Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Trein, Engel

Ce
8 april 2017

Hoi allemaal,

Vannacht had ik een bijzondere droom..
Voornamelijk op het einde.

Ik droomde dat ik in een klein huisje was waar ik een hond te eten gaf. Daarna stond ik op een station waar ik zag dat iemand voor de trein werd geduwd.. Heel naar beeld. Vervolgens zat ik met mijn zus in de trein. Ik zat voorin in de machinstenkamer. We zaten heel hoog in een dubbeldekker trein.
De trein reed eerst over rails heen maar ging als een soort tram door een drukke stad heen. Overal fietsten en liepen mensen. Vlak langs de trein die met hoge vaart door de stad reed. Ik durfde niet te kijken. Gelukkig gingen de mensen aan de kant. Ik kon namelijk niet remmen. Toen reden we een weiland in met mooi groen gras. Voor ons zat nog een trein en die ging zachter. We botsten er bijna op. Toen ging de trein van het spoor af en reed ineens door een bos heen zonder spoor! De trein stopte en we stapten samen uit. Het was een mooi bos waar veel bomen stonden. Er scheen mooi zinlicht door de bladeren. De plek voelde heel erg vredig. Toen kwam er een vrouw aan volledig in het wit gekleed en blond haar. Ze had zo'n liefdevolle uitstraling en ik kon haar gezicht niet zien. Het was alleen maar licht. Het leek wel een engel... ze vroeg of we met haar mee liepen. We volgde haar naar een groot open veld. In het veld liepen we naar een grafsteen waar mijn oma lag. Er lagen mooie rode rozen op het graf met mooi wit grind. Boven het graf zag heel licht een wittige aanwezigheid en het voelde enorm goed en liefde vol... Daarna vroeg de "engel" of we weer mee terug gingen. We volgde haar weer terug en ik werd toen wakker... het was een mooie droom.. of het nou spiritueel was of niet... Zweefclubjes zouden dol worden van deze droom ;) al kan ik niet ontkennen dat het wel heel goed aanvoelde.. een mooie ervaring kan ik het wel noemen!

Groet Ce

9 april 2017
Beheerder

Zeker een heel mooie droom.

Vraag mij af wie de hond is?
Ben je dat niet zelf? je lichaam?
De trein raast maar door, een beeld van het hectische leven, waaraan remmen ontbreken.
Je zit als het ware in de buik van de walvis of draak.
Maar de rit eindigt bij het graf.
Over mensen heen rijden is een vorm van onverschilligheid of niet zien staan, omver kegelen enz.
Je rijdt uiteraard ook iets in jezelf omver.

Daarna de vredige scene in het bos/ onbewuste/ andere wereld.
De "engel" en het bos doen mij denken aan Dante en Beatrice.
Ziet er zeker uit als een bezoekje aan de andere kant.

Misschien kun je dat beeld in je dragen als rustplaats tegenover die gehaaste trein?
Zou je prima op kunnen mediteren.
Het is het midden van het wiel van Boeddha. (of het oog van de orkaan)
Wat op zich weer vergelijkbaar is met Ixion op het zonnewiel. Of een godheid op een kruis. (b.v. Yiacatechutli of Quetzalcoatl)

Het is beslist een spirituele droom.
Zo zie je dat de anima in haar hogere gedaante een indrukwekkend archetype is.
Je hebt een bijzondere oma.

Rood op wit liefde en zuivering.
Het zijn ook de bekende alchemistische kleuren.
Bos/ bloemen/ kist/ graf/ aarde alle behoren tot het vrouwelijke archetype.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 april 2017 door Sheherazade.

Ce
9 april 2017

Bedankt..

Was weer mooi ja.
Deed me denken aan een eerdere droom van mij. Dat ik een een vogel zag veranderen in een soort engel met mooi wit licht. En toen gingen we samen omhoog. We stegen op. Toen zei u ookal dat het leek op dat verhaal... Dante en Beatriz. Toen kwam ik tegen een plafond aan. Ik moest toen meer zelfvertrouwen hebben op het plafond te doorboren volgens de 'engel'... Het was wel geluk en heb toen wel een soort doorbraak ervaren. Ik zat beter in mijn vel...