Laat
Als je droomt dat je te laat bent, duidt dit op je angst voor verandering en je dubbele gevoelens over het grijpen van een kans. Je zou je niet gereed, onwaardig of niet gesteund kunnen voelen met betrekking tot je huidige omstandigheden.
Lachen
Wanneer jij of anderen lachen in je droom, betekent dit dat je tevreden bent met wat je bereikt hebt, en vrede hebt met de keuzes die je gemaakt hebt. Je zou beloond kunnen worden voor de goede dingen die je voor anderen hebt gedaan. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar iets of iemand die je gelukkig maakt.
Ladder
Dromen waarin je een ladder beklimt, duiden erop dat u een nieuw niveau van bewustzijn hebt bereikt. Het is een aanwijzing dat uw (harde) werk vruchten heeft afgeworpen. U kan zaken nu vanuit een nieuwe invalshoek bekijken. Deze droom kan er ook verwijzen naar meditatie en zelfreflectie. U gaat voorwaarts op het door u ingeslagen spirituele pad.
Laken
Als je droomt over lakens, verwijst dit naar sexualiteit en uiterlijke schoonheid. Het dessin en kleur van de lakens kunnen een aanwijzing bieden naar wat je zoekt op sexueel gebied.
Lamp
Een lamp in je droom staat symbool voor begeleiding, hoop, inspiratie, verlichting en bevestiging.
Landloper
Als je droomt dat je een landloper bent, duidt dit erop dat je je verantwoordelijkheden niet nakomt. Een alternatieve droomuitleg is dat deze droom een behoefte aangeeft om te ontsnappen aan de verantwoordelijkheden en lasten van het leven. Je wilt genieten van een beetje vrijheid zonder zorgen.
Lang
Een droom waarin je langer bent dan iemand anders, geeft wellicht aan dat je op deze persoon neerkijkt. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je boven hem of haar staat. Een andere droomuitleg zou kunnen zijn dat dexze droom symbool staat voor authoriteit en trots.
Lang haar
Dromen dat je lang haar hebt, duiden erop dat je lang en zorgvuldig nadenkt voordat je een beslissing neemt. Je concentreert je op een plan of situatie.
Lauwerkrans
Een lauwerkrans in je droom symboliseert eer, continuïteit of volledigheid. Als je iemand een lauwerkrans geeft, staat dit voor de band die je met deze persoon hebt.
Lava
Als je droomt over lava, is dit een verwijzing naar boosheid die je al een poosje voor jezelf hebt gehouden.
Lawine
Als je droomt over een lawine, verwijst dit naar stormachtige emoties die (te) lang onderdrukt of verborgen zijn geweest. Je zou niet op een productieve manier met deze gevoelens omgegaan zijn, en nu dreigen ze in een razende woede tot uitdrukking te komen. Een andere uitleg is dat een droom over een lawine onvermijdelijke stress en druk symboliseert.
Leeftijd
Als je droomt over je leeftijd, wijst dit op je angst of bezorgheid over ouder worden. Het kan ook duiden op spijt over gedane zaken of het falen van een voorgaande onderneming.
Leer
Een droom waarin je leer draagt vertegenwoordigt hardheid en ruwheid. Je zoekt naar bescherming tegen de elementen. Deze droom is tevens een verwijzing naar je instinct en dierlijke aard en heeft derhalve ook een zekere sexuele lading.
Leeuw
Dromen over een leeuw geeft aan dat je sterk gemotiveerd bent. Als je de leeuw verslaat zul je in veel dingen zegevieren. Wanneer je door de leeuw wordt overwonnen, staat je aanvallen van tegenstanders te wachten. Dromen over gekooide leeuwen wijst erop dat je succes afhangt van je talent om met tegenvallers om te gaan.
Leger
Als je droomt over het leger, suggereert dit dat een overweldigende macht je tegenwerkt. Je voelt je onder druk gezet en onmachtig om deze situatie het hoofd te bieden. Als je droomt dat je in dienst gaat, suggereert dit gevoelens van superioriteit. Het lijkt of niemand een gelijke partij voor je is.
Legging
Als je droomt dat je een legging draagt, suggereert dit dat je geen moeite hebt om bepaalde aspecten van jezelf bloot te leggen.
Lelijk
Als je droomt dat jij of anderen lelijk zijn, vertegenwoordigt deze droom aspecten van jezelf waar je van walgt. Dit zouden gevoelens kunnen zijn die je hebt verworpen of weggedrukt in je onderbewuste.
Lening
Als je droomt dat je een lening nodig hebt, verwijst dit naar je geldzorgen. Aan de andere kant zou deze droom er ook op kunnen wijzen dat het ok is om hulp te vragen aan vrienden en familie. Je zou misschien alles teveel zelf willen doen.
Lente
Als je droomt over de lente, wijst dit op een nieuw begin en creatieve ondernemingen. De lente staat ook symbool voor warmte, viriliteit en productiviteit.
Leraar
Als je een leraar in je droom ziet (van vrieger of nu), suggereert dat je op zoek bent naar advies, begeleiding of kennis. je gaat een nieuwe richting op in je leven en je bent klaar om te leren door voorbeelden of voormaliger ervaringen.
Letters
Als je droomt over letters (of het alfabet) symboliseert dit elk object, beest of plaats wat met deze letter verbonden is, of wat deze letter vertegenwoordigt. De letter T bijvoorbeeld kan een t-splitsing van een weg vertegenwoordigen. Een andere uitleg is dat je probeert een bepaald concept of emotie te begrijpen dat zich nog aan het ontwikkelen is.
Lichaam
Als je droomt over je lichaam, is dit een indicatie van je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Vaak is je zelfbeeld verbonden aan hoe je over je lichaam denkt. Het lichaam staat ook voor je bewuste identiteit en is tevens representatief voor je gezondheid.
Liefde
Als je droomt over liefde of dat je verliefd bent, duidt op intense gevoelens die je overbrengt van een echte relatie uit je wakende bestaan. Het wil zoveel zeggen dat je tevreden bent met wat je hebt en waar je bent in het leven. Aan de andere kant, het zou ook kunnen betekenen dat je in het echte leven niet genoeg liefde ontvangt, en het het in dromen opzoekt. Iedereen heeft een natuurlijke behoefte om ergens bij te horen en geaccepteerd te worden zoals we zijn.
Liefdesverdriet
De meest voor de hand liggende verklaring voor deze droom is dat je zelf last hebt van liefdesverdriet. Je gaat door een periode van emotionele onrust en je weet niet precies hoe je hier mee om moet gaan. Dit werkt door in je droom.
Lieveheersbeestje
Een lieveheersbeestje staat symbool voor een gemakkelijk succes in een bescheiden onderneming.
Lift
Als je in je droom met de lift omhoog gaat, duidt dit erop dat spoedig je aanzien en rijkdom zal toenemen. Je zou een hoger bewustzijnsniveau bereikt kunnen hebben, en de wereld van bovenaf kunnen beschouwen. Als je met de lift naar beneden gaat, duidt dit erop dat pech je zal overvallen en ontmoedigen. De op-en-neer gaande beweging van de lift kan de (normale) ups en downs van het leven vertegenwoordigen.
Lijk
Een lijk in je droom vertegenwoordigt een aspect van jezelf wat (af)gestorven is. Het kan ook betekenen dat je niet in staat bent om je duidelijk te uiten.
Lijkwade
Een droom over een lijkwade symboliseert de dood of het einde van iets. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat deze droom aangeeft dat je een bepaalde emotie - waar je nog niet klaar voor bent om te erkennen - probeert te verbergen of onderdrukken.
Lijkwade
Een droom over een lijkwade voorspelt de komst van slecht nieuws. Als je droomt dat je de lijkwade van een dood iemand opligt, wijst dit op verdriet en rouw.
Lintworm
Een droom over een lintworm waarschuwt je van tevoren voor een slechte gezondheid en weinig plezier.

Orde
Stel je voor dat je auto wenst. Als je niet eerst rijles neemt, een verzekering zou afsluiten en de verkeersregels leert, zal het verkrijgen van deze auto niet voor je bestwil zijn. Zo is het op alle vlakken in je leven. Om te krijgen wat je nodig...