Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Huis

Ce
4 maart 2017

Hoi allemaal.


Ik droomde het volgende.

Ik zat op de fiets en ik reed rond in mijn oude woonwijk. Ik zag mijn oude huis. Toen waren mijn vader en moeder er bij. Mijn moeder had de sleutel.
Er zat een hout schot voor de deur.
Hij stind schuin dus we konden hem makkelijk wegschuiven.
Het huis was heel erg groot.
Ik liep door het huis. En liep naar de badkamer. Ik zag een lichbad en een douche. De tegels op de muur waren een aparte kleur. Een soort blauw dat afdroop over een witte tegel. Ik liep verder door het huis. Wat opviel was het enorm hoge plafond. Het leek een soort bungalow want je kon naar de bovenste verdieping kijken, die had hetzelfde plafond. De vloer was bedekt met een donkerblauw stoffig tappijt.
Alles leek een beetje gedateerd. Toen ik een andere deur opende was daar de woonkamer. In de deze kamer leek het een ziekenhuis afdeling. Mensen die op bedden gereden werden en een balie. Overal zusters. En de bank van ons huis stond gewoon tussen alle heisa. Het was gewoon onze woonkamer.

Vervolgens fietste ik terug met mijn vader. Door een mooi bos. Plotseling lag er sneeuw en gleed mijn fiets bijna weg. Er was een hoge heuvel waar ik weer opkwam, ik wilde eroverheen maar achter mij vroegen mensen mij de weg. Ik had er geen zin in maar uit mijn goeiigheid ging ik weer terug om de mensen te helpen. Zelf schoot ik er niks mee op.


Wat betekend deze droom?

4 maart 2017

Je waant je in een vertrouwde omgeving. Daar waar je opgegroeid en gevormd bent. Een plek waar oude herinneringen naar boven komen. Je moeder speelt hier de sleutelrol. Moeders nemen vaak de gehele verzorging van de kinderen op zich. De vader werkt en voorziet het gezin van eten en andere behoeften voor een prima bestaansleven. Het hout staat voor een bescherming. Bescherming van de vader.

Het ligbad staat voor luxe en douche voor last weg wassen. Blauw in een badkamer geeft rust. Het is de kleur van de zee en het onbewuste.

Wanneer je droomt over een tapijt, gaat je droom over de manier hoe je je beschermt tegen de soms harde realiteit van het leven. Een tapijt kan ook luxe, comfort of rijkdom symboliseren. Het tapijt is stoffig en niet onderhouden. Het is niet meer van deze tijd.

In de huiskamer (diep in je ziel) heerst chaos. Wanneer je droomt over een ziekenhuis, symboliseert dit je behoefte om je fysieke- of mentale gezondheid te hervinden.
Tijdens het fietsen raak je uit balans. Het bos staat ook voor het onbewuste. Sneeuw in je droom vertegenwoordigt remmingen, verdrongen emoties en overgevoeligheden. Dat je anderen helpt is leuk voor een ander, maar vergeet je zelf niet, want het schoot niet op.