Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Solliciteren, fotograaf ,

Ce
5 april 2017

Hoi allemaal,

Ik droomde weer eens druk vannacht.
Ik ging solliciteren bij een vrouw. Ze had kort blond haar en een bril en ze was aan de dikke kant. Ze vroeg me of ik een maaltijd wilde kiezen. Als test of ik een goede smaak had? Ik koos wortels, aardappels met vlees.
Het was goed en toen werd ik aangenomen.. ik moest nog wel eerst de hele dag autos naar de winkel lokken buiten als klaarover. Dan werd ik pas definitief aangenomen. Ik deed dit maar ging later stiekem weg want ik stond de hele dag te werken zonder geld te krijgen. Ik liep met 2 vrienden door een winkelcentrum waar alle winkeltjes dicht waren gegaan. Het was overal donker binnen en de spullen waren weg. Alle winkels bleken samen gegaan tot 1 groot overdekt winkelcentrum. Daar was het modern en mooi met grotere winkels. Er stond ook een fotograaf bij een marktkraampje. We wilde als vrienden met zn 3en een foto maken. De fotograaf maakte een foto en we gingen weg. Hij zei dat we ook nog moesten betalen. We liepen door en daarna zag ik hem teleurgesteld kijken en zijn spullen inpakken. Hij droop af.. een verdrietig beeld. Vervolgens dat ik in de kleedkamer waar ik veel te vroeg was voor gymles. Ik moest nog 1 heel uur wachten.. ik was met een paar jongens in de kleedkamer en moest me uitkleden. Alleen stonden alle deuren open en iedereen kon mij zien. Ook de mensen van de andere klas die al in de gymzaal waren. Het maakte mij onzeker..


Toen was de droom voorbij

5 april 2017
Beheerder

Klaarover lijkt mij geen lokroep.
Het is een oversteek beveiliging en heeft dus met je faalangsten en proefwerken te maken.
Blijkbaar is je onbewuste wel bezig je gezonder eten bij te brengen, alleen kook je het nog niet zelf.
De supermarkt is een beeld van de consumptiemaatschappij waar de gebraden hanen uit de lucht lijken te vallen.
(Cocagne. Wijst naar cock/kok of haan.)
Proletarisch winkelen? De winkel is een beeld van het onbewuste waar je inslaat wat je overdag nodig hebt.
De fotograaf staat waarschijnlijk voor je zelfbeeld.
Later ben je te vroeg (te jong?) en moet je bloot geven.
Dat gaat gepaard met angst en schaamte, iedereen kan zien wie je bent.
Denk aan de nieuwe kleren van de keizer. De waarheid is altijd naakt, ze heeft niets te verbergen.

5 april 2017

Door te solliciteren bij de vrouw, vraag je om de aandacht aan haar. Dik stond vroeger voor welvaart en genieten. Je kiest wel de gezonde dingen uit voor de test. Ook is het bekend voedsel. Echt Hollands. Het vertegenwoordigt je normen en waarden. Je bent snel afgeleid, en je smeert ‘em.

In het winkelcentrum kun je niets meer krijgen. Maar je had toch geen geld, want je zette niet door. De winkels stralen hier ook weer welvaart uit.
Dan ga je naar een eenvoudig marktkraampje. Maar daar heb je ook geen geld voor, maar is op het moment wel realistischer om daar je waar te halen. Foto’s maken is het moment vastleggen. Het verleden in herinnering brengen.

Iemand uitkleden is alles van hem afnemen. Dat kan je onzeker maken.