Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare droom over katten vermoorden en poppen...

Lexi
7 jaar geleden

Vanacht droomde ik dat ik met een kat naar een pretpark ging. De kat heette Remy. Toen ik naar huis ging met Remy waren er nog veel meer katten. Van mijn ouders moest ik al deze katten vermoorden, en dat wilde ik niet, omdat ik zo veel van de katten hield. Uiteindelijk heb ik het wel gedaan. Ik kreeg van mijn moeder een naald, stuurde Remy naar boven en ging alle katten vermoorden. Eigenlijk prikte ik ze een soort van lek, en keek ik toe hoe ze een soort van leeg liepen als balonnen. Daarna waren ze helemaal plat als leeggelopen balonnen. En ik begraafde ze in een meertje onder het zand onderwater. Ik voelde er niet echt iets bij, maar toen Remy daarna naar beneden kwam vroeg hij me waar de andere katten waren. Ik begon te huilen en voelde me een moordenaar. Daarna zag ik allemaal lichtflitsen van iedereen die ze nu moest missen en hun leven zal zijn geweest als ze nog leefden. Het was verschrikkelijk en ik voelde me zo schuldig. Daarna ging ik met de barbies spelen uit mijn kindertijd, met allemaal kleine meisjes. Een meisje vroeg me wat mijn favoriete pop was, en ik wees hem aan. Dat deed ze ook bij andere meisjes. Daarna pakte ze al die barbies en wat jurkjes en spulletjes en begrief ze die in het water over de leeggelopen katten heen. Ik keek toe en Remy sprong hysterisch het water in, maar er groeide onderwater een laag beton overheen. Ik pakte Remy uit het water, en kwam erachter dat alle barbiespullen op de een of andere manier aan de kant zat, keurig opgeruimt in een paar barbiekledingkasten. Ik zag het begraven worden dus vond ik het een beetje raar. Dat meisje zei dat zij er nu mee wilde spelen. Toch pakte ik al mijn spullen terug en gaf ik de a dere meisjes ook hun spullen terug. De meisjes die de spullen gestole hadden werden woedend op me.

Toen werd ik wakker. Mijn oma had een kat die Remy heette, waar ik gek op was. Ik was best verdrietig toen die 2 jaar geleden overleed. Beide Remy's waren zwart.Met mijn barbies heb ik al jaren niet gespeeld maar ze zagen er wel hetzelfde uit in deze droom als mijn barbies van vroeger. Weet iemand misschien wat deze droom kan betekenen?

7 jaar geleden
Beheerder

De vele katten schijnen een analogie te hebben met de vele barbies.
Ik denk dat je het verleden wilt begraven en afscheid moet nemen van een jeugd.
De katten zijn denkbeelden die leeglopen.
Het water is het onbewuste en het beton maakt dat alles bedekt raakt met een kille laag steen.
Remy staat voor iets in jezelf. Een kat heeft een hoog knuffelgehalte maar staat ook voor intuïtie, het mysterieuze, sensuele, scherpzinnige, occulte enz.

Barbies zijn geïdealiseerde voorstellingen van vrouwen als stereotype.
Het zijn zielepopjes, maar ze leven niet.
Ze kunnen iets uitbeelden dat in jou nog niet tot leven is gekomen en dan hoop ik maar dat je geen barbie zult worden.