Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerries nichtje worden erger

17 november 2018

Hallo,

Ik wou even wat vragen. Mijn nichtje heeft al een tijdje last van nachtmerries en zou graag eens weten van waar ze komen en wat ze betekenen. Want het wordt steeds erger in haar nachtmerrie.

Ze is bij haar papa blijkbaar (zit nu in gevangenis en heeft niet veel contact anders) in een kamer en in de eerste dagen hoorde ze niets. Enkele dagen later begon ze gehuil te horen, ineens  besefte ze dan dat het eigenlijk haar half broertje (kindje van haar papa en andere vrouw maar dit kindje is nu geplaatst bij een nieuw gezin, waar mijn nichtje trouwens ook soms mag blijven logeren) is dat ze hoort huilen. Geen idee waarom hij huild, en ze schiet altijd wakker het moment dat haar vader haar wil vermoorden.

18 november 2018

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Nachtmerries ontstaan door stress of belevenissen die verwerkt dienen te worden. Dat haar pa opgesloten zit, kan voor het kind traumatisch zijn. Het half broertje is als een spiegelbeeld. Alsof ze naar haarzelf kijkt. Eigenlijk huilt ze zelf. Er kunnen namelijk momenten in een droom zijn, dat je toeschouwer bent. Waarschijnlijk hebben mensen rare dingen verteld over haar vader, dat ze angstig van hem vader is geworden.

Vrouwen en kinderen lijken meer nachtmerries te hebben. Tussen het vijfde en negende jaar hebben de meeste kinderen nachtmerries. Ook slaapwandelen komt in deze fase meer voor. Als kinderen ouder worden, groeien ze hier overheen.

18 november 2018

Dank u voor de uitleg, dat zou idd wel kunnen kloppen.