Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende droom over vriendje

N.
16 jaar geleden

Hallo allemaal,

ik heb gekeken naar de berichten van het forum, maar zie niet zo snel iets van mijn droom erbij staan, dus vroeg me af of jullie me willen helpen.

Ik droom nu al een tijdje heel heftig over verschillende dingen over verkrachting tot een auto-ongeluk. Maar er zit ook een droom bij die steeds terugkeert. Deze terugkerende droom gaat over mijn vriend die het in de eerste droom uitmaakte, maar aangaf dat als hij niet voor de zaterdag daarop met een ander meisje had gezoend of wat dan ook, mij wel weer terug wilde. De dromen daarna zat ik steeds in de tijd dat ik hem terug wilde winnen, ik probeerde alles te doen. Daarna had ik een droom dat hij bij mij thuis kwam, we sex hadden en het weer goed leek te zijn. Vannacht heb ik weer gedroomd dat ik hem tegenkwam met een meisje, dat ik overigens niet ken (ook niet van gezicht), en dat hij het me duidelijk maakte dat het nu echt definitief uit was. Ik schreeuwde tegen hem: Maar waarom hebben we dan gisteren sex gehad? De mensen gingen het huis in (het leek een soort huis/schuur met veel mensen) en hielden mij buiten. Ik schreeuwde en huilde, maar mijn stem viel steeds meer weg, totdat ik uiteindelijk niks meer kon schreeuwen, want je hoorde me niet..

Ik vind deze dromen echt verschrikkelijk. Ikheb het er al eens met mijn vriend over gehad, maar die geeft aan dat hij het helemaal niet uit wilt maken en ik heb ook geen problemen in onze relatie, maar ben nu wel heel erg bang om hem kwijt te maken. Verder vind ik het niet fijn om nu te gaan slapen, omdat ik of steeds deze terugkerende droom krijg, die steeds verder gaat, of ik droom over iets anders, wat ook echt niet prettig is.

Dank jullie voor jullie hulp!

R.
16 jaar geleden

Hallo N.

Interessant wat je allemaal droomt. Misschien is er iemand in je omgeving die probeert te stoken tussen jou en je vriend en ben je bang hem kwijt te raken? MIsschien hou je je er teveel mee bezig en komt dat weer terug in je droom?
Ik heb dat ook. Mijn ex en ik zijn op een harde, moeilijke manier uit elkaar gegaan en ik droom bijna elke dag over hem. Ook dat hij met andere meisjes in aanraking komt enzo, helemaal niet leuk. Maar juist omdat ik er zo druk mee bezig ben, dat ik vaak aan hem denk ik de werkelijkheid, droom ik ook over hem.

Misschien moet je je niet te druk maken om die dromen, het blijft tenslotte een droom. Niet de werkelijkheid. Ga leuke dingen doen met je vriend, dan komen jullie er vanzelf wel achter wat jullie aan elkaar hebben toch?

Gr R.

Marielle
16 jaar geleden

Of misschien is het een manier van je lichaam om weer kriebels van hem te krijgen. Je weet immers vaak wat je mist als het er niet meer is. Doordat jij hem in de droom steeds kwijtraakt veranderen je gevoelens voor hem in het echt ook. Je beseft steeds meer dat je hem niet kwijt wil.

Groetjes Mariel