Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

De islam is niet de vijand

Aimee
17 januari 2015

Hoi allemaal!

Ik droomde vannacht dat ik in een wit zaaltje zat, samen met ongeveer 200 mensen. De ruimte was van ijzer en hoogglans geschilderd met een glanzend groene vloer. Op de muren en op het plafond liepen buizen. Voorin de zaal stonden een stuk of 3 mannen in een wit uniform. In mijn droom kreeg ik het idee dat het een ruimte op een Amerikaans oorlogsschip was.

We zaten netjes op plastic stoeltjes, in afwachting van wat komen zou (zoals je wacht voor een toespraak van de directeur). Opeens ging een deurtje open en een stuk of 15 personen liepen in een rij de ruimte in. Ze zagen eruit als IS strijders, compleet met geweer en zwart ninjamasker. Zwijgend bleven ze staan. Dit had (volgens de mensen in het witte uniform) niet het gewenste effect, want de zaal bleef rustig. Daarom moesten de IS strijders hun masker afzetten. De strijders bleken geen duivels met baarden te zijn, maar gewone mensen zoals jij en ik. Ze keken heel vriendelijk.

Op dat moment in mijn droom voelde ik een zeer sterke verontwaardiging. Het was me volstrekt duidelijk dat de mannen in wit onschuldige moslims wilde afschilderen als de bron van alle ellende in de wereld. Ik was zo boos over dit onrecht dat ik van mijn stoeltje liep, en tussen de moslims in de rij ging staan. Ik pakte de handen van degenen naast me in de rij, hief hun handen omhoog en riep: "as-Salaam aleikum". Dit creëerde rumoer in de zaal en toen werd ik wakker.

Gek hé?