Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zwanger in oorlog

Ohdearuniverse
17 april 2017

Ik was op de speelplaats van mijn school. Het was ergens in het verleden, rond de 1e of 2e wereldoorlog volgens mij. Er stond een hele lange en brede metalen trap, die nergens op uit kwam. Veel mensen droegen ouderwetse kleren en ze gingen in paniek de trap op en af. Ik was zwanger, maar de vader wist dat nog niet. Helemaal in paniek probeerde ik hem te vinden. nou ja ik was een kwetsbare, jonge, zwangere vrouw en ik had bescherming nodig. Een vrouw die ik blijkbaar kende hielp me zoeken, maar we zagen hem nergens. Ik gaf het op en ging het schoolterrein uit. Ik zag overal militairen met geweren en tanks.
Toen was er opeens een wending. Heel raar. Een klik ofzo iets, alsof ik wakker werd. Ik was nog steeds op de zelfde plaats, met de zelfde kleren. Maar het was gewoon carnaval, besefte ik. Ik zag een vriendin en deed alsof zij die man was die ik zocht. Ik zei nep-hysterisch dat ik zwanger was en zij speelde het spelletje mee en zei dingen zoals "zoek dekking, verstop je in de velden, ik moet gaan vechten" en ze droeg me. Toen liet ze me opeens los en ik stapte ongemakkelijk naar mijn huis, want de voorbijgangers keken me raar aan.

Ik heb wel vaker dromen van in de oorlog. Ik vond deze droom best raar maar ik had er een warm gevoel bij, op een of andere manier..

17 april 2017
Beheerder

Meestal een teken dat er een groot conflict leeft in je onbewuste en dus ook je leven.
Het kind kan een verandering inhouden.
Geweren zijn fallisch, staan ook voor kritiek.
Vader is onbekend. Half weeskind dus of het verloren schaap in jezelf.
De oorlog is een angstbeeld.
Soms moeten oude structuren wijken voor een nieuw begin.