Re: De duivel

Virtus
Vorig jaar

Ik heb wel is gedroomt dat de duivel verscheen in mijn droom. Hij zag eruit als een engel. We stonden tegen over elkaar in een witte oneindige ruimte. Toen hin verscheen en zei dat hij met me wou praten veranderde ik zelf in een demon en scheurde hem aan stukken. Ik ben vroeger een satanist geweest maar ben overgestapt naar god. Wat veel beter is.

Vorig jaar
Beheerder

Zoals Teresa terecht stelde, kan de duivel zich voordoen als een engel van licht, luid psalmen reciterend.

Neem niets aan zonder het te beproeven was haar wijze raad.
Pas op termijn kun je weten wat wel of niet betrouwbaar was.

Maar het contact met je duistere kanten (schaduw) veroorzaakt gegarandeerd een inflatie, waarmee je zijn kwade kanten opneemt, of beter gezegd je kwade kanten leeft.


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Vorig jaar

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. Binnen het christendom wordt Satan, De Duivel of Lucifer vaak gezien als een gevallen engel of aartsengel, die door God uit de hemel werd geworpen toen deze tegen God in opstand kwam. Satan is dan de leider van rebellerende gevallen engelen, die onder zijn aanvoering God verlaten hebben en wordt gezien als de verpersoonlijking van het kwaad.
In de islam wordt een engel gezien als een demon.

De tarot kent ook de kaart De Duivel; Men is in de ban van iets of iemand. Op een manier dat er sprake is van een obsessie of een verslaving. Misschien zelfs van dwang door een ander. Deze afhankelijkheid beheerst het leven. Angst, leugens, egoïsme, dwanggedrag en geen zelfrespect zijn slechts enkele voorbeelden van de vormen die dit aanneemt. Het is belangrijk om te zorgen dat er controle over zichzelf en het leven terugkrijgt.

Een oneindige ruimte heeft geen uitzicht. Het is wit en steriel. Het lijkt erop dat er geen gevoel in zit. Heel vlak. Verandering in een demon staat symbool voor hulpeloosheid. Het is makkelijker om je woede aan te spreken, dan kalm te blijven in een bepaalde moeilijke situatie.

Graag zou ik willen weten of je de uitleg kan plaatsen.1 keer bewerkt. De laatste keer was Vorig jaar door Esme.

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **  ** ********  ******  *******  ******** 
 ***  ** **   ** **  ** **   ** **   ** 
 **** ** **   ** **    **     **   ** 
 ** ** ** **   ** **    ********  ******** 
 ** **** **   ** **    **   ** **    
 **  *** **   ** **  ** **   ** **    
 **  ** ********  ******  *******  **    

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht