Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hoektanden vallen uit de mond, losse voortanden, trap, collega`s

29 februari 2016

wat ik mij duidelijk herinnner is dat mijn 1 rechter kies los zit. Hierdoor mijn schaamde en moeilijker kon praten verstaanbaar maken. Op een moment had ik er geen last van en opeens viel de rechter kies uit mijn mond.
heb hem in mijn hand. verschrikt en schaam mij. nu heb ik een tand gat.
Ik meteen onderweg opzoek naar een tandarts een oud mannelijke collega kom ik tegen. zie hem ook ook duidelijk en kan met hem communiceren. hij helpt. Maar kan niet echt iets betekenen. Daarna ga ik naar een raar pand wat ik niet ken ook de personen niet. Ik wil graag dat er iets gedaan wordt aan mijn gebit. daar voel ik dat mijn voortanden ook los laten. Ze weibelen. de rechter kies die uit mijn mond is gevallen zit vuil op. Dat haal ik eraf met mijn nagels. En denk is dat de reden dat ie uit mijn mond is gevallen.En dat de andere tanden nu wiebelen??
Zie een verdovings spuit liggen ( kan mij niet herinneren of ik die verdoving wel of niet kreeg). even later komt er een oud mannelijke collega van jaren geleden in beeld en die zegt heb jij die verdovng al gekregen. Ik kijk verschrikt hoe bedoel je???? Hij mag dat niet.
Even later wat ik mij herinner levenloos bewustloos er lig.( dit moment kan ik mij niet goed herinneren) maar na een paar seconden later ik aan het de oude collega weer tegen kom die ik in het begin ook tegen kwam in de droom. Hij kijkt in een agenda van een tandarts of er ook plek is. een ander zegt nee. Ik laat mijn tanden zien die uit mijn rechterboven kant zijn gevallen het zijn er 4 a 5. bekijk ze nog eens zie soort indruk toetsen aan de binnen kant van de tanden die er uit zijn gevallen. van de laatste drie als ik ze indruk blijven ze in gedrukt en als ik er nog eens op druk gaan ze weer omhoog.
raar vindt ik het in mijn droom. begrijp het niet. Dan zie ik een andere oude vriend/collega die ik nog niet gezien heb ik mijn droom. die wil zijn gebit gewoon mooier laten maken. en baalt dat ik waarschijnlijk eerst mag omdat ik spoed dan zal zijn. Hier na zie ik de eerste mannelijke collega die ik tegen kwam in mijn droom een trap op gaan en daar zie ik nog een andere oude vrouwelijke collega die mijn gebit al eerder gerepareerd heeft in het echte leven. OOk op de trap staan. we kijken elkaar aan en zeggen wat. maar wat weet ik niet meer. Ik ga de trap op. Die gaat naar boven. En vraag haar of iemand anders daar of ze tijd voor mij hebben om te helpen.
dan sta ik daar zo op de trap stil en wordt er gezegd tegen mij nu je er toch bent kun je wel even blijven voor een soort afscheid feest/ bedankt feest/ speech? ik kijk verschrikt. denk wat.... En zeg nee nee mijn tanden
en afgelopen is de droom.

De oud mannelijke collega van jaren terug ( die heb ik op facebook gezien) dus die ik wel plaatsen maar de rest niet. De oud mannelijke collega heb ik jaren mee gewerkt. Maar al een tijdje niet gezien en of gesproken.Dit geldt ook voor de oude vrouwelijke collega.
Sinds vorig jaar heb ik 3 jaar onbetaald verlof op genomen.

de reden dat ik het nu vraag is omdat ik regelmatig droom en het zo duidelijk na kan vertellen wat ik gezien/beleefd heb.

Ik ben erg nieuwsgierig wat de droom betekend.

29 februari 2016
Beheerder

Je tanden vallen uit je bekje.
Dat is een vorm van beschaming, ook wel verbazing.
Tanden en kiezen gebruik je voor malen en bijten.
Dus verwerking.
Je gebit bepaalt ook je gezicht.
Kiezen houden verband met doorzetten, wilskracht, ondernemen enz.
Tanden meer met je tanden ergens inzetten, of assertiviteit (tanden laten zien)

Die eigenschappen ontvallen je dus en daarmee delf je het onderspit.
Het lijkt zelfs zonder verdoving te gaan. Verdoving is pijn onderdrukken maar ook onbewustheid.
Je voelt dus de echte pijn niet (verdriet/ rouw/ enz)
Met het onderdrukken van pijn raak je dus je tanden kwijt.

(Wie geen tanden heeft durft niet te lachen, of doet dat ingehouden uit schaamte).

Je gebit lijkt wat op een kassa of keuzeschakelaar, waar de ene toets de andere vrij zet.
Een toets kan ook een test zijn.

Het gebit repareren heeft dus ook te maken met het herstel van je assertiviteit of wilskracht.

Je durft geen speech te houden uit schaamte, omdat je geen tanden hebt.
je durft dus niet voor de dag te komen en staat letterlijk met een mond vol tanden (of zonder).

Misschien ben je bang je betrekking te verliezen?



2 keer bewerkt. De laatste keer was 29 februari 2016 door Sheherazade.

1 maart 2016

Sheherazade

dankje wel voor het beantwoorden van mijn droom.
ik vind het erg indrukwekkend om het te lezen. Het zet mij aan het na denken.

welke betrekking waarschijnlijk bang ben te verliezen.