Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

op de vlucht...

anneketanneke
16 december 2007

Ik was op de vlucht en ik weet niet meer waarom en voor wie precies. Iemand (man) zat achter me aan, en ik vluchtte de hele (mij onbekende) stad door. Ik kreeg hulp van een vreemde man die ik toch ook weer goed kende. Het was een vertrouwd gevoel in elk geval. Uiteindelijk vond hij een hele goede verstopplek waar we bij konden komen. We bleven daar een poosje en ik werd verliefd. We gingen zoenen. Ik voelde wel remmingen maar na een tijdje kon ik me er helemaal aan overgeven. Ik voelde dat ik er steeds meer in opging maar ik voelde ook dat het steeds "natter" werd en voelde dus letterlijk en figuurlijk nattigheid. Ik deed mijn ogen open en zag dat dat kwam omdat mijn zoenpartner bloedde uit zijn rechteroog en niet zo weinig ook. Ik schrok ervan en wilde hem verzorgen, was ongerust. Hij weerde dat af, zei dat dat wel vaker voorkwam, deed zijn jas aan en wilde weggaan. Ik kon dat niet verdragen en wilde bij hem blijven maar hij zei dat ik het nu wel alleen af kon. Ik voelde me erg verlaten.
Toen werd ik wakker.

18 december 2007

Heyey,

Je hebt je droom duidelijk opgeschreven! Ik heb er wel wat dingen uit kunnen halen:
Je droom wijst op zelf-onderzoek...dat je zou moeten proberen om bepaalde aspecten van je persoonlijkheid te ontdekken.

Ook waarschuwd je droom voor eventuele "vijanden" die schade willen aanbrengen in je leven

Wat betreft die ongerustheid toen je zijn oog zag:
Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakend bestaan. Onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging en vijandigheid kunnen een angstdroom opwekken. Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je werk en thuis niet goed kunt uit elkaar kunt houden.

Kan het kloppen dat je een geliefd iemand bent kwijtgeraakt? Als je je verlaten voelt in je droom kan dit wijzen op de verwerking van het verlies van een geliefde, als dit niet zo is kan het ook betekenen dat je bang bent om alleen te blijven, verlaten te worden of mischien zelfs verraden te worden. Heb je soms het gevoeld dat men je gevoelens niet erkent?

Ik hoop dat je er wat aan hebt...

Groetjes Jannes