Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over o.a. varken, spuit, broodrooster en deur

22 april 2014

Ik droomde laatst dat ik bij een man en een zoon binnen was. Dit was ergens in Brabant, in een boerderij. Echter zag de boerderij aan de voorkant eruit als een groot huis, zoals in de Alpen.

De man vertelde me dat hij bezig was met experimenten om DNA te wijzigen / mensen te klonen. Even later kwam zijn zoon binnen, maar dat was een groot roze varken met een mensenhoofd. Ik dacht in die droom ook echt WTF. Deze jongenskop had blond haar en die "gast" was erg bijdehand. Toen wilde ik hier zo snel mogelijk weg.

Ik rende naar de keuken, waar ik achtereenvolgens met een broodrooster, vork en glazen ging gooien om de man en zijn zoon (was inmiddels een mens geworden) op afstand te houden. Dit lukte ook, totdat er niks meer over was om mee te gooien. De zoon kwam naar me toe met een spuit in zijn hand, die hij in mijn lichaam wilde zetten. Ik zei zo iets van: "als je dat doet, maak ik je leven zuur". ‘k Probeerde achteruit weg te lopen, maar dit ging tergend langzaam. Uiteindelijk lukte het hem om die spuit in mijn arm te zetten. Hierdoor was ik erg geschokt, en was bang dat ik ook in een of ander wezen zou veranderen. Ik draaide om en rende naar de voordeur. Deze kreeg ik niet open, ondanks het feit dat er een sleutel in zat. De man en zoon kwamen dichterbij, maar het kwam niet in me op om deze sleutel om te draaien. Toen hield het op. Ik was nog steeds mezelf in deze droom.

Iemand suggesties voor de betekenis of interpretatie van deze droom?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 22 april 2014 door Rinuske.

24 april 2014

Oke,

het huis staat symbool voor jouw innerlijke wereld,
De man en zoon de bewoners in jouw , denkpatronen dus zijn met dna bezig. Het veranderen van jouw oorsprong, een ingrijpend transformatie proces. Je eigen natuur die nu tevoorschijnkomt, het varken , dat is misschien best wel eng of spannend. Wie ben je echt zonder alle emotionele belastingen? Wat ben ik echt? Dat is onbekend terrein , logisch dat daar angst bij komt kijken.

En andere verklaring die in me opkomt is : Wat als ik nu te veel naarboven haal ? gaat dat wel goed? Verlies ik mezelf dan niet?
Hoewel de oplossing voor handen is , de sleutel. Komt het nog niet in je op om deze onbewuste angst los te laten?
De keuken waar je normaal eten maakt: energie transformeren .. Op deze plaats heerst nog afweer , jij gooit met je tools naar de angst van de kern die je nu gaat blootleggen..

Groeten Jan

27 april 2014

Hoi,

Haha, zo had ik er nog nooit naar gekeken... Maar het zou natuurlijk kunnen zijn, zoals je zegt, dat de man en de zoon (varken) inderdaad kanten of persoonlijkheidskenmerken van mezelf zijn ja. Ik wist niet dat het huis symbool staat voor de innerlijke wereld, echter klinkt dit wel zeer logisch. Dat resoneert wel met me.

Oke, dus ik zou de controle wat los kunnen laten en ongeacht wat ik diep in mezelf tegenkom, proberen er niet bang voor te zijn? Om ook de minder leuke kanten van mezelf volledig te omarmen?

Thanks voor je uitleg!

27 april 2014

hej,

Alles wat je droom is letterlijk een innerlijke representatie van jouw onderbewuste over hoe jij de wereld ervaart. Alles wat je ziet in je droom ben jij! Het gaat niet over een buiten wereld, het gaat over hoe jij omgaat met jezelf.

Dus het huis, ben jij. De keuken is het gedeelte van jij waarbij je ruwe energie vormen transformeert/bakt in voor jouw verteerbare stukken. Badkamer is het gedeelte in jouw geest waar reiniging is. Kelder is onderbewust zijn , slaapkamer is de plek voor rust etc etc
Een bunker is een zeer zwaar onderdrukt deel van ons. een kantoorgebouw is een deel waar veel in gewerkt word. Een constructie waarbij we ons zelf aan het werk zetten.

Een rivier bv, ben jij ook. Dit heeft weer met emoties en stroming daarvan te maken. Een meer is ook bv emoties, eveneens een zee. Het gaat om de context, in welke setting staat het in verhouding tot de droom. Bv een diep meer met geen rimpeltje op het water": stille wateren hebben diepe gronden.

Ook landschap ben jij. Woestijn is leegte , ijs is bevroren emotie, storm is onrust, strand is de grens van jouw wereld.

Vervoersmiddelen, hoe beweeg je door het leven: auto: wie stuurt er.De bestuurder is weer een deel persoonlijkheid fiets:op eigen kracht. Bus: sleurt door de stad met een vaste route. Vliegtuig : vrijheid. Vrachtwagen: vooruitkomen met veel emo bagage.

Politie, dokter brandweer : ook jij . Politie is een grensrechter die je zelf in het leven roept. Dief: waar steel je uit je eigen huis? Waar lekt bij jouw energie weg?

Alle symbolen zijn wat mij betreft niet positief en niet negatief. Alles is op meerdere manieren te vertalen: Brand is vernietegend maar ook transformerend. Materie word omgezet in pure energie. Storm : drukke gedachtes , storm reinigt ook weer.

Alle dieren ben je ook: hond: trouw dier. Bijtende hond is gevoel wat zo lang onderdrukt is dat het zich tegen de eigenaar keert. Dit geld voor alle aanvallende dieren.

Ieder droom elementje ben jij dus. Kunnen we alle symbolen vertalen? Zijn alle symbolen universeel? Ik denk het niet.
Ik probeer vaak in ontspannen sfeer , als ik bv net wakker ben ,een droom stukje gevoelsmatig te linken aan iets. Ik vraag mezelf dan waar het over gaat wat ik zojuist gedroomt heb. Ik haal dan visueel de droom te voorschijn en laat het weer los. Ik stel de vraag nogmaals en vaak komt er dan iets in me op wat ik bv die dag ervoor gedaan heb of wat me bezighoud. Iets in me vertaalt voor mij dus. En het is vaak het 1e wat in me op komt wat gevoelsmatig klopt.

Alle dromen zijn beeldtaal/metaforen en gaan over ons innerlijk. Ieder symbool heeft meerdere lagen. bv een auto. Wat voor soort auto ? wat voor merk ? Kleur (kleur heeft vaak met chakra's te maken) Wie rijdt er ? Hoe is de weg ? Obstakels op de weg staan voor obstakels in ons denken.

Ik hoop dat ik je ze op weg heb kunnen helpen

Groet Jan



3 keer bewerkt. De laatste keer was 27 april 2014 door jan123.

28 april 2014

Oke bedankt voor je algemene uitleg van droomsymbolen.

Ik zal het nu wat meer zelf proberen te vertalen op gevoel.

28 april 2014

Hej,

Vragen mag/kan natuurlijk altijd. Ik vind het leuk om over droomtaal te vertellen en voor ik het weet ben ik zo 30 minuten verder.

Groeten