Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen die altijd heel levendig zijn met veel details en vaak in warme landen

vonnetje
7 jaar geleden

Goedemiddag,

Het komt regelmatig voor dat ik mijn dromen kan herinneren. De details zijn vaak zo bijzonder duidelijk dat ik het zie als een hele scherpe foto.
Wat me ook opvalt is dat de dromen vaak in landen plaatsvinden waar het warm is, vb marokko (waar ik overigens nog nooit ben geweest) of zuid frankrijk bijvoorbeeld. Ze varieren van daar wonen en leven tot achtervolgingen, spanning en moorden. Vaak is het ook dat ik altijd een oplossing zoek voor het probleem. En ook ben ik meestal een man?
Nu het ik een levendig leven waarin veel gebeurt alleen vraag ik me wel af waarom de situaties altijd daar zijn waar het warm is. Helemaal niet erg hoor maar wel opvallend.
En hoe kan het dat de details zo duidelijk zijn. Details van gebouwen, straten, auto's ed. En waarom ben ik altijd een man?

Wie kan mij meer duidelijkheid geven. Ik ben zeer benieuwd!

Yvonne

7 jaar geleden
Beheerder

Wellicht omdat het met gevoelens en emoties te maken heeft.
In de zuidelijker landen leeft men anders en gaat ook veel geanimeerder, broederlijker met elkaar om dan in het nuchtere Nederland of het koele noorden. Ieder weet dat zuidelijke temperamenten warmbloediger, driftiger of meer gepassioneerd zijn, intenser leven.
Het zuiden staat ook voor het onbewuste en de erotiek.
Zie je lichaam als een landkaart en denk dan in geografische gebieden.