Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kikker

Rekka
2 januari 2016

Ik had gedroomd dat een kikker steeds op mij sprong?

2 januari 2016

De kikker staat meestal symbool voor veranderingen, dit omdat hij transformeert van kikkerdril naar kikkervisje en vervolgens naar volwassen kikker. Als de kikker vrolijk rondspringt in je droom, dan wijst hij op je overwinning van een afkeer of op het feit dat je ondernemingen geluk zullen kennen. Je hebt belangrijke stappen in de richting van je doel genomen en de kikker wijst je op je vooruitgang.

2 januari 2016

Oke dan heb ik dus misschien verandering nodig, of weis ik deze af.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 januari 2016 door Rekka.

8 januari 2016

Sorry, dat ik niet reageerde voordat je het vorige bericht gewijzigd had. Ik was namelijk op vakantie.
Ik kan me nog herinneren dat ik las dat je niet weet hoe een kikker vrolijk kan springen en dat je wegrende toen de kikker op je sprong en je je vies voelde door het slijm van de kikker in je nek. Dit is wat uitgebreider dan je omschrijving van de droom: Ik had gedroomd dat een kikker steeds op mij sprong? Het was nogal summier.

Je werd als het ware achtervolgd door iets onbekendst waar je van walgde. Je zou het niet willen kussen, zoals in een sprookje, waar de prinses ook walgt van de betoverde prins. De bal in het sprookje vertegenwoordigd de maagdelijkheid. De prinses verliest de bal en dit symboliseert de maagdelijkheid. Het is hoe je kijkt naar seksualiteit. Je voelde het slijm in je nek. Je keert je nek toe aan wat je niet leuk vind. Is een jongen geïnteresseerd in je, wat je niet bevalt?