Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bizarre droom

Marlot
24 juli 2016

Ik droomde dat ik bij een herdenkingsdienst was van de overleden kennis (buiten deze droom om leeft hij nog). In eerste instantie lag hij in een brede houten gesloten kist, wat ik raar vond want het is geen dik persoon. Ik liep naar buiten en zag mijn oma. Zij leek hem ook te kennen (wat niet zo is) en samen gingen wij weer naar binnen. De overleden persoon lag nu in een twee persoonsbed met een blauw sprei over hem heen. Uit het niets, voordat hij zal worden begraven begon hij zich uit te rekken alsof hij uit een diepe winterslaap kwam. ik riep vol verbazing: "hij is nog niet dood, hij is nog niet dood!"
Zijn vrouw rende vervolgens op hem af om hem te omhelzen. Mijn droom eindigde met de zin: "ze kunnen er in elk geval om lachen."
Ik werd lachend wakker maar achteraf is dit wel een vreemde droom.

Wat betekent dit???

25 juli 2016
Beheerder

Je krijgt meer de indruk van een wederopstanding.
Hij gaat immers van de kist naar het bed en dan leeft hij ineens.
Wat inhoudt dat er iets uit de kast komt.

De blauwe sprei kan een geestelijke betekenis hebben of een analogie met water (onbewuste)
Verder afhankelijk van de kleur ook het hemelgewelf.

De breedte van de kist zegt mogelijk iets over zijn ego.
Hij neemt teveel plaats in.

Kan een Animusbeeld zijn.

28 juli 2016

In deze droom zie ik ook een wederopstanding. Dit doet me denken aan de tarotkaart: Het Oordeel. Het is de kaart met de drie-eenheid; vader, moeder en kind die herrijzen vanuit hun grafkist. Met op de achtergrond de aartsengel Gabriel die op zijn hoorn blaast.
Het Oordeel brengt je stap voor stap naar de weg van zelfverwerking. De kaart staat voor verlossing en bevrijding van dat wat je normaal tegenhoudt. Het kan een bevrijding zijn van bijvoorbeeld zorgen, remmingen, angsten of niet bevredigende relaties. Het Oordeel helpt je de geborgen schat in jezelf te vinden.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 28 juli 2016 door Esme.