Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

ik zoek een betekenis

6 november 2012

Hey,
mijn droom vannacht kan ik niet volledig verklaren:
Ik was gefrustreerd en probeerde op een bepaalde manier de aandacht te trekken van mijn ouders, die maar wat verdwaasd keken. Dus zette mijn handen op het aanrecht in mijn keuken en bonkte met mijn hoofd een hele tijd door op het aanrecht.Verder overal waar ik maar kon sloeg ik met mijn hoofd op om mezelf pijn te doen en ik denk ook om aandacht of bezorgdheid te krijgen. Toen dat niet lukte sprong ik op mijn fiets en reed ik in de nacht door mijn straat. Ik voelde dat er iets aan zat te komen en werd bang. Ineens sprong er een enorme witte flits voor me, heel erg fel, vlak voor mijn fiets. Ik keerde gillend en angstig om, reed terug naar huis en sloeg verder met mijn hoofd tegen allerlei kasten. Misschien een detail, ik deed het telkens met mijn aangezicht naar de kast toe.
Kan iemand me dit helpen verklaren aub? Ik ben er nogal van aangedaan. Het voelt nu aan alsof ik niet geslapen heb...

Lieve groeten,

Aliera

7 november 2012

Hoi Aliera.

Je hele wezen schreeuwd om aandacht, dag lees ik in jou droom, maar die krijg je niet van je ouders. Het dromen over een kast(deur) betekent dat je eigen inhoud je problemen waar je mee zit er uit willen.

Dromen dat je op een fiets rijdt, duiden op een behoefte aan balans in je leven. Je zou een betere balans moeten vinden met je eigen problemen om te slagen in je huidige plannen. Als je moeilijkheden ondervind bij het fietsen, dan suggereert je droom dat je bang bent om het je eigen te maken.

Het lijkt mij dat je moet praten met dat witte licht wat je tegen kwam onderweg, dat witte licht kan ook een persoon zijn die goed kan luisteren en die je vertrouwd en raad kan geven.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 november 2012 door Hans.

Mandy343
7 november 2012

Hi Aliera,

Ook kleine reactie. Ik verklaar dromen vanuit het gegeven dat het een afspiegeling is van interne processen. Alles wat je tegenkomt in je dromen zijn daarom delen van jezelf. Je ouders zou ik daarom verklaren als je innerlijke ouders. Oftewel de mensen die zorg voor je welzijn dragen. Wat speelt er op psychologisch vlak dat aandacht behoeft? Op welk vlak zou jij goed voor jezelf moeten zorgen, maar doe je dat op dit moment niet? Welke zaken die in je leven spelen, durf je niet naar te kijken? Een keuken is een plek waar je voeding tot je neemt. Dus wat stop je 'in je hoofd' aan geestelijke voeding? Welke ideeen zijn dat? Wil je uit je hoofd slaan? Vind je dat je niet mag denken?
Dat het donker is in je droom geeft voor mij aan dat je je vrijwel niet bewust bent wat er nu precies is, maar waarschijnlijk is er een gevoel van onvrede/knagend gevoel. Wat zit er in die kasten? (Wat Hans net ook schreef, die staan voor dingen die nog niet aan het licht zijn gekomen/dingen die je verbergt. Dat kunnen oude denkbeelden, overtuigingen en onverwerkte ervaringen zijn). Maar ergens weet je het wel, heb je een vaag vermoeden (het witte licht staat voor plotseling inzicht) & maak je aanstalten om er zelf wat mee te gaan doen (het met de fiets (op eigen kracht) naar buiten gaan), maar dat witte licht (het weten wat er is) vind je zo eng om naar te kijken, dat je het toch weer uit je hoofd wilt slaan.
Dromen die eng zijn, gaan eigenlijk altijd om zaken die je in jezelf onderdrukt.

Hoop dat je er iets mee kunt.