Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dode dolfijn

Rozemarijn
26 september 2013

Beste,

Afgelopen nacht heb ik heel raar gedroomd.

Ik was op een kantoor met collega's en door onduidelijke reden overstroomde alles. Snel daarna zat ik op een drijvend luchtbed op het water. Ik zag een walvis/orka uit het water springen en er weer in duiken en even later dreef hij dood naar boven (want het water was te ondiep om in te duiken). Ik vond het naar. Hij dreef mijn kant op. Plotseling zag ik een gebouw, een nieuw kantoor, waar ik snel op/in wilde klimmen. Ik besefte dat ik wat belangrijke spullen op het luchtbed had laten liggen (portemonnee, telefoon etc.). Toen ik terug wilde naar het luchtbed dreef er naast de dode orka ook een dode dolfijn. Ik probeerde snel mijn spullen te pakken, maar ik liet de toegangspas van mijn werk vallen en plotseling zat deze in de mond van de dolfijn. Ik vond de dode dolfijn vies en durfde de pas in de eerste instantie niet goed te pakken, uiteindelijk greep ik in het water, maar verdween de dolfijn met pas langzaam het donkere water in.

En toen werd ik wakker...

Over het algemeen gaan mijn dromen over normale zaken, maar hier kan ik geen touw aan vast knopen.

Kan één van jullie me helpen??

28 september 2013

Hoe ik het zie is dat je aan jezelf aan het werken bent ergens mee.
Er heerst nog een flinke emotionele lading, (water)
Ipv in de emotie te springen stel je jezelf veilig, je wilt niet te emotioneel worden. Jij zit op je luchtbedje op het water.
Rationeel weet je de situatie te boven te blijven maar, wat daar onder gebeurt. Jouw instinctieve kanten , die kunnen zich niet uiten , ze hebben de ruimte niet.

Dan zie je een ander kantoor: Een toevlucht om het probleem anders te benaderen, werken of denken aan iets anders , zolang je maar niet hoeft te voelen. Maar dat lukt niet , de dolfijn laat het je zien, hij neemt de toegangs pas mee het donkere water in . Hij , de dolfijn , is de toegang tot..

Ik weet er alles van , met rationeel denken , denken we dat we iets kunnen oplossen. Maar dat kunnen we vaak niet. Eerst verwerken, en verwerken is durven voelen , en laten zijn wat er wil zijn, hoe moelijk dat ook voelt..

Groet Jan

Rpzemarijn
3 oktober 2013

Jan, bedankt voor je uitgebreide uitleg!

3 oktober 2013

Herken je er wat in?