Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

waarom deze nachtmerries?

Kiara Holofai
9 oktober 2013

Hallo allemaal!

ik droom altijd veel (met veel fantasie en rare dingen); een paar keer per week, maar meestal vind ik mijn dromen niet interessant genoeg om te onthouden en ben ik hem tegen de middag al vergeten. vroeger toen ik klein was (nu ben ik 15) had ik ook vaak nachtmerries waarin ik altijd vermoord wordt. de laatste 5 jaar of misschien wel meer, heb ik geen enkele nachtmerrie meer gehad. tot deze week. want in amper 5 dagen heb ik 3 nachtmerries gehad. misschien kan iemand ze uitleggen of tips geven zodat de nachtmerries niet meer terugkomen? want al lijken ze misschien niet heel eng, in mijn droom waren ze dat wel en overdag achtervolgen ze me ook. hier mijn drie nachtmerries (op volgorde):

-1-
ik heb hele zwarte ogen (die dag ontdekte ik in het echt dat mijn broertje grote pupillen had gekregen van medicijnen), er is geen oogwit meer te zien en alles is een en al pupil. Ik ben bezeten. een demon of soort alien van een andere planeet heeft beslag genomen van mijn lichaam. ikzelf "zit er ook nog in" en alleen als ik heel intens staar, veranderen mijn pupillen totdat er dus geen oogwit of iris meer is te zien. ik weet dat de demon een soort magische steen van bergkristal wil en dat als ik/de demon die ziet, de demon de controle over mijn lichaam neemt. Mijn vriendin heeft die steen en ik zeg dat ze hem niet mag laten zien. ze stopt hem in een zakje en op de een of andere manier verandert de steen in een soort gas/poeder. toen werd ik wakker.

-2-
Ik en mijn broertje zijn 's avonds alleen thuis. mijn ouders zijn weg en we moeten naar een tante (die niet in het echt bestaat). mijn broertje zit op zolder te computeren en ik zit in mijn kamer. opeens zijn er 3 inbrekers (ik denk tenminste dat het inbrekers waren) in ons huis. 2 bij mijn broertje op zolder en 1 bij mij op mijn kamer. mijn broertje vermoordt er eentje en komt dan naar mijn kamer waar we samen een bom afsteken in mijn nachtkastje en zo de 2e inbreker vermoorden (en mijn kamer verwoesten). de 3e is opeens weg. mijn broertje en ik gaan naar mijn tante en die vraagt wat er is gebeurt. de droom eindigt met verwoedde pogingen van mij om een goede leugen of smoes te bedenken om onze toekomst te redden en niet ons hele leven als moordenaar en verwoester van ons eigen huis door het leven te gaan.

-3-
Ik hoor een raar en hard geluid achter de tv-kast. (dit geluid heb ik de vorige dag echt gehoord toen ik alleen thuis was. zonder oorzaak. tv en alles stond uit. ik schrok me dood en weet nog steeds niet wat het geluid was en ben naar boven gerend) het geluid heeft een boodschap (niet uitgesproken of opgeschreven, ik weet het gewoon): "dit is de 2e keer dat je dit geluid hoort. bij de 3e keer gaat er iets vreselijks met dit huis gebeuren, en ook met jullie als jullie in dit huis zijn. de 3e keer dat dit geluid komt is heel duidelijk tussen 7 en 8 uur (volgens mij 's avonds)" Papa, die gewoon thuis was zegt dat we weg gaan uit dit huis en dat ik mijn dierbaarste spullen moet pakken zodat we die volgende morgen meteen wegkunnen, voor 7 en 8 uur 's avonds. mijn droom eindigt op het moment dat ik spullen aan het verzamelen was (die echt bestaan): mijn huisdier(konijn), mijn favoriete boeken, een zelfgemaakt mapje met dingenjes en een knuffel.

Ik vind de dromen heel onheilspellend. deze nacht had ik de laatste gedroomd. Ik vind het heel apart dat de dromen ophouden zonder echt eind. vroeger was het einde altijd dat ik doodging in een nachtmerrie. en dat was altijd dat ik bang was dat een ANDER MIJ zou vermoorden. deze drie dromen was ik bang voor mezelf (-1-), voor wat ik doe (-2-) en voor mijn eigen huis (-3-). ik heb nog nooit zulke soort dromen gehad en wil duidelijkheid. denken jullie dat deze dromen anders zijn dan anderen?

alvast bedankt!!

10 oktober 2013

1

Hoe ik het interpreteer is dit een reactie van jouw onderbewuste op wat jij zag wat die medicijnen deden met jouw broertje zijn pupillen.

Iets in jouw is heeft angst wat die pillen met zijn lichaam doen, het neemt zijn lichaam over , grote ogen , eng , het ziet er uit als een demon . Snap je de logica ?

2 de inbrekers worden door jouw onderbewuste uitgebeeld, ingezet als acteurs als het ware, om te laten zien dat een deel van jouw , iets wat je doet of denkt, niet helemaal aan sluit bij jouw gevoel.
er is daardoor een conflict in jouw en met de bom laat je zien dat je emoties wel eens kunnen ontploffen.
Zie dat als een boosheids uitbarsting of dergelijk uitspatting

Er word een leugen bedacht. In het echte leven kun je jezelf misschien wel wat wijs maken? Een probleem , het probleem , ontkennen ? Een smoes voor je zelf verzinnen ?

3 de boodschap achter de tv kast. Deze droom is iets moeilijker te kraken dus ik kan er naast zitten.

Oke , een tv is een visie die jij hebt ergens over , de boodschap is weg uit je huis. Je huis staat voor hoe jij nu met al je huidige doen en laten en denken over iets. Je visie bijbehorende boodschap is dat je moet verhuizen . Dat je al je denkpatronen en doen en laten achter je wilt laten en weg wilt , opnieuw beginnen.

Je vader die zegt dat jullie vertrekken, je vader staat voor je verstand. Het is dus hoe je denkt over iets wat een probleem oplevert. Waardoor jij het nu niet meer zit zitten in jouw huis,


Ben benieuwt wat je hier mee kan , ik zou het leuk vinden jouw feedback te horen op mijn interpretatie,.

groet jan