Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wie kan me helpen met de betekenis van mijn dromen?

14 januari 2016

Ik onthoud mijn dromen de laatste tijd steeds meer, ik wordt ook bijna elke ochtend wakker met een kloppend hart en ik ben vaak ook aan het huilen.

Zo heb ik afgelopen nacht gedroomd dat er een '' geest '' vast zat in mijn koffer toen ik op reis wou gaan met de vliegtuig, en daarna wou ik met iemand door een poort ergens anders heen, ik moest een trappetje af en daarna van een rechte glijbaan af op me buik, maar ik werd afgesloten dus ik verdronk. (Opening zat in het water). Daarna kreeg ik een black out en stond ik opeens op de weg. Toen kwam er iemand heel hard aangereden met een auto en reed twee verschillende mensen aan, stapte daarna uit de auto en ging achter mij aan. Hij stak me neer in me buik en daarna in me rug, toen de ambulance kwam rende hij weg en had de ambulance verpleger mij gedood.

Dit is een van de rare dromen die ik steeds heb.. ik heb geen idee wat het betekend en het maakt me ergens best bang. Toen ik vanochtend wakker werd, voelde ik me ook gewoon verlamd.

14 januari 2016

Over het algemeen symboliseren geesten of spoken eigenschappen van jezelf die je vreest. Dit kan bijvoorbeeld een pijnlijke herinnering zijn, schuldgevoel of verdrongen gevoelens. De koffer symboliseert het denken, ideeën en eigenschappen die je meeneemt in je leven. De reis is het zoeken en onderzoeken naar nieuwe ideeën en culturen en onbekende zaken. Hiermee zorg je dat je kennis vergaart om te groeien. Het poortje is een brug naar mogelijkheden.
Omdat je heel veel zaken leuk vindt, is er de kans dat je teveel hooi op je vork neemt. Je verdrinkt door te veel informatie. Wees niet te bescheiden om hulp te vragen van anderen. Je wilt graag alles zelf doen, wat niet altijd hoeft.

14 januari 2016

Dankjewel voor je informatie! Het is toch fijn om te weten waar die dingen voor staan.. heb je misschien enig idee wat het laatste deel van mijn droom betekent? Het feit dat ik drie keer werd neergestoken met een mes.

14 januari 2016

Je hebt je buik vol van oude ideeën. Je wilt verder voor vernieuwing. Het oude sterft (sluit je af) om het nieuwe te laten verreizen.