denk aan verfen enzo. Ik sla zo hard ik kan op zijn deur maar het leek alsof er zacht tot weinig gebonkt kwam, dus ik dacht ik app iemand terwijl ik me in zij voortuin verstop. Ik word gevonden door de groep en vecht terug. alles word zwart en oppeens zit ik 5 meter verder van de tuin van die vriend van me met me broer, de vriend waar ik gelijk een voicemail bij kreeg en ng 3-5 andere.
Ik vertelde ze wat er was gebeurt en ondertussen komt er een man die al die kinderen begeleid en een paar hebben wapens. Ik onderbreek me verhaal even en ik vraag me broer of onze vader geen wapens heeft. Op een tafel zie ik een paar ouderwetse wapens voor me en schiet richting die hele groep en ze rennen weg en toen werd ik wakker.

Heel vaag allemaal vooral dat meisje dat seks met me vader had ofzo.

24 juni 2017

De klas is een leerschool. De school is het terug kijken naar het oude geleerde. Je hebt er veel aan gehad en vanaf de laatste klas groei je meer in je vaardigheden en ontdekken van je eigenschappen.
In het meisje schuilt een eigenschap, die jij bezit, alleen je bent er niet zo bewust van. Het is de vrouwelijke kant die je nog moet ontdekken. Je neven zijn hetzelfde verhaal. Het oogcontact is de verbinding met het meisje en haar eigenschappen. Dat je bang bent om oogcontact te hebben is om de angst naar je onbekende zelf.

Lachen geeft je ontspanning. Humor heb je nodig om verder te gaan. Het geeft ook energie. De competitie (armpje drukken) bevalt je ook goed. Dat geeft je een drive. De wapens symboliseren behoefte om jezelf te beschermen, fysiek of emotioneel. Het is ook een fallus symbool. Het schiet vruchtbaarheid. Het vrijen van je vader met het meisje staat voor potentie. Een project in je leven brengt je de goede kant op.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 24 juni 2017 door Esme.

25 juni 2017
Beheerder

De concurrentie met de vader is een veel voorkomend beeld.
Je zou hem bijna willen doden omdat hij innerlijk met dat meisje omgaat letterlijk seks heeft.
Het gaat dus om een negatief vadercomplex.
Later ontstaat er een escalerende strijd waarbij de hele buurt je aan lijkt te vallen.
Het is typisch voor de schaduw dat zoiets altijd uit de hand loopt en de demonen zich vermenigvuldigen.
Maar beide zijden escaleren want het is een spiegelgevecht met windmolens die je zelf oproept.
De eerdere agressie die niet op je vader werd gericht maar wel duidelijk werd omdat je een geweer met geluiddemper bemachtigde.
Daarmee geef je aan dat je iemand als sniper wilt neerschieten.
De vadermoord wordt in de mythen en literatuur veelvuldig beschreven.
De zoon moet de vader overwinnen om zelf man te worden. (de vader als innerlijk beeld of letterlijk in de realiteit)
In de natuur komt het wel voor dat de volwassen dieren de vader verstoten of doden om de harem te veroveren.
Omgekeerd doden de mannetjes de kinderen vooral zonen omdat het concurrenten zijn of kunnen worden.
Zo is ook het vijandig verstoten een vorm van territoriumdrift en voedsel concurrentie of seksuele dominantie.

De agressie broedt, maar kan dus op anderen worden geprojecteerd die dan als vijand worden gezien en zich overeenkomstig gedragen.
De anima staat erom bekend een trickster te zijn, die de held of antiheld van het verhaal in allerlei avonturen verstrikt en met de man speelt. Zij is tegelijk het andere element in jezelf. Jij zoekt liefde maar oogst precies het tegenovergestelde.
Dan de scene op de blote voeten waarbij je armoede uitbeeldt en kwetsbaar in de wereld staat.
Je geeft je bloot maar schaamt je. De vraag is natuurlijk waarom zij met die drankzuchtige misbruikende vader een alliantie aangaat?
Het is om jou tot daden te drijven of jezelf te verweren. Je voelt je wellicht nog geen man of als volwaardig?
Dergelijke beelden ontstaan als de vader te dominant of narcistisch is en bij een zoon een stemming aankweekt die op termijn tot verzet en woede voert. Het is niet vreemd dat op deze site ouders al dan niet symbolisch vermoorden een veel voorkomend thema is.
Het doden van de vader is het opstaan van de man. In de mythe van Oedipus doodt hij (onbewust) zijn vader en huwt later zijn moeder.
Dat kunnen innerlijke processen zijn maar in de realiteit komt het ook voor in de zin van een te grote invloed van het moedercomplex dat tot vervrouwelijking en castratie kan voeren in de zin van "zoongeliefde" zonder "ballen" of homoseksualiteit.

De strijd tegen de vader komt bij natuurvolkeren voor in de gevechten met mannen of andere volwassen knapen tijdens de initiatie tot volwassenheid. Eigenlijk heel vergelijkbaar met dieren die hun nog niet volwassen strijdlust oefenen op de ouders in spelen of met elkaar.

De meestal trouwe maar hier gekiste hond krijgt geen bewegingsruimte en geeft iets aan van jezelf dat nog in de kist of kast zit.

Het geweer is inderdaad een fallussymbool. Maar de geluiddemper geeft er toch iets sneaky aan. Freud zou het wellicht een in stilte beleven van een orgasme duiden of minstens een gesmoorde poging daartoe. Je kunt niet voluit gaan want je vader ligt erop. Haha.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 25 juni 2017 door Sheherazade.