Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over de toekomst.

Daniel
14 jaar geleden

Hallo,

Ik heb al meerdere malen gehad dat ik (soms) circa 2 a 3 jaar (soms een half jaar) 'vooruit droom'.
Zo had ik bijvoorbeeld 1 keer dat ik dus ruim 2 jaar voordat wij op vakantie gingen naar Israel gedroomd over een tussenstop die wij maakten met een busreis tussen ik geloof Tel Aviv en Eilat. (niet over de reis zelf maar over de tussenstop)

Ik zat in het wegrestaurant, op een bankje te wachten op mijn ouders en zus die terug kwamen van de wc. terwijl ik wachtte kwamen mij 3 (volledig onbekende) mensen voorbij lopen, de gezichten loop / houding alles kwam overeen. De omgeving, aankleding van binnen, hoog plafond, mensen achter de bar alles precies het zelfde.

Dit is 1 van de velen voorbeelden en het vreemde is tevens dat als ik het droom ik in mijn droom 'al tegen mezelf zeg / denk' dit is een deja vu. Ik heb op een zekere manier hier soms een beetje grip op weten te krijgen. Dat ik droomde over een discussie die flink de mist in ging in mijn droom en dat ik later de zelfde discussie dus daadwerkelijk had en toen maar wat anders heb gezegd of geheel mijn mond dicht heb gehouden waardoor het veelal goed / beter afliep.

De laatste paar jaren heb ik alleen niet meer zulke dromen. Ik denk zelf dat dit komt omdat ik veel te druk ben (in mijn hoofd).

Graag zou ik willen weten hoe het mogelijk zou kunnen zijn dat je gewoon 2 a 3 jaar van te voren bewust een droom heb over de toekomst, met precieze details (uitspraken, gezichten, uitdrukkingen, omgeving, aankleding etc.) Soms is het bijna eng dat het mogelijk is vindt ik zelf, want wat niet gebeurd is zou je eigenlijk toch gewoon nog niet 'kunnen weten'?
Ook zou ik willen weten hoe het kan dat het de laatste paar jaren flink verminderd lijkt te zijn.
Ik ben 21 jaar, kan het iets met pubertijd, adolescente, volwassen worden te maken hebben of..... ?

Groetjes,
Daniel

14 jaar geleden

ik ben zeker niet de beste persoon dat je tips kan geven maar ik weet wel dat ik vaak ook van zulke dromen heb.

een tijdje geleden droomde ik ook dat ik tienermoeder was en dat ik in een gemeente was dat helemaal onbekend was voor mij.
ik liep daar met een witte jurk en een kindje van twee a drie jaar oud met ringen vast.
toen ik vooraan was zag ik een lange donkere man staan met een pak.
wat bleek dat te zijn ik ben getrouwd met een donkere lange man en heb een zoon dat twee jaar oud is.

vandaag heb ik ook gedroomd dat ik in een kerk was maar in plaats van 1 kind liepen er twee kinderen.
ene was een jongetje en hij droeg de ringen. en de tweede was een meisje en ze gooide bloemen op grond waar ik dan mocht op lopen .
gezichten zie ik ook nooit.
maar herhinner me altijd de plaats.

ik weet het niet als het komt door de puberteit of ergens anders.
ik ben namelijk ook maar 19 jaar.
dus dat kan goed zijn.

succes

Mark
14 jaar geleden

HOi Daniel,

Ik heb precies hetzelfde als jij, het hebben van dromen die dan jaren later uit komen op precies dezelfde manier met exacte informatie zoals gezichten tijden die je op klokken ziet staan dingen die je zegtext.
Ook ik heb net zo als jij grip weten te krijgen op deze dromen door heel iets anders te doen dan dat in de droom gebeurde.
wat ik wel weet is dat ik nu 23 ben en ik deze dromen nog steeds heb, ik heb deze dromen vooral op momenten dat ik uitgerust ben en dat ik met niet te veel in mijn hoofd bezig ben.
Ik ben van mening dat er iets of iemand is die je wil waarschuwen en wil trainen op deze situaties.
Bij mij worden de dromen namelijk steeds langer en ben ik zelf bezig met meer handelingen.
In mijn eerste toekomst dromen keek ik alleen maar en hoe vaker ik een droom had hoe meer handelingen ik verichte.
Mijn eerste verandering in een toekomstdroom was dat ik ergens anders heen keek dan in de droom, hierna ging ik al snel over in het pakken van andere dingen en andere dingen zeggen.
Nu is het al zo ver dat ik handelingen vericht van wel 1 tot 2 minuten.
Op dit moment zijn al deze toekomst dromen goede dromen geweest, maar ik zal altijd bang zijn voor die ene nare droom die uit zou kunnen komen.
Helemaal zeker ben ik ook niet van mijn zaak, ik heb alle info van het internet en boeken en ben nog steeds op zoek naar iemand die mij precies kan vertellen wat dit nu eigenlijk betekend.
Hier is een link van een site waar je misschien wat meer informatie kan vinden over je dromen.

[users.telenet.be]

het is niet echt een betrouwbare bron maar hij kan toch nuttig zijn.

groetjes Mark

sybren
14 jaar geleden

je bent zeker niet de enigste die de toekomst kan dromen
ik begon het al op me 20 te hebben en ben nu 25 en de laatste paar maande worden het steeds meer.
we kunnen wel een gave hebben maja wie geloofd die dingen. is er misch iemand die dit kan verklaren?

Evelien
14 jaar geleden

ken je het 6e zintuig mischien heb jij het maar kan je alleen gebruiken in je dromen

14 jaar geleden
Beheerder

wat vind je ervan als iedereen die heeft?

Bastiaan
13 jaar geleden

Hey,

Ik ben 16 jaar, bijna 17 en op mijn 12e begon ik het pas te beseffen dat ik het kon. Nogsteeds gebeurt het erg vaak.
Het is een gave vind ik. Het zou mooi zijn als we het onder controle kunnen hebben, maarja wie weet hoe?

gr,

Bastiaan

Debby
13 jaar geleden

Hoi Daniel,

Is volgens mij geen raar fenomeen, als je het boek; ' 2012, de wereld onderweg naar de vijfde dimensie' leest, begrijp je misschien waarom je vooruit kunt dromen. Volgens mij ben je gewoon sensitief en vang je de energie om ons heen gemakkelijk op. Koester je mogelijkheden, het biedt je kansen zoals je als gemerkt hebt.

Grt Debby

Nick
13 jaar geleden

ik snap zelf ook niet wrm en hoe dit gebeurt ik heb het zelf namelijk ook en ben pas 16 jaar oud een paar kennisen van mij hebben het ook het is net of je achterna gezeten word door iets of iemand en iemand naders je ervoor wil waarschuwen

Anoniem (ik wil niet dat me ouders het lezen)
13 jaar geleden

Ik had vandaag een rare droom die nergens op sloeg. Toen ik wakker werd, leek het of ik het grootste deel van de dag, vooral op school al had meegemaakt. Me vrienden leken wel acteurs die alles hadden ingestudeerd. Het werk dat ik moest doen op school had ik al eens gemaakt. Maar dat kon echt niet. Ik krijg het steeds vaker en en het wordt steeds erger. Ik hoop het later onder controle te krijgen.

Peter (die vorige anoniem)
13 jaar geleden

Ik heb het ook. Ik wil ergens voor wegrennen. Een ramp of zo. Iets waar ik weg van wil rennen. Maar ik kan niet. Ik blijf staan. Als ik wakker word heb ik het gevoel nog.

Nick
13 jaar geleden

ik heb ook vaak van die dromen en als ik dan wat anders probeer te doen dan dat ik in me visioen droom deed(visioend droom zo noem ik het)dan lukt het niet en ik kan ook niks anders zeggen dan in mn visioen droom
net als peter mijn klasgenoot die het toevallig ook heeft zou ik het wel onder controlle willen krijgen

Victoria
13 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik kwam toevallig op deze site terecht om een paar interpretaties van de dromen die ik de laatste tijd heb te vinden.. en kwam op deze forum terecht..
Dit is de eerste keer dat ik zie dat er nog zo veel anderen zijn zoals ik.. die dit soort dromen over de toekomst hebben.
Ik ben erg verbaasd, maar ergens ook opgelucht dat zoveel mensnen dit kunnen want niet iedereen in mijn nabije omgeving kan dit begrijpen (of zelfs geloven)

Voor de anonieme schrijver; wat je zei over je vrienden die net acteurs leken, ik heb ooit echt PRECIES hetzelfde meegemaakt.. een hele dag lang! Alles leek zo nep!

Ik kon dit al sinds mijn kindertijd, maar realiseerde me dit pas in m'n pubertijd. Rond m'n 19e kwam het heel vaak voor en kon ik er goed mee omgaan. Ik werd dan wakker en ik wist gewoon welke dingen uit mijn droom echt gingen gebeuren. Daarnaast kwam het steeds vaker voor in de vorm van visioenen en dus niet alleen wanneer ik lag te slapen.
Ondertussen ben ik 22 en ik krijg die dromen steeds minder vaak (ik heb te veel andere dingen aan m'n hoofd). Maar nog steeds zo nu en dan.

Het klopt dat wij sensitief zijn en de energie om ons heen beter opvangen, afhankelijk van hoeveel energie je weet te vangen (hoe sterk je 6e zintuig is) komt dit dus voor in dromen, visioenen of zelfs door te concentreren en het zelf op te vragen (ik ken iemand die zelfs dat kan en ik hoop het zelf ook ooit te beheersen)

Daniel, ik vroeg me af of jij dit soms ook in de vorm van visioenen meemaakt?

Groetjes,
Victoria

Nick hoi ik ben er weer een keer xD
12 jaar geleden

ik had ook een paar maanden geleden weer zo'n droom (ik heb het tussendoor wel vaker gehad maarja) ik was toen nog 16 (ben een paar dagen geleden 17 geworden) en ik had een PTA (PTA is een toets proefwerk etc maar dan voor je examen) en de dag daarvoor had ik een droom gehad over het PTA en ik wist dus alle andwoorden en welke fouten ik niet moest maken en dat had me dus een 9 opgeleverd normaal zijn het dingen die nergens op slaan zoals bijvoorbeeld een keer toen ik een hijskraan zag en een harde knal hoorde maar dat van dat PTA kwam me handig uit:O
een vriend van me heeft het ook zo nu en dan en we vragen ons af wat het is of kan zijn het is heel vreemd ik heb het soms ook inderdaad in de vorm van visioenen en dan kan ik me niet herineren wat ik dus deed in de tijd dat ik me visioen zag:O
ik vind het allemaal maar vreemd als iemand weet wat dit is en waarom sommige mensen dit hebben plaats alsjeblieft een reactie!!!

Groeten,
Nick

12 jaar geleden

(Anoniem) ik wil niet dat mijn ouders het lezen, zoiets heet dejavu

Jonathan zeg maar Henk
12 jaar geleden

Goedendag,

sorry voor de type foutn maar ik ben dyslectisch.
Ik ben blij dat ik niet de enige ben. ik ben momenteel een maand op vakantie in Israel met familie en de visioen dromen zoals jullie ze zo mooi noemen heb ik ook maar dan op verschillende manieren. ik kan momenten van een paar seconden als droom krijgen en later meemaken. maar ook een bepaald beeld of foto. maar ook krijg ik beeld van een persoon en als ik dan zie dan krijg ik het gevoel alsof ik die al jaren ken. ik heb het 6e zintuig zoals jullie ook zo mooi noemen al jaren toen ik kind was had ik de dromen al. maar de laatste tijd dat ik op vakantie ben heb ik ze zo vaak dat ik zoals vandaag 3x een deja vu heb.
naar mijn idee is het wel zo dat als je uitgerust bent er beter op gefocust kan zijn want voor de vakantie had ik er 1 a 2 per maand mar in de vakantie had ik er minimaal 1 per dag. mijn broer spoorde om er meer informatie over te zoeken en boeken over te vinden en mischien er een gave va te maken wat het inprincipe al is maar nou nog onder controle krijgen.

ik zie uit naar reacties.

gegroet Henk

Rick
12 jaar geleden

Hallo ik heb zelf ook zulke dromen en ben pas 14 jaar alleen heb ik ze in mijn slaap en dus niet overdag.
als iemand weet hoe ik dit op gang kan brengen (zodat ik het dus vaker heb) post het dan alsjeblieft hier.

Mvg Rick.

Nick
12 jaar geleden

Ik heb ze ook alleen in mn slaap ikzelf wil het ook op gang brengen maar weet niet goed hoe:S


Groeten Nick.

stefan
12 jaar geleden

goedendag allemaal

mijn naam is stefan en ik ben paranormaal begaafd en ik denk te weten waarom jullie voorspellingen dromen.

als je droomt gaat je onderbewuste dingen verwerken leren of aanvoelen
als je paranormaal bent kan je je onderbewuste overdag bewust gebruiken enzo dingen over toekomst van andere of jezelf zien waaneer je dat wilt
mensen die hier niet bewust van zijn, die verdringen de info die het onderbewuste overdag doorseint en tijdens een droom
stel je je onderbewuste automatisch open en worden er beelden van gemaakt

het onderbewuste probeert bij jullie allemaal duidelijk te maken dat je in jezelf moet geloven en vooral naar je gevoel moet gaan luisteren
het wil jullie iets laten zien.

voor vragen of iets kan je reageren ik hou het wel een beetje in de gaten p.s ik zal niet alle antwoorden hebben

m.v.g stefan

stefan
12 jaar geleden

als je het vaker wil hebben raad ik jullie aan naar een paragnost te gaan die kan jullie helpen met vr gr stefan

José
12 jaar geleden

Als je er zoals ik, van overtuigd bent. dat we allemaal één zijn dan is het helemaal niet raar dat je toekomstige dingen droomt! We gaan steeds meer naar een hogere trillingsfrequentie en dus is het steeds makkelijker om contact te maken met je hogere zelf.
Op het moment dat je dus over je toekomst droomt, log je als het ware gewoon in op de bron/ kosmos/akasha veld (andere dimensie) of hoe je het ook allemaal wilt noemen en heb je dus toegang tot AL wat IS, incl. je blauwdruk!

Het is hetzelfde als met familieopstellingen, iemand die je helemaal niet kent speelt je vader en raar maar waar; hij gedraagt, praat exact hetzelfde als je vader....komt dus omdat er op energetisch niveau contact wordt gemaakt met je vader (inloggen dus op de bron waar we allemaal uit afkomstig zijn) waardoor die persoon precies hetzelfde reageert....

renoir
12 jaar geleden

hoi hoi!
ik ben pas 12 en kan het ook, ik heb het al 7 keer gehad ofzo(in 2/3 maand)
ik krijg het dan precies 2 weken daarna!

AB
12 jaar geleden

Hoi!
Ik heb ook vaak dromen net zoals b.v de nacht voor koningingendag had ik die nacht gedroomt daar over en toen zag ik dat op tv en ik dacht heee dit heb ik eerder mee gemaakt!
Ik heb dat de laatste tijd heel vaak maar ik heb dan niet dat ik het een jaar later mee maak maar een paar dagen daarna ?

me
12 jaar geleden

Hey mensen,

Weten jullie misschien wat deze droom betekent? -->

Ik werd op een bed mishandeld door mijn moeder (ik kreeg handschoenen aan en ze trok aan mijn armen daarmee zodat ik pijn had.. en ze sloeg me met een kleine stok) daarna was ik heel boos en verdrietig..

Groetjes en bedankt :D

Faerie
12 jaar geleden

Hey allemaal,

ik begrijp jullie allemaal. Dat dromen en meemaken wat ik heb gedroomd heb ik gehad toen ik klein was, ongeveer rond mijn 6 tot mijn 21. Daarna was er niets meer. Het was voorbij en ik had even rust, maar niet voor lang,... Sinds 2 à 3 jaar krijg ik een hele andere wereld te zien, eigenlijk de onze, maar anders. Ik slaap hier maar word daar "wakker?". Het is alsof ik in 2 werelden leef. Het gaat dan ook verder, die droom. Elke nacht slaap is daar een nieuwe dag. Ik heb dus niet meer het gevoel van déja-vu zoals vroeger, maar nu is het gewoon verwarrend. Ik ben idd ook (para)normaal "begaafd" (iedereen trouwens, maar angst zit vaak in de weg) (je moet het eigenlijk bezien als het volgende: Iedereen loopt rond met een papieren zak over hun hoofd, maar enkelen van ons zijn erin geslaagd er gaatjes in te prikken, sommige aan hun oren anderen hun ogen, om te zien wat er verder schuilt dan wat er "is". Ik kan helderruiken, helderhoren, helderzien en ja die dromen hé en allemaal sinds kleinsafaan.. Ik vraag me af of het een toekomstbeeld is van mensen die ik ken (en niet ken) en de wereld die wij nu kennen. Ik kan dingen zeggen waarvan ik nogeneens wist dat ze dat graag deden of hadden of aandeden?! Hun lievelings wagen? Ik kan ze vertellen dat ze zwanger zijn, voordat ze het zelf weten,...! Echt maf!!! Heeft iemand dit ook al meegemaakt? Kan iemand me zeggen wat dit is dat ik zie?

Blijkbaar zijn dit toch vragen van het leven, waar wij geen antwoord op mogen verwachten, want niemand hierboven heeft al een echt antwoord gegeven hé.

Groetjes,
Sonja

Deze discussie is gesloten.