Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Uit het raam springen & witte labrador

Kia__
26 augustus 2013

Vannacht droomde ik dat ik 'iets' moest redden uit een huis. De precieze details waarom kan ik me niet meer herinneren. Wat ik me wel nog goed herinner is dat ik al meerdere pogingen achter de rug had maar dat deze steeds vruchtloos waren geweest. Ik was zelf ook gevangen geraakt en men had mij in dezelfde kamer geplaatst als dat iets dat ik moest redden. In die kamer was er 1 raam met een soort van tralies voor. Het zag er eerder uit als een vliegenraam maar het moest wel voor tralies doorgaan. Op de een of andere manier ben ik kunnen vrij geraken en terwijl een van de slechteriken ook in de kamer stond slaagde er ik in om dat wat ik moest redden van zijn tafel te grijpen. Het was een grote ronde bol, bubbel eigenlijk meer en het zag er uit alsof er van binnenuit licht kwam. Ik gooide de bal en mijn eigen gewicht tegen de tralies/vliegenraam en sprong naar beneden. Beneden aangekomen was de bol verandert in een witte labrador die, naar mijn gevoel, enorm lief en zorgzaam was. De sprong had mij echter verzwakt en de slechteriken waren op komst. Ik probeerde naar het huis er rechtover te kruipen. Het ging enorm moeizaam. Ik ging bijna niet vooruit. Hoe dichter ik kwam, hoe meer ik ook al op voorhand wist dat er niemand zou thuis zijn. Toch belde ik nog aan en inderdaad er was geen antwoord. Aangezien het gras aan de voorkant van dat huis enorm lang stond en er ook een soort van muurtje (wat de brievenbus was) het tuintje van de straatkant afschermde, besloot ik om mij daar achter te verstoppen. Ik legde me dus neer en zei op dat moment tegen de labrador: 'Ik kan niet meer. Ik ben zo moe en koud, ik moet hier echt even rusten. Beloof mij dat je hier bij mij blijft. Verstop je goed.' De labrador legde zich net voor mij en ik kon er half op steunen. Even later echter hoorde hij iets bedreigends en is hij opgestaan om te gaan kijken.

Op dat moment werd ik wakker.

Ik heb het gevoel alsof deze droom me wilt duidelijk maken dat er me iets te wachten staat. Kan iemand duidelijkheid verschaffen?

30 augustus 2013

Hai Kia,

Op mijn gevoel afgaand:

De bol waar licht uit komt. Dat staat voor iets wat jij dreigt kwijt te raken. Door twijfels of andere gedachtes

Je probeert in een ander huis hulp te vragen. Maar je weet dat je hulp die is al bij je , de bol met licht , wat voor mij met werken met energie of spiritualiteit of iets dergelijks betekend, is jouw hulp. Zodra je de bol weer te pakken krijgt word je door je eigen twijfels achtervolgd

Het zoeken naar hulp in een anderhuis lijkt mij op hulp zoeken buiten jezelf. Terwijl het antwoord , de bol. In jouw al aanwezig is.
Je twijfels drukken zicht uit in de achtervolgers. Het afsluiten voor de bol symboliseert zich in de tralies en gaas.

Wat me opvalt is dat je de hond verstopt . Terwijl de hond jouw kan helpen. Dit verstoppen, achter de muur die jij opzet lijkt op een vicieuze cirkel? Wat verberg jij voor jezelf?

Die bal heb jij verstopt in een stukje van je denkgeest , mentaal ballast met tralies en ander denk gereedschap.
Als jij die bal door jouw denkbeeldige raam gegooide hebt, sta je weer met beide voeten op de aarde.


Interresante droom

30 augustus 2013

Kia , waar het hier allemaal omdraaid is: wat betekend die bal voor jouw?
Begin dat is eerst uit te zoeken.

Kia__
4 september 2013

Beste Jan,


Heel erg bedankt voor je antwoord. Ik kan me inderdaad wel vinden in je uitleg. Er is iets in mijn leven dat ik dreig kwijt te raken en waarvan ik moet uitzoeken hoeveel dit voor me betekent.

4 september 2013

Je onderbewustzijn laat zien dat het een hele trouwe vriend is,

Hond = vriend, labrador is zo'n beetje de meest geschikte trouwe familie viervoeter

Kia___
17 september 2013

Zou het eventueel ook kunnen dat het om iets meer dan een gewone vriend gaat?
Mag ik trouwens vragen waarom u het een interessante droom vindt?

28 september 2013

Wat ik zo mooi vond is het symbool, de licht bol.
Bol is het vrouwlijke energie principe. het begin van het leven , cellen , eieren , sterren, bescherming, oerkracht ,, noem het maarop..Allemaal mooie en sterke symbolen
En zeker als daar van binnen uit licht komt. licht is liefde, informatie, energie ,, allemaal positieve elementen.
De labrador is een uiterst vriendelijk dier.

Dus samenvattend zegt iets, een deel , een subpersoonlijkheid in jou dat wat jij probeert terug te halen en dreigt te verliezen uiterst waardevol voor jou kan zijn..

Weer een ander deel wilt daar niets van hebben en wil dit allemaal met geweld weg hebben.

Waarom ik het intressant vond is dat ik heel benieuwd was wat het verhaal achter die bol met licht en de labrador was en waarom of hoe jij dat probeert kwijt te raken.

Ik kan zien dat je er echt mee zit , het uit het raam springen is letterlijk een sprong in het diepe, door het vuur willen gaan ergens voor.
Dat is een mooie kwaliteit die je hebt.

sucses , en ben heel benieuwt of je er voor gegaan bent!

Groeten Jan



1 keer bewerkt. De laatste keer was 28 september 2013 door jan123.