Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Messen en gevecht

Ahas
5 jaar geleden

Ik droomde onlangs dat ik thuis was met mijn vader en broer. Plots kwamen er twee jonge mannen binnen. Ze waren agressief en hadden wapens bij. Er ontstond een bloederig gevecht. In het begin was ik slechts een toeschouwer en nam niet deel aan het gevecht. Daarna verdwenen mijn vader en de twee jonge mannen voor even. Ik zag enkel mijn broer, onder het bloed, die messen naar me gooide. Uit zelfverdediging gooide ik ze terug maar zonder de intentie hem te kwetsen. Toch was hij alleen degene die gewond raakte en ik niet. Hij was zo gewond dat ik de hulpdiensten belde. Daarna hoorde ik dat mijn vader boven met de twee jonge mannen vocht. Ik wou naar boven lopen om hem te helpen maar hoorde de twee mannen naar beneden gaan, lachend, praten over mijn vader. Het was duidelijk te horen dat hij dood was. Ik was heel bang en verstopte mezelf en mijn broer in de kast zodat ze ons niet zouden vinden. Als laatste hoorde ik de twee jonge mannen naar buiten lopen.

Zit hier enige symboliek in? Voordat de nachtmerrie begon herinnerde ik me dat er buiten sneeuw lag. Vuile, smeltende sneeuw.

5 jaar geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Sneeuw staat voor bevroren emoties. Het mes is een zelfverdedigingsmiddel, maar ook een wapen waarmee men anderen bewust mee kan verwonden. Je broer en vader staat symbool voor steun. De mannen beelden de maatschappij of vijanden uit. Het kan hier om een conflict in de communicatie gaan. Ze willen je messcherp de mond snoeren of willen ontdoen van je mening. Bloed staat voor energie verliezen. De hulpdiensten zijn familie of vrienden. Je vader kan niet winnen van het verbale geweld. Je broer helpt je uit de kast komen.