Droom

Anna deborah
8 maanden geleden

Ik heb een opvang voor oude honden en moet daarom vaak afscheid nemen van ons geliefde dieren. Dat doet verdriet, maar heb er ook vrede mee omdat ze na een asielleven toch nog hebben mogen genieten.
Vaak krijg ik een mooie afscheidsdroom, maar van ons oude hondje die twee weken geleden is ingeslapen door een tumor in zijn poot met uitzaaiingen kreeg ik twee nachten geleden en zeer beklemmende nachtmerrie. In zijn leven was hij een erg wijze lieve hond die altijd voor de andere hondjes wilde zorgen. Ik kan er zelf wel wat uit opmaken, maar niet alles. Ik hoop op hulp om wat meer antwoorden en inzicht te kunnen krijgen. Dank je wel!

Ik zag Milan erg hinkend met zijn zere poot lopen tussen de andere hondjes in een heel lichte ruimte. Het was heel normaal voor me, dacht er niet bij na. Iemand zei tegen mij he dat is Milan. Ik zei ik dacht dat Milan was overleden. Nee hoor Cisca(dierenarts) heeft hem nog langer tijd gegeven en hij moet nog ingeslapen worden. En ik zei bij me zelf he hoe kan ik dat nu niet gemerkt hebben dat hij er gewoon nog is en voelde me schuldig. Daarna zag ik hem in een donkere ruimte een soort grot. Ik stond er onzichtbaar bij. Milan was timide en een soort verdoofd, liet alles lijdzaam over zich heen komen, hij zou soort opgeofferd worden in een grote zwarte pot of een soort zwart gat en er waren alerlei soort verspieders met gele ogen in de duisternis rondom ons die geen lichte energie hadden. Ik stond erbij en keek ernaar. Uit die grote pot kwam een heel groot licht van zijn beschermengel in de vorm van een hertengewei die zei rennen, weg. Milan kon langzaam wegkomen als in een soort verdoofde trance.
Ik zag hem weer in de lichte ruimte. Hij hing aan een touw aan een plafond wat om zijn nek zat met zijn pootjes net boven de vloer te bungelen met zijn kopje hangend naar beneden. Hij hing daar lijdzaam, verdoofd met zijn oogjes dicht, maar er was nog wel leven in hem als ik hem aanraakte. Ik pakte een soort voetenbankje met zacht kussentje voor hem en zette dat onder hem. Met de lengte van het touw kon hij precies liggen met het touw nog om zijn nek en hij sliep verder. Op het moment dat ik hem aan dat touw zag hangen besefte ik dat ik dit beeld vaker had gezien.

8 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Het gaat hier om een verwerkingsdroom. Dieren in laten slapen kan schuldgevoelens met zich meebrengen, omdat je de regie hierover hebt.

De grot staat symbool voor de baarmoeder. Terug naar het begin, de geboorte. Het verdoofd zijn van Milan staat voor ziekte en ongunstige omstandigheden. Een zwarte pot wordt ook in de Wicca gebruikt en hierin vindt een magische transformatie plaats. De ketel is een symbool van de Godin, van vrouwelijkheid en vruchtbaarheid.
De hert wordt in verband gebracht met de kringloop van de natuur, met ondergang en wederopstanding. In het voorjaar schuurt hij zijn oude gewei af tot het er in bloedige flarden bijhangt. Dit zorgt ervoor dat er weer een krachtig nieuw gewei kan aangroeien. De bloedrode kleur doet denken aan vuur en zon.

Het lijkt me een naar beeld om je hond aan het touw te zien. Hier komt in je droom je schuldgevoel naar boven. Je mag het loslaten, want het spuitje was een goede keuze. Iemand die lang in een ziekbed ligt en lijdt, wens ik soms uit liefde een abrupt einde. Maar helaas wordt het de artsen niet makkelijk gemaakt.1 keer bewerkt. De laatste keer was 8 maanden geleden door Esme.

Anna deborah
8 maanden geleden

Komt even binnen. Dank je wel voor je uitleg! hij kreeg een verkeerde diagnose en we wilden een second opnion maar kon daar niet bij zijn. We dachten dat hij nog mee naar huis zou komen, maar vopr zijn bestwil moest hij direct wordn ingeslapen. Niet thuis in zijn mandje met mij aan zijn zijde. Dat is mijn schuldgevoel inderdaad. Ik was bang dat het niet goed met hem ging met zijn loslaten en naar het licht gaan, maar dit zegt vooral veel over mijn verwerking.

8 maanden geleden
Beheerder

Het lijkt wel of de hond is opgehangen of dat zelf heeft gedaan. (depressief?)
Maar wie is de hond in jezelf die een strop om de nek heeft?
De hond is vaak een beeld van trouw.
Jij zorgt net als die hond voor andere "zwerfhonden".
Wie zorgt er voor jou?

Toch is er wel een beeld van licht in de droom.
Het zwarte gat is de donkere tunnel van de dood.
Maar het is niet hopeloos.
De hond laat het kopje hangen, maar zelfs daar wil je voor hem zorgen.

Het hert heeft een connectie met Cernunnos de god met het hertengewei. Ook wel de gehoornde god.
De hoorn is natuurlijk een fallisch vruchtbaarheidssymbool (ook Cornupia, de hoorn des overvloeds)
Het symbool is door de Christenen gekaapt en tot een metafoor van Christus omgedoopt.
Maar het hert is een zielebeeld. Een oeroud archetype.
Verder heb ik niets toe de voegen aan Esme.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 ********  ******  ******** **   ** ******** 
 **   ** **  **   **   ***  *** **   ** 
 **   ** **      **   **** **** **   ** 
 ********  **  ****   **   ** *** ** ******** 
 **     **  **   **   **   ** **    
 **     **  **   **   **   ** **    
 **     ******    **   **   ** **    

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht