Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Blind, oud bekend huis, ontvoerd

Soesja
16 september 2016

Hoi,

Ik ben net wakker geworden uit een nare droom. Ik droom eigelijk nooit écht naar (wel heel realistisch overigens).

Ik droomde dat ik met een personeelsuitje op een prachtige plek was, een sauna met zwembaden waar je op verschillende plaatsen kon mediteren.

Op een moment gingen wij met z'n alle verzamelen en dat gebeurde in een voor mij bekend huis (een huis van een oud basisscho vriendinnetje, dit huis komt vaak terug in mijn dromen). Er werd een bijeenkomst gehouden van hoe de rest van de dag zou verlopen. Ik hoorde toen ook dat ik moest gaan presenteren (angst). Daarna ging iedereen uit elkaar.

Ik bleef in het huis achter, toen ik opeens blind werd. Ik word vaker blind in mijn dromen, het is tijdelijk en ziet eruit al vlekken in het zich en veranderd naar helemaal geen zicht. In mijn angst riep ik naar collega's, maar die kwamen niet. Ik werd vanachteren vast gepakt en op de grond gelegd, het was geen lieve daad.

Toen ik het volgende moment wakker werd, lag in in mijn eigen woonkamer. Ik schreeuwde om mijn vriend, omdat ik nog steeds een vlekkerig beeld voor me zag. Hij kwam niet. In plaats daarvan was er een vriendelijke lotgenoot, die mij geruststelde. Zij vertelde mij dat we vast zaten in de woning. Wij hadden onze telefoons wel, maar konden deze niet aan doen om te bellen om hulp. Het meisje was bezig met het 'verzamelen' van scherpe voorwerpen om ze vervolgens in een kussen te verstoppen.

Het allerlaatste moment begon ik mij te beseffen dat ik droomde en heb ik veel moeite moeten doen om mezelf wakker te maken (ik heb vaker dromen die ik zelf kan beëindigen, maar deze had ik veel liever eerder willen beëindigen).

16 september 2016
Beheerder

Het is het bekende beeld van het onbewuste als water of een waterrijke omgeving.
Je hebt een blinde vlek, die heeft iedereen, maar vaak gaat het om iets specifieks.
Hier wordt je met geweld vastgenomen en gevloerd (de rest laten we maar aan de fantasie over)
Je thema angst wordt hiermee wel duidelijk (Gegrepen door de angst)

Het meisje verzameld scherpe voorwerpen om die uitgerekend in een kussen te verstoppen.
Ze heeft dus de kwade opzet iemands hoofd te verwonden (wraak?)
Verder valt te denken aan de vrouwelijke zachtheid en gevaarlijke voorwerpen als contrast.

Het kussen heeft nog een analogie naar letterlijk "kussen".
Voorts nog naar de buik als zachtheid.