Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

LUCIDE DROMER en TIJDREIZIGER

1 januari 2012

Beste mensen,

Spiritualiteit is erg belangrijk voor mij... Want als kind al had ik lucide dromen.

Nu dat ik 39 jaar oud ben, is het steeds zo. Afgelopen jaren hebben best veel boeken over dromen gelezen.

Ik heb over uittredingen en lucide dromen...

Mensen kunnen hier grapje over maken, maar waar ik hier over heb is bloed serieus.

Ik ben bewust in mijn dromen. Het is een feit. Ik weet precies dat ik hier aan het dromen ben en dat ik straks weer weg ben.

Bijzonder is dat ik ben zover bewust dat ik weet in welke jaar of tijdstip ben ik. Zo gebeurt het dat ik soms in het verleden ben in mijn dromen of in de toekomst. Ik vraag bewust naar de datum en ik krijg antwoord. Ik lees ook de datum op pagina van kranten... In andere worden, terwijl ik slaap doe ik aan tijdreizen. Meer wil ik hier niet over vertellen...

Ik heb hierover met bepaalde mensen gepraat, zij denken dat het een gave is.

Maar goed... Ik ben op zoek naar iemand of mensen die ook hetzelfde als ik meemaken zodat wij dingen nader kunnen bespreken.

Laat dus een privé bericht achter als je denkt dat jij ook hetzelfde meemaakt.... Voor verdere correspondentie

Beste groet,



1 keer bewerkt. De laatste keer was 2 januari 2012 door DEDEDO.

kelly1993
1 januari 2012

Wat je nu zegt maak ik ook vaker mee ik heb er nooit over na gedacht maar nu ik dit toevallig aan het lezen was misschien heb ik wel hetzelfde?
Ik weet wel dat mijn moeder dit veel in haar jeugd had maar we hebben er nog nooit echt over gepraat.

Bij mij is het ook zo ver dat ik bewust ben waar ik ben en wat ik doe. Ik denk met mijn eigen verstand het is niet de droom die voor mij beslist.
Ik twijfel er zelf veel aan of het werkelijk bij mij zo is en ik weet ook niet zo goed of het wel bestaat en wat ik er van moet denken.

Misschien moet ik in mijn dromen ook eens naar het jaar en de datum zoeken.

Kim.
9 januari 2012

Ik heb zelf, ook van kleins af aan, lucide dromen.
Ik zal een voorbeeld noemen:
Ik droomde toen ik een jaar of acht was van een boze heks die me wou doden. Ik gilde tegen de heks:
'Kom dan stomme heks, je kan me toch niet pakken want ik kan mezelf wakker maken en dit is een drooooom!!'
En zo opende ik mijn ogen simpel, ik moest hier heel veel moeite voor doen, want je komt regelrecht uit je droom. En dan zie je je droom verkorrelen in je slaapkamer en ben je wakker. Meestal wachtte ik dan even een paar minuten voordat ik verder sliep, want anders ging de droom weer verder waar ie gebleven was en zat ik dus nog steeds in de problemen. Na 5 minuten ging ik meestal weer liggen, viel meteen in een diepe slaap en een andere droom.

anoniem30
31 mei 2015

Ik blijf het liefst anoniem dit is eerlijker dan een valse naam in te voeren vind ik persoonlijk.
ben 30 jaar oud op het moment en van het mannelijk geslacht

Ik ben me al een tijd bewust dat ik in bepaalde dromen kan denken, zo weet ik bijvoorbeeld dat mijn lichaam aan het rusten is (slapen dus) en hoop dan ook tegelijk dat ik niet gestoord zal worden. en uit die wereld word getrokken.
Dit doet zich nu niet op regelmatige basis voor, 2 a 3 keer per jaar hoogstens, dit zijn overigens een realistischer soort type van dromen, precies of je bent wakker. Voor de duidelijkheid, ik kan niet voorspellen wanneer ik zulke dromen krijg, spijtig genoeg. Want ik bevind me wel steeds in een gelukzalige gemoedstoestand. Niet met woorden te beschrijven.
Nu heb ik dit eens gegoogled en uitgevonden dat deze dus lucide dromen noemen.
Ook zit ik telkens in het verleden, exacte data kan ik me niet voor de geest halen maar kan wel aan de hand van mijn leefomgeving inschatten welk jaartal ongeveer.
Wat ik dan telkens wel wil doen wanneer ik doorheb dat ik me in die periode begeef. Zijn personen die inmiddels zijn overleden (door wat of hoe laat ik hier in het midden.) en toen nog in leven waren, wil gaan verwittigen dat er op die exacte datums hen iets zal overkomen, met het oog dit te voorkomen, ik krijg de personen zelf wel te spreken maar als ik het hen wil vertellen veranderd alles plots en vervaagd de wereld rond me. Met het gevoel dat dit op de een of andere manier verboden is.
Misschien is dat een persoonlijk kantje van mij, ik weet het niet.
Ik dacht mijn ervaring ook even hier te delen want normaal post ik niets op fora's, maar ik kan mensen er wel duidelijk op maken uit eigen ervaring dat dit fenomeen bestaat!