Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

een bijna niet uit te leggen droom

15 jaar geleden

ik stond op een onbekende plaats en zie een paar grote zwevende bruine brokken. dan plots sta ik in de lucht en ik kijk naar beneden. ik zie meerdere bruine brokken in lijnen. plots bewegen de brokken rap naar elkaar en juist voordat ze botsen, ben ik ergens anders.

nu zie ik een blauwe verticale streep met daarop een scherpe driehoek naar benedend wijzend.
dan komt er een soort van een lichtflits, die start beneden de blauwe lijn en beweegt naar boven.
voordat de lichtflits de scherpe hoek van de driehoek raakt, word ik wakker.

-deze droom heb ik meerdere keren gehad.
-tijdens de droom krijg ik een vreemd gevoel die ik niet kan uitleggen.

15 jaar geleden

Hoi.

Wie in de droom genoegen neemt met een klein gedeelte of stukken ergens van, neemt ook in het waakbestaan genoegen met minder. Nemen we echter genoegen met een klein gedeelte terwijl anderen een groot stuk krijgen dan moeten we in het waakbestaan meer opkomen voor onze rechten.

Zweven we in de droom in de lucht dan moeten we in het waakbestaan weer met beiden benen op de grond komen te staan omdat we ver buiten de realiteit leven. Het kan ook zijn dat we te hoogmoedig zijn, hetgeen uiteindelijk tot een diepe val kan leiden. Overigens weerspiegelt het zweven soms ook de behoefte om vrij te zijn van alle aardse beslommeringen en alles even te ontstijgen.

Bruin is de kleur van de aarde en symboliseert daarbij warmte en moederlijkheid.

Blauw is de kleur van de waarheid en de geestelijke ontspannenheid. Het staat ook voor geestelijke superioriteit. Dromen waar de kleur blauw in voorkomt zijn dus altijd positief uit te leggen.

De driehoek is evenals de drie een heilig symbool. Als de driehoek met de punt naar beneden is gericht, dan is het een vrouwelijk seksueel symbool. Is de driehoek met de punt naar boven gericht dan is het een mannelijk seksueel symbool. Om een juiste betekenis te krijgen kan de driehoek alleen maar samen met andere droomsymbolen worden uitgelegd. Gelijkzijdige driehoeken wijzen op de helderheid en de creativiteit van onze geest. De driehoek heeft verder, evenals de drie, een goddelijke betekenis. Zo had de Grote Godin meestal een drievoudige verschijning. Let er vooral op waar de driehoek verschijnt en wat er mee gebeurt.

Licht is het symbool van geestelijke energie, helderheid en inzicht. Licht maakt dat we in het donker onze weg kunnen vinden waarbij we alles helder en duidelijk zien. Een helder lichtpunt dat in de droom ergens op is gericht maakt ons duidelijk dat we in het waakbestaan onze aandacht ergens op moeten vestigen. Het symbool dat door de lichtbundel verlicht wordt moet daarover meer duidelijkheid geven.

Zo maar een paar woorden uit jou droom, misschien kan je er wat mee, kijk maar.

Groeten H@ns.