Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Tanden, bloed, eng, HELP

Renee
15 jaar geleden

Hoi,
Ik ben Renee, 19 jaar. Ik droom de laatste tijd steeds maar over tanden. Ze vallen uit mijn mond. Ik heb dan het gevoel dat er wat in mijn mond zit en dan vallen ze eruit.. Met heel veel bloed. Het vreemde is dat ik in die dromen geen pijn ervaar..
Maar ik lees op diverse sites dat dit kan betekenen dat ik iemand ga verliezen aan bijvoorbeeld een ziekte..
Gelukkig las ik op deze site wat anders. Namelijk dat het kan zijn dat ik me onzeker voel. Ik geloof wel dat dit klopt. Ik heb moeite met mijn studiekeuze en ben onzeker in mijn studentengroep. Soms lijkt het alsof ik niet gehoord wordt..
Ik hoop dat het hier op slaat.. Ik moest het kwijt.. Ik droom vaak heel heftig.. Soms blijven ze me dagen bij.
Ook slaap ik tegenwoordig erg slecht. Ik heb geen zin om te gaan slapen. Soms word ik om de paar uur wakker. Zeker wanneer ik weet dat ik vroeg op moet!
Volgens mij heb ik mezelf al geanalyseerd, toch hoop ik op reacties..

15 jaar geleden

Je hebt gelijk, het zal wijzen op je onzekerheid. Als je je tanden verliest, geeft dat aan dat je 'je tanden niet meer kunt laten zien', dus dat je krachteloos wordt. Bij jou gaat het verlies van je tanden gepaard met bloed. Bloed is je levenskracht, maar kan ook wijzen op een bepaalde (oude?) wond, waardoor je je tanden verliest. Ik denk dat de droom je duidelijk wil maken dat je juist heel veel kracht in je hebt, maar dat je die tegenhoudt, door jezelf als krachteloos en onzeker neer te zetten. Je hebt geen reden om bang te zijn voor je eigen power. Door te kijken waar dat bloeden mee te maken heeft, zullen je dromen waarschijnlijk ophouden.

Renee
15 jaar geleden

Ja, dit dacht ik zelf ook al. Dat bloed kan inderdaad wijzen op een of misschien wel meerdere oude wonden.. Ik hoop nu dat die nare dromen stoppen.
Ik weet ook dat ik veel kracht in mezelf heb.. Ik heb me al door zoveel dingen heen geslagen.. En juist nu ik het nodig heb, block ik die innerlijke kracht.. Vreemd toch? Misschien moet ik het loslaten.. dat werkt vaak het best!
Bedankt voor je reactie