Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

verhuizen naar oude woonplaats in 2 versie's

wilma
16 jaar geleden

Vorige week heb ik 2 x gedroomd. De dromen gingen over hetzelfde onderwerp maar met tegenovergestelde uitslag.....
In de 1e droom wilden wij een huis kopen in onze oude woonplaats waar mijn moeder (die sinds een half jaar weduwe is) en mijn schoonfamilie nog altijd woont. Deze woonplaats ligt een uur rijden bij onze huidige woonplaats vandaan.
In mijn 1e droom was het heel moeilijk om een huis te vinden want ze waren allemaal heel erg duur.(wat in werkelijkheid dus níet klopt). Uiteindelijk vonden we een appartement dat groot genoeg was voor ons gezin met 3 kinderen. Dit appartement lag in een complex waar een zwembad, trampolines en ping-pong tafels aanwezig waren. Er was kinderannimatie en een restaurant. Toen we 'ja'hadden gezegd tegen de koop had ik alweer spijt en ben toen juridisch gaan kijken hoe we er weer vanaf konden. Dit bleek binnen 8 dagen te zijn omdat de koop mondeling was afgesproken, later die dag liep ik door onze huidige woonplaaats en kwam in het winkelcentrum zoveel bekenden tegen dat ik zoiets had van; Ja, we blijven hier, hier hebben we nu ons leven........
Met deze droom dacht ik een antwoord te hebben gekregen op een ver weg sluimerende vraag, moeten we naar onze oude woonplaats terug of niet.
Tot ik de volgende avond weer zo'n droom had. We waren een avondje naar de bioscoop in onze oude woonplaats en de kinderen logeerden een nachtje bij oma. En hier kwamen we allemaal vrienden van vroeger tegen en het was zó leuk dat we ter plekke besloten om terug te verhuizen naar onze oude woonplaats. (zoals vroeger met die vrienden, zoals samen eten etc hebben we hier niet gevonden, wel heel veel kennissen)
Eigenlijk dus 2 tegengestelde dromen.
Wat betekend dit nu??
groetjes Wilma

dromencoach
16 jaar geleden

Beste Wilma,

Je oude woonplaats associeer je in beide dromen met vrienden, ontspanning, spelen, vertrouwdheid, mooie herinneringen, intimiteit. Je schrijft zelf dat je dat in je huidige woonplaats mist. Dat is iets waar je zonder meer aandacht aan moet besteden. Maar de eerste droom geeft extra informatie: wat betekent het als je niet alleen de wens uit om terug te gaan, maar het ook echt doet? De eerste droom vertelt je dat je er een hoge prijs voor moet betalen als je terug zou gaan. De huizen zijn duur en op het moment dat je de koop hebt gesloten, weet je dat het niet goed is. Dat besef in de droom moet je niet uitvlakken, denk ik.
Het cijfer acht gaat vaak over spanningen en ik vermoed dat je dromen je zeggen dat je in het reine moet komen met aspecten van je huidige leefsituatie. Teruggaan naar je kindertijd lijkt een oplossing, maar volgens mij zegt je eerste droom dat dat duidelijk niet zo is. Die zegt je: nee, je leeft niet in het verleden, je leeft nu! In je tweede droom zou wel eens dezelfde boodschap kunnen zitten. Een bioscoop is een plek waar je als buitenstaander naar een film kijkt. Dus van buitenaf lijkt het een mooie oplossing voor je huidige gemis in je leven. Een gemis dat je heel serieus moet nemen. Maar waarschijnlijk is terugverhuizen een oppervlakkige oplossing, waar je spijt van krijgt. Ga eens kijken of je de onvervulde behoefte aan intimiteit in je leven op een andere manier kunt benaderen.

wilma
16 jaar geleden

Bedankt voor deze uitleg, na de 1e droom dacht ik; ok mn onderbewuste geeft aan dat ik niet moet twijfelen en dat we hier prima wonen, Maar die 2e droom vond ik zo raar erachteraan....
Op dit moment twijfel ik ook niet meer, we hebben hier zoveel bekenden en wie heeft er nou eigenlijk heel veel goeie vrienden? Dat zijn er altijd maar een paar en de rest is gewoon kennissen.
Het besef dat ik vroeger moet loslaten komt dus nu wel, en wat je achterlaat vind je toch nooit meer tetug, we zijn dan ook al 10 jaar weg daar.
Nogmaals bedankt, wilma