Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

3x droom over diefstal

9 oktober 2013

Goedemiddag,

Er is mij iets vreemds overkomen. Ik heb namelijk maar liefst 3x een droom ervaren over een diefstal.

De 1e keer ging het over een insluiper, binnendringer in eigen huis. Ik kon de dief niet te pakken krijgen, zag het wel gebeuren. Nam mijn laptop mee.

De 2e keer exact hetzelfde verhaal, een dief drong de kamer binnen (was op dat moment niet in de kamer aanwezig, in 1e droom ook niet) en stal mijn tas met daarin mijn laptop.

Tot zover exact hetzelfde gebeurd, op precies dezelfde manier. In de 2e droom echter, was ik in staat de dief te pakken te krijgen en naar de woonkamer te duwen om "af te rekenen".

Overigens, ik werk dagelijks achter de computer/laptop en verdien er mijn geld mee. Ik ervaar heel veel stress op dat gebied, al vele jaren lang.

Goed, droom 2, had de dief te pakken, op dat moment kwam alle agressie eruit en sloeg ik hem keihard op zijn hoofd, meerdere malen achter mekaar.

De 3e droom, van vannacht, was er eentje dat mijn hele kelderbox werd leeggeroofd, waaronder mijn scooter. Redelijk veel waarde voor mij, voor een ander vrijwel niets. Tevens staan er in de kelder wel wat spullen met voor mij hoge emotionele waarde, voor een dief is dit echter 0,00 waard; het gaat namelijk alleen om wat papieren en een scooter.

In het echte leven, zou ik helemaal de weg kwijt zijn als dat in de werkelijkheid allemaal zou gebeuren.

Het vreemde was dat er een bekende bij de diefstal betrokken was; een persoon die nota bene in dezelfde flat woonde.

Wat wil dit nou allemaal precies zeggen. Ik kan het niet plaatsen, maar ik word wel duidelijk ergens op gewezen. Wil graag ingrijpen om te voorkomen dat er iets vervelends gaat gebeuren. Wil dat niet, mij leven is een redelijke puinhoop, kan er emotioneel niet nog wat bij hebben. Vandaar dat ik eigenlijk alle risico's wil uitsluiten/verkleinen.

Moet ik alles in de kelder weghalen? Nogmaals, voor mij hoge emotionele waarde, voor een ander 0,00 (anders had ik het ook niet daar neergezet).

Wie helpt mij?



5 keer bewerkt. De laatste keer was 9 oktober 2013 door Anoniem45.

9 oktober 2013

"ik werk dagelijks achter de computer/laptop en verdien er mijn geld mee. Ik ervaar heel veel stress op dat gebied, al vele jaren lang"

Dit is ook gelijk de intpretatie van jouw droom.
Een dief staat voor iets in jouw, een kant/ een deelpersoonlijkheid die energie van jouw afneemt.
Hij pakt je laptop dus hij wijst wat er mis is.

Het niet aanwezig zijn. Is ook een heel verhelderende uitspraak. Als je helemaal door de stress word overgenomen, dan is er een groot deel van jou letterlijk niet meer aanwezig, het geen overblijft zegt je onderbewuste in je eigen dief die jouw energie steelt.

" had de dief te pakken, op dat moment kwam alle agressie eruit en sloeg ik hem keihard op zijn hoofd, meerdere malen achter mekaar. "

Goed je weet dus zelf waar het om gaat , stress, en je slaat hier letterlijk jezelf tegen het hoofd.
Relax , laat je niet zo opjagen. (makkelijk gezegd dan gedaan , ik weet het)


Oke , de 3e droom , je kelderbox , staat voor je onderbewuste. Je scooter staat voor je eigen mobiliteit/flexibiliteit in het leven , ik denk dat de droom jouw waarschuwt / vertelt dat jij de stress moet aanpakken omdat je hele mobiliteit ( niet letterlijk genomen) door het leven ook beinvloed.
De papieren , die weet ik niet precies .


Je geeft zelf aan dat stress een factor speelt en dat de rest van je leven een redelijke puinhoop is.
Ik zou me als ik jou was geen zorgen maken over een daadwerkelijk diefstal
Dromen gaan bijna altijd puur en alleen over wat jouw onderbewuste , je gevoel vind van wat jij aan het doen bent in het leven.

En jouw gevoel zegt je dat jij een dief bent van je eigen welzijn , je energie niveau . De aanwijzing die het geeft zit in de manier hoe jij met je laptop omgaat, waar deze voor staat.

De persoon die betrokken is uit jouw flat, presenteert een deel van jou die jij herkent in hem. Hij fungeert als een spiegel , of met ander woorden hij speelt mee als acteur in jouw droom.
Waar jij hem als sterkste mee associeert , dat is precies de rol die hij uitbeeld in hetgeen jij doet om jezelf te bestelen

Ik hoop dat ik duidelijk genoeg voor je ben en dat ik je er mee op weg heb kunnen helpen

Groet Jan

9 oktober 2013

Jan,

Hartelijk bedankt voor je waardevolle reactie. Ik print het meteen uit zodat ik je reactie kan overdenken. Het is allemaal helder wat je uitlegt. Ik heb het nog nooit eerder van die kant bekeken. Ik hecht normaliter minder tot geen waarde aan een droom, maar als hij 3x grote gelijkenissen vertoont en terugkomt, wil dat toch zeker iets zeggen, dus ik was alvast op mijn hoede voor een volgende flinke tegenslag, vandaar dat ik hier een topic heb geopend op deze site om advies te vragen en uit te zoeken wat mij eventueel te wachten staat.

Dit advies, de verklaring voor deze droom, heb ik nu van jou gekregen en dat geeft me rust. Ik weet nu dat het nog veel belangrijker is dat er snel meer rust in mijn leven komt, anders ga ik er waarschijnlijk ook nog aan onderdoor (zware psychische druk/overbelasting).

Het voelt alsof ik al jarenlang de volledige controle over mijn leven kwijt ben, heb al op vele verschillende manieren geprobeerd om het op te lossen. Tot nu toe niet (goed) gelukt. Ik denk dat het tijd wordt om een hele andere weg in te slaan om die rust weer terug te krijgen, want dit is zo een echte hel voor mij.

Nogmaals hartelijk dank voor je input, Jan, en de tijd die je hiervoor hebt genomen. Het is verhelderend. Ik weet nu meer.

Groet.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 oktober 2013 door Anoniem45.

10 oktober 2013

Fijn dat ik je heb kunnen helpen,
en ook jij bedankt dat je even een reactie terug wilde geven

Veel sterkte en sucses

Groet Jan

Micky
28 december 2015

Hallo,
Ik had vannacht een rare droom en hoop die uitgelegd te krijgen.
Ik was ergens buiten waar ik 2 mensen tegen kwam . Ik ging met hun mee naar huis. Het was een jonge blonde dame en een jongeman.
De man ging op een gegeven moment weg en ik ontdekte dat mijn tas nergens meer was. Hij was gestolen, waarschijnlijk door de man en de dame wist er van. We zochten het hele huis af Rn niet kunnen vinden.

Daarna begaf ik
Me op een soort van marktje. Ik reed in mijn auto en ik ging weer naar die vrouw.
De straat waar ik normaal langs kon was afgezet d.m.v. Houten obstakels. Waardoor ik om moest rijden. Ik probeerde door een hele kleine opening te gaan. Het was een soort van hek.
Even later zat ik weer bij die vrouw in huis en nu met 2 dames. Dames gingen weg en mijn telefoon was ineens weg van de oplader.

Wij weer zoeken maar toen wist ik dat hij gestolen was. Ik wetd zo woest dat ik de keel dicht kneep van die dame. Ze gaf er niks om en lachte me uit.

Ik zei als je me noet zegt waar die gasten wonen dan vermoord ik je.
En ik werd steeds woester. Ze ging gewoon strijken en ik probeerde haar weer te vermoorden.

Toen wetd ii wakker.

Wat kan dit te betekenen hebben.

Groet Micky

Bart
18 februari 2016

Ik had vannacht ook een droom over diefstal. Het is al zeer lang geleden dat ik nog een droom herinnerde maar deze droom zal ik niet snel vergeten.
Ik zat in een vreemd land en sliep in een grote kamer in een backpackershostel. De meesten die in mijn kamer sliepen, waren niet op reis maar woonden er. Het voelde aan alsof ik er al een poos verbleef en de meesten vaag kende.
Plots merkte ik dat een deel van mijn bagage gestolen was. Hierdoor kon ik mijn reis niet verder zetten.
Na zoeken en rondvragen, had ik door dat de anderen samenwerkten en niets wilden lossen. Ik nam de grootste verdachte mee naar buiten en sloeg hem hard in het gezicht, tot hij op de grond lag. Nog steeds wou hij niets zeggen. Toen bleef ik op zijn gezicht slaan, op een manier dat je normaal niet overleefd. Maar het enige effect was dat zijn hele gezicht blauw stond. Toen merkte ik dat ook mijn kleine rugzakje ook verdwenen was. Hierin zaten onder andere mijn vliegtickets waarmee ik terug mee naar huis zou kunnen vliegen. Ik werd nog bozer en machtelozer en sloeg om beurten iedereens gezicht bont en blauw. Toch was ik de enige waarmee omstaanders medelijden of plezier mee hadden. De anderen leken onkwetsbaar en iemand wou me helpen. Toen zag ik dat iemand mijn portefeuille had gestolen. Ik was zelfs niet meer in staat om eten te kopen. Ik achtervolgde een van de daders en sprong in dezelfde taxi, maar daardoor was ik ook het enige wat ik kende (het hostel) in de omgeving kwijt. Wat later werd ik herkend door een stewardess die al gehoord had wat er gebeurd was. Ze liet vallen dat het om Tsjetsenen en zo ging en vond me dom omdat ik zo met me had laten spelen. Ze vond me lachwekkend en bood geen hulp of hoop. Ik voelde me echt slecht, als een slachtoffer door domheid en teveel vertrouwen. En eenzaam alleen, tegen de wereld moeten opboksen. Toen werd ik wakker maar de sfeer liet me niet los.

18 februari 2016
Beheerder

In dromen raak je alles kwijt waar je niet op let of bewust van blijft.
Alles wat er is behoort je niet toe het zijn slechts beelden, je hebt in dromen geen bezit.
Het gaat dus meer om dat je je bestolen voelt (paranoïde droominhouden)
Je hebt een rugzak waarin je leven is opgeslagen en de lasten die je draagt.
Je zou bijna blij moeten zijn als ze die last van je afnemen.
Denk dat je met een hoeveelheid opgekropte agressie of frustratie rondloopt.

In de droom reken je als het ware af met oude vijanden of herinneringen maar het is een schijngevecht als Don Quote tegen je eigen windmolens. Typische schaduwgevechten die je nooit kunt winnen.
Daarom reageerde de stewardess als hoger animasymbool ook zo laconiek.
Ze weet dat je een hopeloos gevecht levert met je innerlijke demonen.

Uiteindelijk stap je nota bene bij de terrorist in de auto en daarmee neem je hem in je op.
Wie met de schaduw in aanraking komt raakt er ook onmiddellijk mee geïnfecteerd en zal dat ook merken.
Meestal door woede en achterdocht driften lusten en alle streken die de duivels kenmerken.

Je portefuille is een beeld van je identiteitsgevoel.
Dat wordt je inderdaad ontnomen want in een vlaag van woede ben je immers jezelf niet meer.
Waar een duivel verslagen lijkt, komen er legio anderen voor terug.

Bart
19 februari 2016

Bedankt Sheherazade voor de uitleg.
Ik heb nog niet vaak zo'n invloed ondervonden van een droom. 's Avonds was ik er nog niet goed van.
Frustraties heeft iedereen, niet? Opgekropte aggressie kan inderdaad wel zijn, aangezien ik allesbehalve als agressieveling wil overkomen. Misschien ben ik inderdaad te weinig 'mezelf'. Door te willen 'overleven'.
Veel groeten, B

19 februari 2016
Beheerder

De meest gevoelige bescheiden mensen kunnen juist agressief worden.
Ze pikken teveel, of hun kwetsuren zijn ernstiger dan anderen met eelt op hun ziel of haar op te tanden.
Of ze zouten teveel op.

Sprak eens een man, die leed aan insomnia (niet kunnen slapen).
Hij wilde niet "vuil"zijn, zoals zijn broers, maar intussen vrat het wel aan zijn gezondheid.
Beter had hij eens van zich af gebeten.

In dromen komen dan hun demonen tot leven van wat ze hebben verdrongen of onderdrukt.
Vaak is het oude woede, gevoed door verdriet en pijn.