Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Een grote scheur in mijn lichaam

Rik
30 april 2014

Hoi,

ik had vannacht een droom waar ik graag de betekenis van zou willen begrijpen. Is er iemand die mij (op weg) kan helpen?

In de droom had ik namelijk een enorme scheur in mijn zijkant/rug. Het was echt een groot gat en je kon zo naar binnen kijken in mijn lichaam en je zag de spieren zitten. Het bloedde niet ofzo maar het was echt een gapend gat. Ik liet het ook echt aan iedereen zien. Ik had ook geen pijn en ging in een zwembad met het trappetje omhoog om van de glijbaan af te gaan. Voor mij waren allemaal kinderen die eerst gingen, maar die stonden halverwege allemaal stil. Ik ging op mijn buik van de glijbaan af en bleef niet stilstaan en kwam als eerste beneden in het water terecht.

Ben heel benieuwd naar de betekenis van deze droom en ik hoop dat er iemand is die mij zou kunnen helpen het mysterie te ontrafelen...

Yreah
14 mei 2014

Geen idee, maar het eerste wat in me opkomt is dat je nadelen in jou leven (of in je karakter/persoonlijkheid) weleens een voordeel kan gaan zijn (scheur in je lichaam, maar uiteindelijk kwam jij als 1ste in het water) water staat overigens altijd voor het onderbewuste, ga jij als 1ste je ontdekkingsreis in je onderbewuste/bewustwording af terwijl anderen nog wat minder ontwikkeld zijn?