Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

inbreker

10 november 2009

heb vanacht een enge droom deur stond open zie een grote man staan met pet waarvan het gezicht niet herken me ramen waren kapot gordijnen mn kleintje was vast gebonden en ik had een hand voor me mond dat ik me mond moest houden anders zou die me vermoorden en toen schrok ik wakker zoo egt was zo bang

10 november 2009

Hoi lindaatjuh

Inbrekers nemen weg wat ons lief is. Ze dringen daarbij onze ziel binnen, verstoren er de rust en laten een leegte achter.

Vaak zullen we ons terugtrekken of wakker worden waardoor ons diep begraven geheim bewaard blijft. Ook als we er bewust naar op zoek gaan is de dreiging vaak zo groot dat we er opnieuw voor weg vluchten. Soms is de dreiging een waarschuwing niet onbedachtzaam te werk te gaan.

Wat kan deze droom betkenen, ik denk dat je je verkeden nog een poos moet laten rusten.

Bron.

DROMEN ENCYCLOPEDIE

Groeten H@ns.

leri
11 november 2009

ik heb er een iets andere denkwijze over wat ik graag met iedereen wilt meedelen.
Een huis in een droom als het jouw huis is in die droom dan betekent ,
dat het jouw lichaam is zeg maar jouw tempel en als je dan erover droomt dat men jouw tempel huis {lichaam}
Wil binnedringen is het een waarschuwing dat je lichaam open staat voor het negatieve en meestal als je dan iets beschermend voor je lichaam neemt zoals een ring met een steen erin of een andere soort amulet kan ook bijv door een ketting van een kralensoort je hebt zoveel verschillende dingen maar dat is mijn mening erover hoop dat er iemand iets aan heeft .
Groetjes leri

lolaatje
21 februari 2010

Woo, het is wel heftig allemaal!
Ik heb niet zo vaak dromen die ik herinner.
Maar, als ik dat wel doe, gaan ze over inbrekers!
Ik ben er nooit zelf één, maar ja....
Nou vraag ik me af, wat betekent dat nou echt?
Heeft dat echt met je verleden te maken ? (was best wel heftig)
Of over negatieve dingen?
Van mezelf, als ik eenmaal lach, blijf ik ook lachen :)
Maar mensen om me heen noemen me wel eens negatief...
Kan iemand me helpen?

Gr. Lola

Jerry
2 oktober 2015

Hoi allemaal,

Een droom over een inbreker(s) in jouw eigen huis zegt iets over een indringer die in jouw eigen domein, jouw veilige omgeving naar binnen wilt komen met zonodig geforceerd geweld. Indringers die willen inbreken laten een indruk achter die iets van je willen wat jouw eigendom is. Ze hebben het recht dus niet. Jouw huis staat voor jou eigen "ik" wat verwijst naar jouw hart wat heel kostbaar is. Geestelijk gezien is het hart van de mens zeer gevoelig op emotioneel gebied. Je kunt je blij voelen maar ook verdriet of zelfs pijn in je hart ervaren. Als men een oprecht hart heeft dan kan het zo zijn dat anderen jaloers op je zijn. Zij spreken misschien kwaad over je waardoor je negatieve dromen krijgt over deze indringers die jou hart willen verwoesten en jou vrede willen roven. Woorden die mensen uitspreken over jou hebben kracht, waardoor dit tot een vloek kan ontstaan. Afhankelijk hoe jij je in je droom reageert op inbrekers, zo is de situatie dan ook waarin jij je verkeert. Bescherm je hart zou ik zeggen met wijsheid en autoriteit! Jouw hart is kostbaar en bepaalt wie je bent en waar je voor kiest. Dat zijn de rijkdommen die in jouw hart wonen waar niemand aan mag komen.

Wees gezegend ????

Ben1989
31 oktober 2015

Hallo goed middag mijn naam is Ben en ik droom de laatste tijd over in de gatem gehouden worden door mysterische personen of psychische personen en dit friekt mij vaak uit word ik geschrokken wakker of ik droom dat ze in willen breken ook droom ik vaak dat ik aangevallen word en mijn vrienden bescherm hier kom ik altijd goed uit door me zelf te verdedigen lijk wel of ik dan een vechtsport beheers maar goed de laatste droom die ik had was dat ik mijn broer om hulp hoorde roepen en dacht toen die moet ik helpen en liep naar beden en hporde het achter een raam en stond ik in huis niet mijn eigen huis onbekend en terwijl ik het weer hoorde sprong er een duisteren geest door het raam net als in een horror film waar ik erg van schrok en wakker werd en kippen vel van kreeg. En toen ging ik weer slapen en toen droomde ikdat er bij een onbekende persoon die ik niet kan wel is ingebroken werd en dar ik alles op slot ging doen zodat niet ging gebeuren terwijl ik dat deedt voelde ik een beangsteging en voelde me in de gaten gehouden worden ik werd wakker met dit zelfde gevoel ik vroeg me af wat dit betekende allemaal? Met vriendelijke Groet Ben

Anna2
22 november 2016

Hallo,

Ik had de volgende droom: ik werd wakker in de slaapkamer en ging eruit. Mijn huis was leeggehaald terwijl ik sliep. Ik keek de woonkamer in en de zitbank was verdwenen. Ik keer de hal in en tegen de voordeur stond een bedspiraal. Ik pakte mijn mobiel en ging naar een hoekje waar de inbrekers mij niet konden horen. Ik belde 112 (eerst een verkeerd nummer, toen goed) voor de politie. De politie nam mij niet serieus. Ik wilde nogmaals bellen want de politie moest mij toch wel helpen dacht ik. Mijn geliefde kat was opeens bij me. Dat was fijn. Ik slaagde er niet in om de politie te overtuigen om te komen.

Wat kunt u zeggen over de betekenis van deze droom?

met vriendelijke groet,

Anna

22 november 2016
Beheerder

Het onbewuste is bijna als een inbreker.
Het is de waan van het ego dat het iets zou bezitten in dromen.
Dus die schaduwkanten nemen gewoon alles weer mee waar je niet op let (bewust van bent).
Het huis ben je zelf.
Wie dementeert wordt ontroofd van alle herinneringen en zelfs het zelfbesef.
Minder bedreigend overkomt het ons allemaal dat we dingen vergeten.
Gelukkig maar.

Anna J
19 december 2016

Hi ik ben Anna. M'n leven is best chaotisch. Een eigen onderneming gestart en in een vechtscheiding. Misschien draagt dat bij en dacht ik vermeld het maar. Ik Lag snachts in me moeders bed (wat in m'n droom m'n eigen bed/huis was. Ik lag in bed met een vreemde vrouw (voelde niet vreemd) die aangaf bang dat mensen weten dat we alleen thuis zijn en dat ze hier om moest huilen. Ik stelde haar gerust. Het was rumoerig buiten ondanks dat het zo laat was. Veel mensen op straat, onweer/vuurwerk achtig geluiden af en toe.

Ik liep de gang op en zag de deur op een kier. Ik betrapte een inbreker. Hij had iets in z'n hand, weet niet meer wat. Maar ik geloof een fles. Hij probeerde de trap af te rennen maar ik probeerde hem tegen te houden met hem uiteindelijk geklemd tegen de muur met mijn voet. Hij kon weg komen. De inbreker was weer een totaal vreemde. Jongeman, blond, een student type en deed lachend nonchalant. Niet agressief dus. Eenmaal weer boven kwam ik onbekende buren tegen. Eenmaal weer boven in bed legde de jongevrouw uit bang te zijn en was ik dat ook. Buiten uit het raam zag ik wat mensen en vrouwen lopen. Netjes Gekleed voor een feestje. Alsof het een feestnacht was. Wederom stap ik uit bed en staat de deur weer open. Ditmaal was het een wildvreemde jonge vrouw die binnen was geweest. Rare is dat het nu weer even blanco is. Ik kan me haar niet goed herinneren. Blond en tenger. Ik heb niet achtervolgd ze was al weg.

Ineens was ik ergens anders thuis, vaag leek dit op mijn oma's woonkamer. Er waren twee heren aanwezig en het leek alsof me wilden helpen. Dat zegt m'n gevoel. Kon allebij de heren niet. Ik werd gebeld door "Gucci" (ken ik ook niet) ik nam niet op en bleek een jonge te zijn die ik blijkbaar kon. Zonder nu nog te herinneren hoe er gecommuniceerd werd wist ik dat hij een hapje wilde eten samen, de tent had een rare naam, maar geloofwaardig naam. Ook weer fictief. Ik weet de naam Niet meer. . ik was nog met de twee heren en op de klok was het 4.00u zo. Dus vond ik het ook laat. Uiteindelijk gingen de twee mannen weg en bedankte hen voor het komen en gaf een knuffel. En toen ineens was mijn (overleden) opa er in mijn moeders hal zover het leek een mix van haar en mijn hal. Mn moeder en opa waren aan het praten. Even had ik niet door dat dat helemaal niet kon en toen ineens wel. ik pakte hem beet en knuffelde en begon te huilen. Voelde me enigszins gerust.
Blanco

Ik begon een zoektocht met iemand naar de jongevrouw die had ingebroken, in het winkelcentrum (waar ik nauwelijks kom) maar tevergeefs.

Kwam gewoon radom een meisje tegen op straat en ze liep een winkel in die van haar moeder was (zegt mengevoel). Ik zei wat over haar, weet niet neer wat. En had bij de vrouw een raar gevoel. Ook daar zeiden we weer iets over wat ik vergeten ben. Ze vouwde kleding en zocht geen oogcontact. zag er bekend uit, chinees maar ook Marokkaans.

Voor ik het wist was ik iets aan het eten wat leek buitenland chinees, rare menukaarten. Allemedewerkerd spraken alleen chinees. Mensen kreeg een gekke bril op. Ik was weer met een groepje die ik niet kon en mijn moeder. Een vrouw verliet de winkel met een mooie blouse parka, wat ik tegen m'n moeder zei. haar leuke zoon had net zoiets aan maar hing er nog een alarmlabel op z'n rug. Achteraf gezien was het een vrouwelijke blouse. Niet echt voor een man. Ik ben naar buiten gelopen het leek zomer en warm, om hem op het alarmlabel te attenderen. Dit deed ik heel voorzichtig wist niet hoe ik het moest zeggen. Hij haalde de label ter plekke met een speciale tang er af en bedankte me. Me moeder was meegelopen en noemde me lachende een muts omdat ik niet wist hoe ik hem moest aanspreken erover. Hij dacht dat ik hem wilde versieren zei ik. En we liepen terug naar de eettent.

Voor de rest is het blanco. En zijn er nog veel meer losse stukjes die ik nu niet weet te plaatsen in het verhaal.

Het meisje /inbreker (blond, tenger) niet meer gevonden ook niet het meisje die samen met mij in bed lag en hete rare is dat ik haar gezicht niet echt kon zien. Het was schemerig in de kamer, maar haar gelaat kon ik niet echt zien (smal gezicht, zwarte paardenstaart, voelde vertrouwd en niet raar)


Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik krijg steeds vaker dit soort heldere lange dromen. Alvast bedankt voor iemand die hier misschien raad mee weet, hoe gek de droom ook was...

19 december 2016
Beheerder

Het is een lang verhaal met nauwelijks verband, dus inderdaad chaotisch.
In dromen is niets je eigendom en het huis is je psychische gesteldheid.
Deuren en ramen zijn nooit af te sluiten want alles is slechts virtueel, het zijn beelden, symbolen.
Die jongeman die kennelijk niet kwaadwillig was wil je de tent uitwerken maar nogmaals, hij is een voorstelling die je zelf oproept.
Een eigenschap dus.
Waarom label je zo iemand als inbreker? Hij heeft net zoveel recht in dat huis te zijn als jij.
Het huis is je bewuste zijn, de conditie zegt dus alles over jou.

De man met de parka draagt een alarmlabel. Zou hij proletarisch hebben gewinkeld?
ZO ja, waarom help je dan die dief? De alarmbelletjes zouden toch moeten rinkelen?
Bovendien is het geen mannen-jas dus wie weet, een gay-type?

China is het land van de rijzende Zon en een tegencultuur of zielenland.
Ook Marokko is een tegencultuur vol stamtradities.

Het is allemaal erg dubbel, want de een vertrouw je blindelings en de ander beschouw je zonder reden als een crimineel.

Je ligt in bed met een andere vrouw die mogelijk een alter is, maar het zou ook een lesbische relatie kunnen zijn.
Jij meer extravert en zij introvert.

dani
21 januari 2017

Dit is een hele goede uitleg, ik zou het niet anders verklaren.

Halfbloedje
29 mei 2017

Hallo allemaal,

Ik heb ook zojuist een droom gehad over een mooi groot huis met veel kamers met op elke deur een slot met een sleutel. Een vrouw die continue naar binnen wilt komen op een dreigende manier.. ze probeert me ook echt bang te maken.. steeds ontsnap ik net aan haar en merk al snel dat ik de deuren op slot kan draaien en de gordijnen dicht kan doen maar toch voelt het dan alsof ik toch steeds of ik een deur vergeten ben en komt ze toch binnen.! Ik ontkom haar elke keer net en heb ook steeds het gevoel of ik iemand moet beschermen (zoals een zoon) maar ik heb helemaal geen kinderen. Op een gegeven moment wordt ik zo moe van het verstoppen elke keer dat ik de confrontatie aan ging en deze blanke vrouw met bruin opgestoken (ik heb haar nog nooit eerder gezien) haar recht aan kijk hoe ze voor de deur heel intimiderend stond.. en zei dat ze me is met rust moest laten al was het voor even een paar dagen toen zei ze niks maar kwam later met haar dochter terug en het begon weer opnieuw.. er gebeurde zoveel maar het leek ook dagen lang te duren alsof ze elke dag weer kwam.. op een geven moment besluit ik mijn huis (want zo voelde het huis) te verlaten en ik ren en ren en kom uiteindelijk in een gevecht met haar dochter en probeer haar heel hard op haar hoofd te slaan meerdere malen maar toch krijgt deze vrouw haar dochter en haar zus mij te pakken (ik weet niet waarom ik dat weet dat het familie van haar was) en toen werd ik wakker..
Ik ben nog meer vermoeit als toen ik ging slapen!

Heeft iemand misschien wat raad voor mij wat dit betekent of hoe ik me hier overheen kan zetten.??

Want de confrontatie aan gaan hielp me dus niet ze haalde er alleen maar meer mensen en geweld bij.
Ben er echt een beetje van geschrokken omdat ik nooit de confrontatie aanging en dan doe ik het omdat het zo vermoeiend voor me was en alles werd erger.

Alvast super bedankt!
-x-

29 mei 2017
Beheerder

Het ego neemt meestal aan dat het huis zijn huis is. (Herr im Haus)
Maar waarom zou dat zo zijn?
Het huis is wel een weergave van je psyche maar je woont nooit alleen.
Dus hoeveel sloten je ook hebt de vrouw is een deel van je en je ontkomt er niet aan.
Het huis is een labyrint en daarmee ook het onbewuste met zijn vele mogelijkheden.
Het geheel wijst op een besloten situatie een angstige houding een afsluiting voor het leven.
Maar zoals steeds rest je dan als enig gezelschap je angst.

Die vrouw wil aandacht en jij vermijdt haar.
Hoe zou jij je voelen om achter iemand aan de zitten die je steeds ontsnapt en niet horen wil?
De uitputtende neurotische vlucht werkt niet en de even neurotische afsluiting evenmin.
Waarom bijvoorbeeld kom je niet buiten?
Opgesloten in jezelf. Het lijkt wel een grote gevangenis en jij de cipier.
Wat is er niet allemaal verborgen achter al die gesloten deuren?

Halfbloedje
31 mei 2017

Super bedankt ik laat het de volgende keer over me heen komen ben benieuwd!





Deze discussie is gesloten.