Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Mijn dromen over mijn exvriend, kinderen, auto's en vliegen!

La_Reina
11 december 2007

Hallo,


Ik heb een aantal dromen die blijven terug komen.
Wat ik ook droom, een van deze dromen komen erin voor.
Wie kan mij helpen, met betekenissen!

Ik ben sinds kort vrijgezel, maar me ex zit heel vaak in me dromen.
En het zijn dromen waar we nog samen leven.
Een paar dagen terug, droomde ik dat hij 2 staartjes(pippiLangkous) voor me had gekamd.
Heel raar!

Ik droom heel vaak over kinderen die niet van mij zijn, ik moet op ze passen.
Ik behandel ze als mijn kinderen, maar door hun kom af zie ik dat het niet mijn bloed kan zijn.
Ik geef voor de 1 een verjaardags feestje, een verkleedfeestje.
Het jongetje waar ik op paste, was een indiaantje.

Droomde laatst ook over een klein meisje, die ik op zee was kwijt geraakt.
Werd helemaal hysterisch wakker van het huilen!

Ik droom heel veel over auto's.
Ik Rij dan bv, naar het werk toe.
Maar in die tussentijd van huis naar het werk toe, heb ik een stuk of 7 verschillende auto's gereden.
Ik kan ze pakken waar en hoe ik wil. Welke ik wil, ookal zit er iemand in!


En me laatste droom is, dat ik kan vliegen in me dromen.
Als ik ergens ben , en me nie veilig voel of snel weg moet gaan.
Kan ik opstijgen en vliegen. En het is echt kicken, want als ik wakker word verlang ik er naar!
Heel raar.

Nou mensen dit zijn mijn dromen, hoop dat er iemand is die me kan helpen met wat betekenissen.

Groetjes La_Reina

14 december 2007

Heyey,

Als je droomt over je ex dat je weer samen bent met je ex, suggereert dat er iets of iemand in je leven is, die soortgelijke gevoelens oproept die je gedurende de realtie met je ex had. De droom kan je wellicht waarschuwen voor hetzelfde of soortgelijk gedrag in je huidige relatie. Wat je hebt geleerd uit de vorige relatie zou je moeten toepassen op je huidige realtie, zo dat je niet dezelfde fout(en) maakt. Een alternatieve uitleg is dat dromen over voormalige geliefden juist de positieve ervaringen die je had met deze persoon benadrukken.

Dromen dat je weer prive bent met je ex, duiden erop dat je bepaalde eigenschappen van je ex hebt geaccepteerd. De droomm hoeft niet perse te betekenen dat je weer bij je ex wil terugkeren. Denk eens over de leuke- en minder leuke kant van je ex. Dit zijn dezelfde eigenschappen die je in jezelf leert erkennen.

Als je droomt over kinderen verwijst dit naar je innerlijke kind, of duidt de droom op een terugkeer naar een kinderlijke staat. De droom dient als herinnering aan een periode van onschuld, puurheid, eenvoud en zorgeloosheid. Je zou kunnen verlangen naar het verleden en de mogelijkheid om onderdrukte verlangens en onvervulde wensen te vervullen. Neem wat tijd voor jezelf om zo je innerlijke kind te verzorgen.

Een indiaan vertegenwoordigt het primitieve en instinctieve aspect van jezelf. Je zou meer controle moeten hebben over situaties in het echte leven. Je zou je tevens onafhankelijker moeten opstellen en je persoonlijke macht zien uit te oefenen. Een alternatieve droomduiding is dat de indiaan symbool staat voor eerlijkheid, toewijding en wijsheid.

Dromen over auto's kunnen veel dingen betekenen:
Als je droomt dat je een auto bestuurt, is dit een verwijzing naar je ambitie, beweegredenen en je vermogen om van de ene fase van je leven naar de andere te rollen. let erop hoe makkelijk of stroef de auto rijdt. Of je zelf rijdt of als je meerijdt als passagier is tekenend voor actief of passief je rol in het leven is. Als je achterin zit, is dit een teken dat je jezelf laat overheersen door anderen. Dit kan komen door een gebrek aan zelfvertrouwen.


In het algemeen zou je kunnen stellen dat dit droomsymbool je mate van afhankelijkheid aangeeft, en hoeveel controle je over je leven denkt te hebben.

Een gestolen auto wil aangeven dat je identiteit een flinke klap heeft gekregen. Dit kan verwijzing naar het verlies van een baan, een slecht verlopen relatie of een specifieke situatie die je in grote mate heeft gevormd als persoon.

Als je auto oververhit raakt in je droom, suggereert dit dat je teveel energie kwijtraakt en het nodig wat kalmer aan moet doen, anders zou je zomaar een burn-out kunnen krijgen. Je neemt teveel hooi op je vork.

Als je droomt over een geparkeerde auto geeft je droom aan dat je je energie op iets anders moet richten dan wat nu het. Een kansloze onderneming kost je teveel moeite. Deze geparkeerde auto kan ook een teken zijn dat je een break moet nemen en even van het leven zou moeten genieten. Als je in je droom niet meer weet waar je je auto hebt geparkeerd, suggereert dat je niet weet welke richting je leven opmoet.

Wanneer een auto je bijna aanrijdt in je droom, is dit een teken dat je lifestyle, opvattingen of doel in je leven conflicteert met die van iemand anders. Het kan ook symbolisch zijn voor gekwetste trots.

Wanneer je in je droom met gemak rondvliegt en geniet van het uitzicht onder je, duidt dit erop dat je alles onder controle hebt. Je bent boven iets uitgestegen. Het kan betekenen dat je een ander perspectief op een zaak hebt gekregen. Het vermogen om je vlucht te sturen is representatief voor je persoonlijke gevoel van macht.


Als je moeite hebt om te kunnen blijven vliegen suggereert dit dat je geen controle hebt over je persoonlijke omstandigheden. Je zou moeite kunnen hebben om op de juiste koers te blijven. Dingen als hoogspanningsmasten, bomen of bergen zouden je vlucht kunnen belemmeren. Deze barrieres staan voor een specifiek obstakel of persoon die je in de weg staan in het echte leven. Je zou een na moeten gaan wie of wat je persoonlijke groei hindert.

Als je angst voelt als je vliegt of als je het gevoel hebt dat je te hoog vliegt, geeft je droom aan dat je bang bent voor uitdagingen en/of succes. In het echte leven kunnen we niet vliegen. Vlieg-dromen vertegenwoordigen iets dat fysieke beperkingen overstijgt: In je gedachten kun je alles.

Nou dat was een heel verhaal... Ik hoop dat je er wat aan hebt... en als je nog vragen heb dan hoor ik het wel

Groetjes Jannes

La_Reina
19 december 2007

Dank u wel heb het verhaal gelezen, en deels klopt het wel..

Thanks

tracy
30 juli 2010

Hallo,

Graag zou ik willen weten wat mijn droom btekent:

Ik had over mijn ex gedroomd ik zag hem met een baby in zijn armen en er liep een meisje lachend voor hem.
het leek net een gelukkige gezinnetje.

waarom droom ik over hem en dan nog zoiets?

Groetjes Tracy