Bijna verdrinken in auto

8 maanden geleden

Hi,

Vannacht droomde ik dat ik met een vriendin in de auto door mijn wijk aan het rijden was. Ik reed, de vriendin zat op de passagiersstoel. Op een gegeven moment stond ik op een T-kruising, aan alle kanten huizen en voor mij zag ik een enorme watertoren (niet zo'n mooie stenen die wij in NL hebben, maar een witte metalen op hoge poten die ze in bijv. Amerika heben). Opeens hoor ik iemand roepen: "Pas op de, de watertoren!" en op dat moment scheurt de watertoren en komt er een explosie van water op ons af. Ik probeer mijn auto te schuilen achter een van de huizen maar het lijkt alsof mijn auto honderden kilo's aan lood mee moet trekken, zo traag beweegt hij. Ik zeg tegen mijn vriendin dat ze moet blijven zitten en het op zich af moet laten komen, "Het komt goed". Het water dondert om ons heen, de auto wordt meegevoerd, slaat een paar keer over de kop, het water vult de auto en ik ga verdrinken. De vriendin naast mij begint te spartelen maar ik houd een arm tegen haar aan om haar tegen te houden en ik houd mijn andere hand op de gordel bevestiging zodat ik deze los kan maken als de auto tot stilstand komt. De auto komt tot stilstand, komt keurig op zijn wielen terecht en het water loopt plots de auto uit. Ik kijk uit het raam en ik sta voor mijn eigen huis. Het vriendinnetje en ik kijken elkaar aan en glimlachen. Ik laat haar achter in mijn auto en ga mijn huis in, mijn slaapkamer in, waar ik aan een opdracht voor school begin te werken. Ik probeer woorden te schrijven op een deken, maar de pen werkt niet en ik raak gefrustreerd omdat ik erg moe ben en wil gaan slapen. Ik heb een deadline te halen, dus het moet af. Uiteindelijk val ik in mijn droom in slaap op mijn bed en op dat zelfde moment word ik wakker in het echte leven.

Ik heb de laatste tijd wel vaker verdrinkingsdromen, maar elke keer op een andere manier. Elke keer overleef ik het, ik ga nooit dood in mijn dromen. Ik heb het idee dat het met de stress te maken heb die ik ervaar in het echte leven. Misschien heb ik het idee dat ik overspoeld wordt met plichten en deadlines, maar probeer ik de stress te onderdrukken?

De verdrinkingsdromen zijn altijd erg helder, helderder dan dromen van andere nachten. Ik vraag me af wat jullie denken dat het betekent

8 maanden geleden

Dromen laten beelden in symbolieken zien en dient als verwerking van het gebeuren in je leven. De wijk is je omgeving. Je familie en vrienden/kennissen. Je vriendin laat je toe in je leven, ze kent je gedachten, keuzes en belevenissen.

De watertoren staat voor hoge verwachtingen. De symboliek van water is het onbewuste en emotie/gevoel dat beleefd wordt. De betekenis van de toren in de tarot staat voor catastrofe of chaos. Je wordt overspoeld door water, wat hevige gevoelens naar boven brengt.

Het zitten in de auto staat voor welke koers je bepaald, dus ook de keuzes die je maakt. Het huis staat voor je eigen lichaam en de kamers voor de eigenschappen en vaardigheden die je bezit. Hier komt naar boven dat als je niet anticipeert, je tijdnood komt te zitten. Een goede planning is belangrijk om geen/minder stress te krijgen.

Graag zou ik willen weten of je de uitleg kan plaatsen.

8 maanden geleden
Beheerder

De watertoren staat voor opgekropte emoties en hoge druk.
Dat barst een keer los en veroorzaakt angsten en chaos.

Eenmaal thuis gekomen wil je op een "deken" schrijven?
Dat lijkt mij niet erg praktisch.
De vraag rijst nog, waarom je met die vriendin in de auto annex reddingsboot rond rijdt/drijft?

Het is een inbreuk door het onbewuste.
De spanning wordt wel vaker afgeleid naar water (water en vuur)
De watertoren is een fallisch attribuut. (opgefokt?)


Niet meer dan een droom per post.
Geen dromen van derden plaatsen.
Geen droom starten in het onderwerp van anderen.
Berichten zullen anders worden verwijderd, of het onderwerp wordt op slot gezet.

Je emailadres wordt niet getoond

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan.
 **  ** **   ** **    ********  **   ** 
 ***  ** **   ** **    **   ** ** ** ** 
 **** ** **   ** **    **   ** ** ** ** 
 ** ** ** **   ** **    ********  ** ** ** 
 ** ****  **  **  **    **   ** ** ** ** 
 **  ***  ** **  **    **   ** ** ** ** 
 **  **   ***   ******** ********  *** *** 

Of bekijk eerst voorbeeld van je bericht