Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Enge regelmatig terugkerende droom

25 april 2015

Sinds mijn jeugd (ben 28) heb ik deze droom. Paar keer per jaar ongeveer. De laatste maand heb ik deze droom al 3x gehad en werd ik geschrokken of huilend wakker. De laatste twee keren waren vannacht en eergister en vind het nu behoorlijk eng worden.

De droom gaat als volgt:
Ik ben in mijn huis en mijn katten (die ik in het echt ook heb) dreigen te ontsnappen. Op verschillende manieren: via de deur, het raam, balkon enz. Het lukt me niet om ze tegen te houden (oppakken of raam/deur dicht doen, die sluiten vaak ook niet goed) en ik raak helemaal in paniek.

Wat in mijn drie laatste dromen ook hetzelfde was, was hetgeen met mijn huis gebeurde.
1.Huis is verplaatst, ik kwam thuis maar op de plek stond een ander gebouw. Mijn huis was ineens elders en het was al ingericht, wel rommelig en gordijnen dicht. Mijn katten waren er niet meer in dat huis...
2.Er is een brand/explosie in mijn flatgebouw, ik ben elders en probeer naar huis te komen vanwege mijn katten. Mijn huis was in spiegelbeeld te zien trouwens. Eenmaal aangekomen leek mijn huis nog intact van buitenaf. Er loopt een hond en twee mannen lijken gearresteerd te worden.
3.Er staat deels om mijn flat een glazen wand met een deur erin. Bij mijn buren staat er een glazen wand tot halverwege hun voordeur. Mijn voordeur is vernieuwd, zonder mijn weten om. Ik ga naar binnen en gelukkig zijn mijn katten er nog. Er staat een bloemetje met een tekst. Ik bel boos op want mijn katten hadden wel kunnen weglopen! Ineens ben ik in het huis uit mijn jeugd en komen mensen mijn katten weghalen. Ik roep nog dat ik ze wel bij familie kan onderbrengen, maar nee, ze moeten mee.

Tot zover deze terugkerende droom... ik hoop dat iemand zijn mening erover wilt geven! Alvast bedankt!

Groetjes
Loes

puk
26 april 2015

Ik ben nu 12, mijn droom is nogal vaag, ik heb geen flauw idee waar hij eigenlijk overgaat, want op dat moment gaat er zoveel angst door me heen.
maar ik zal wel proberen hem uit te leggen.


Ik kijk van de zijkant, ik zie iemand klimmen in -wat ik nu denk Een Dolhof- ik weet op een of andere manier dat ik dat ben.
alles is een beetje bruin/donker rood/zwart/wit (hele nare kleur, vind ik zelf).
ik klim over en onder figuren zoals vierkanten en rondjes(ook een hoop die ik niet herken), ik raak steeds erger in de stress doordat het voelt alsof er een tijd aan hangt dat ik het dolhof uit moet. Op een gegeven moment knapt er iets in me (niet letterlijk) en ik sta stil en begin te schreeuwen en te janken.

Ik wordt altijd ook schreeuwend en huilend wakker. Wat ook best vreemd is dat ik die droom op een random datum krijg en altijd de volgende dag heb ik hevige koorts. ik heb hem al 5 keer gehad, het begon ongeveer toen ik 7 was.

ik zou graag andermans mening erover illen horen,
alvast bedankt.

puk 2
29 april 2015

hallo ik heb jouw droom ook altijd. echt super raar.
het enige verschil dat ik heb is dat ik wel over figuren zie die ik ken en ik zie wel normale kleuren zoals geel en groen (en een paar andere kleuren die ik niet herken). ik heb geen idee wat het precies is, maar volgensmij heeft het iets te maken met de pre-frontale voorkwab en de wandkwab. ik ben 11.