Een derde van de Nederlanders vergeet dromen

Bijna een derde van de Nederlanders (31 procent) kan zich zijn of haar dromen nooit herinneren.Van deze dromers is het merendeel trouwens ouder dan 45.

Ruim een derde van de dromers (37 procent) geeft aan zijn dromen wel te kunnen herinneren, maar dat er geen touw aan vast te knopen is (redactie: Voor hen is het droomwoordenboek natuurlijk de uitkomst!).

Dit meldt stichting Dream4Kids op basis van hun onderzoek onder ruim duizend Nederlanders.

Nederlanders die zich dromen wel herinneren, dromen het meest over zaken die hen op dat moment heel erg bezighouden (21 procent), leuke gebeurtenissen (5 procent), enge gebeurtenissen oftwel nachtmerries (4 procent). Slechts 2 procent laat weten te dromen over watt zij die dag hebben meegemaakt.

Jongeren tussen de 18 en 24 jaar dromen het meest over hun vriendenkring (32 procent). Dit in tegenstelling tot ouderen van 65 jaar en ouder, waar 14 procent over vrienden droomt. Van de Nederlanders die over hun collega’s dromen (6 procent), dromen mannen iets vaker over collega’s dan vrouwen. Vrouwen dromen daarentegen meer over familie dan mannen.

 

Droominfo

Hoi, mijn naam is Marco en ik schrijf over dromen. Ik ben er van overtuigd dat we als mensheid een collectief onbewuste delen, wat in dromen tot uitdrukking komt. Droomsymbolen zijn daarom fascinerend omdat ze een eeuwenlange wijsheid communiceren. Veel plezier met het analyseren van jouw droom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Droominfo

Droominfo is een droomwoordenboek met 1.483 dromen waar je zelf de betekenis van je droom kan vinden. Je kunt ook over je droom praten op ons forum. Zo krijg je een beter inzicht in je persoonlijke relaties, kan je de dag makkelijker verwerken en krijg je een ongecensureerde blik op je werkelijke gevoelens.