Iemand trekt mijn lakens weg

4 jaar geleden

Hallo,

Vorige nacht had ik een erg rare droom, eerder een soort nachtmerrie. Tijdens mijn droom (ik weet niet meer waarover het ging, maar de droom zelf was niet eng), voelde ik dat iemand mijn lakens van mij wegtrok, ongeveer tot net onder mijn schouders (ik slaap meestal met mijn lakens tot aan mijn oor). Ik trok ze weer terug, maar "iets" trok mijn lakens opnieuw naar beneden, dit gebeurde ongeveer drie keer na elkaar. Toen werd ik wakker, hoewel ik niet echt weet of ik op dat moment echt wakker was of nog ergens in een tussenfase zat van slapen en wakker zijn. Ik probeerde mezelf wakker te houden, omdat ik ergens wist dat het "lakengedoe" een droom was, en ik het niet opnieuw wou voelen. Ik voelde het ├ęcht aan, alsof mijn laken dus ├ęcht weggetrokken werd en ik de kou voelde. Ik had enkele jaren terug een soortgelijke nachtmerrie, waarbij ik iemand me voelde meeslepen aan mijn voeten. Het voelde zo levensecht dat ik toen enkele maanden steevast met mijn benen opgetrokken heb geslapen, uit angst dat ik weer hetzelfde zou dromen. Nu vroeg ik me af wat er aan de hand is. Is dit een verschijnsel in de slaap die wetenschappelijk kan uitgelegd worden? Dit zou me echt al erg geruststellen. Ik geloof niet echt in het paranormale, hoewel ik het ook niet ontken, maar ik zou het verschrikkelijk eng vinden moest dit iets te maken hebben met geesten of demonen. Hopelijk kan iemand me hierbij raad geven.

Alvast bedankt!

Carine CE
Vorig jaar

Hallo,

dit klinkt erg herkenbaar.
ik slaap als sedert mijn kinderjaren met mijn benen opgetrokken.

regelmatig voel ik een aanwezigheid rond mijn bed, dus echt dromen kan ik het niet noemen.

Ook vorige nacht was mijn dekbed schuin van mijn weggetrokken zodat ik enkel nog de punt van de rechterzijde van het dekbed gedeeltelijk op mij lag.
Toen ik omkeek (wakker wordend van het gedoe met het dekbed) schreeuwde ik het uit omdat ik werkelijk 'dacht' iemand gezien te hebben.

ik heb vaak dergelijke ervaringen, zonder evenwel bang te zijn.

groeten C

Deze discussie is gesloten.