Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom jongen die ik niet leuk vind

8 juli 2010

Ik was in een ruimte, die ik als heel normaal ervoer maar waar ik nog nooit geweest ben, met nog een heleboel andere mensen en we moesten samen tot een oplossing komen om een of andere ramp op te lossen. Iedereen praatte door elkaar heen en ik probeerde iedereen stil te krijgen maar NIEMAND luisterde naar mij, ik voelde me erg wanhopig (ik heb dit soort situaties wel vaak, of in elk geval een wanhopig gevoel in dit soort situaties). Op een gegeven moment vroeg ik aan M (jongen uit mijn klas) of hij me wil helpen. En om de een of andere manier wist ik dat alle mensen het vreemd vindne dat ik juist hém vroegg me te helpen, maar hij kreeg ze voor een tijdje stil.

Na een tijdje, M was weg en iedereen praatte weer door elkaar en het lukte niet een oplossing te vinden, ik was zó moe en wanhopig dat ik maar gewoon de deur uit liep en wegging. Ik wist niet waar ik naartoe ging maar ik moest gewoon weg. Nadat ik een tijd gelopen had kwam ik M tegen, die mijn schouders beetpakte en me weer omdraaide om terug te lopen, hij deed zijn arm om me heen en probeerde mij weer een beetje vrolijk te maken. Ik legde mijn hoofd tegen hem aan en liet mij troosten. Op een gegeven moment staan we stil en komt zijn gezicht heel dicht bij me, hij likte mijn neus om me te laten lachen, dat lukt, en dan zoende hij me. Daarna liepen we weer verder en terug, terwijl ik me een stuk beter voelde.

Deze jongen, M, heb ik nooit leuk gevonden, ik ben nooit verliefd op hem geweest, ik vond hem hoogstens interessant. En ik kom merken dat ik ouder was, dat hij ook volwassener was. Hij had ineens een stoppelbaard, was wat langer dan nu en voelde gewoon rustiger, stabieler en volwassener aan.

Ik droom ook wel eens vaker dat ik verliefd ben ofzo, maar nooit dat zoengedeelte zó ontzettend duidelijk, en ook nooit met zo'n verhaal eromheen. Misschien begrijpt iemand wat dit betekent, of is dit gewoon een voorspellende droom (die ik wel vaker gehad heb)?