Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen uitleg

tiff74
13 jaar geleden

Ik droom al van kinds af aan dat ik onderweg ben of aan het reizen.
soms ben ik op de fiets,trein,auto of boot.
Ik ben nooit alleen, er is altijd iemand bij mij , een man maar ik kan
zijn gezicht niet zien maar ik voel me er prima bij ,veilig,beschermt,
geliefd en krijg er altijd hulp en steun van.soms vrijen we ook wel.
Het is altijd mooi weer en de lucht is altijd blauw ook de zon schijnt
en de vogels fluiten de vlinders vladderen en ook het gras en bloemen zijn
mooi en weelderig.
soms ben ik in een warm land soms in een gebouw of boerderij of flat of
op een brug dat van touwen gemaakt is over het water.
soms zijn er meer mensen en soms maar weinig zoals bij een huis bezoek
of op een perron.
Ook zijn er regelmatig dieren in me droom zoals katten die ik moet redden,of
konijntjes die in hokken in een schuur zitten of paarden die in de wei lopen. of
dat ik op een paard rij.

Deze dromen wisselen zich af met dromen waar in ik hoog ben, bijv dat ik in een huis woon op palen of dat ik boven aan een trap sta of over een lange brug boven het water die van touwen en kabels gemaakt zijn
ook dan is het weer altijd mooi zonnig en ook dan is er altijd een man bij me..

Ik vraag me al jaren af wat die dromen betekenen en waarom ik smorgens zo enorm moe ben als ik wakker word, dan ben ik echt helemaal uit geput ben..alle energie lijkt dan wel weg te zijn gegaan door die slaap/droom.

wie kan me een uitleg geven voor deze dromen??groetjes Tiff

Kate ann
13 jaar geleden

ik denk dat je droomt over een man die je graag wilt leren kennen en misschien later ook leerd kennen. Ik weet niet of u al getrouwd bent of nog redelijk jong bent. Maar misschien is het wel de ware. Omdat het zonnig is en er zijn vlinders. Dat betekend dat jullie gelukkig worden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

sylvia
12 jaar geleden

Hallo,,, ik droomde dat ik een vriendin op bezoek had,met haar dochtertje,, zij moest naar huis, daar aangekomen was ze iets vergeten in mijn huis,, haar dochterje bleef thuis, en wij op weg terug naar mijn huis,, toen kwamen we lang een soort van danszaak, we gingen naar binnen, opeens verscheen er een donkere man, en vroeg mij om een dans, ik ging mee en danste,, daarna kwamen er allemaal mannen die met me wilde dansen,, maar dat wilde ik niet,, oppeens, zonk ik weg, erg angstig voelde ik mij,, ik trok me optijd omhoog en werd wakker,, blij dat het maar een droom was, wilde ik weer gaan slapen,, tot dat ik mij ogen dicht deed en mij opnieuw voelde wegzakken,, alsof ik getrokken werd, op de bank waarop ik daarvoor in slaap was gevallen,,,ik dacht op dat momen,, oneee, ik moet sterk zijn en trok mezelf terug,,,,,,,,,,,,,, maar voelde me erg verwarrend,,,,,,,dit is nu al de tweede keer dat ik dat ervaar,,,, wat heeft dat toch te betekenen??

groetjes van een verwarrend kreeftje

LindaG
12 jaar geleden

Hallo, graag zou ik uitleg over de volgende droom krijgen.

Ik ben in een huis, het is mijn huis. Het is bedtijd en ik wil gaan slapen. Mijn slaapplaats is in de tuin en ik ga naar buiten. In de tuin is het een beetje koud en er staat een bed. Ik vind het vreemd dat ik buiten ga slapen, denk ik nog. In de tuin van de buren ligt een onaangenaam persoon (ik dacht dat het een man was). Het voelt niet goed om rustig en evilig buiten te slapen dus ik besluit naar binnen te gaan.

De kamer is L-vormig. Op de vloer ligt hout (lichte kleur). De lage zon schijnt heel fijn het huis in. In het kleine gedeelte van de L staat de TV en die staat op een meubel, mijn mobiele telefoon ligt daar ook. Het lange gedeelte van de L heeft voornamelijk ramen en er hangen mooie, beige kleurige doorschijnende lange gordijnen voor. Ze waaien een beetje in de zomerwind. Het is een prettige ruimte. Ik ken deze ruimte niet uit het waakleven, maar het voelt er wel heel erg goed. Maar er ligt op de bank (bruine kleur en met lekkere dikke kussens) een onaangenaam persoon. Ik dacht eerst dat het een ex vriendje was waar ik van mijn 16e tot mijn 18e verkering mee had, maar het leek of het een verwilderde versie van mezelf was. De persoon had heel slordig haar met veel klitten en het leek echt op een ragebol. Grauwe kleding die vuil is en slobbert om het lichaam wat mager is. Het lijkt op een zwerver.

Ik ben niet blij met die persoon en wil dat deze mijn huis uit gaat. Op de een of andere manier gaat deze persoon met mijn sleutelbos het huis ook daadwerkelijk uit. De persoon verlaat de kamer door een deur, wat gelijk mijn buitendeur is. Deze komt uit op een hal waar een andere deur naar buiten is. De persoon gaat de tweede deur door en steekt een sleutel van de sleutelbos aan de buitenkant in het slot en doet de deur dicht. De persoon blijft voor de deur staan en blijft naar binnen kijken (de deur bestaat uit glas). Ik wil de sleutelbos hebben en de persoon buiten sluiten. De persoon doet vervelend tegen mij, beetje pesterig. Ik krijg het voor elkaar om de sleutelbos te bemachtigen en doe snel de deur dicht. Maar er wonen meerdere mensen in het complex en aan de buitenkant zitten bellen. De onaangename pesoon kan op diverse bellen drukken en dan doen mensen de deur mogelijk open.

Ik ga mijn kamer in en sluit die deur en draai hem op slot. De persoon gaat nu om mijn huis lopen, maar kan niet meer naar binnen. Ik voel me bedreigd en bel met mijn mobiele telefoon 112 voor hulp. Dan word ik wakker.

Ik ben heel benieuwd wat deze droom mij te vertelen heeft en hoop een uitleg te mogen ontvangen.

Groeten,

Linda

liso
12 jaar geleden

Hey,

Ben jij soms met het spirituele bezig?
Op zich betekent reizen en in of op iets rijden, gewoon het leven. De groei en de vooruitgang in het leven. bv. Als je traag in een auto rijd, is dat ook de manier waarop je in het leven staat. Of je bent verstrooid in je droom wanneer je een trein moet halen, dan ben je dat ook in je leven.
Wanneer bij jou telkens de zon schijnt en vogeltjes fluiten en dergelijke, betekent dat dat je positief in het leven staat en dat je gelukkig bent.
Die man naast jou is je gids. Die is altijd bij je en geeft je steeds een veilig en gelukzalig gevoel. Hij is er steeds in je dromen maar ook in je leven. Hij steunt je en is altijd bij je. Dat is wat je dromen je proberen te zeggen. Je hebt een gids die je heel graag wil verder helpen. Misschien is het een goed idee om eens bij iemand langs te gaan die je oergids kan oproepen. Misschien willen deze dromen je vertellen dat je meer kan op spiritueel vlak dan je zelf denkt. Ook het feit dat je hoger staat in verschillende dromen, wil ook zeggen dat je in je dromen onbewust contacten legt met hogere zielen. En dat is dan ook de reden dat je zo moe bent.
Doe er iets mee schat, want je kunt veel meer dan je denkt !!

liso
12 jaar geleden

Hey
ik heb gisteren een rare droom gehad. Heb hem al eens overlopen en proberen uit te leggen, maar is me niet zo duidelijk.
Ik lig in bed met nog andere personen in de kamer, maar kan me niet goed meer herinneren wie. Ik ben op een kamp of schooluitstap of zoiets. (ik werk al bijna 5 jaar dus ga niet meer naar school)
Opeens voel ik dat een tand los zit. ik draai en die komt er, haast zonder pijn, met wortel en al uit. Ik kijk er naar en er is wat bloed aan, maar niet veel. En in mijn mond voel ik met mijn tong en proef ook niet veel bloed. Het is donker en ik schrik wel wat. Ik voel in mijn mond en hetzelfde gebeurt met een andere tand en daarna nog één. Ik roep in paniek iemand, denk mijn moeder of zus, maar weet ik niet goed meer. Ik loop naar buiten en het is erg donker en onweerachtig. Ik sta wat voorover gebogen over een metalen ton, zo een verroeste oliebarrel. Ik kijk in het maanlicht naar de tanden en heb er ondertussen 4 in mijn hand liggen. 2 daarvan zien groen. Ik schrik enorm, heb er geen goed gevoel bij. Ik snap het niet wat er allemaal gebeurt. Ik kijk in mijn mond, in de spiegel die ineens voor mij hangt en ik zie allemaal steenaanslag aan de binnenkant van mijn tanden. Ik schraap het weg met mijn vinger en het blijken allemaal kleine stukjes rozekwarts en bergkristal te zijn. Mijn mond blijkt er vol van te zitten en opnieuw schrik ik enorm van wat er met mij gebeurt. En toen ben ik wakker geschoten denk ik.
Ik heb al wat gelezen over dromenuitleg van tanden uitvallen en het blijkt niet zo positief te zijn voor mij. Ik heb wel net een punt gezet achter mijn relatie en twijfel hier nog over. Wil deze droom mij duidelijk maken dat ik de verkeerde keuze gemaakt heb? Of wil hij mij juist tonen dat ik een moeilijke verandering in mezelf zal doormaken?

Hopelijk kan iemand me wat meer duidelijkheid brengen

Groetjes
liesbeth

Nataly
12 jaar geleden

Hallo,

Ik droomde, dat ik in een grote vliegtuig zat met allemaal familieleden, van welke eentje een verloskundige, en omdat er technische problemen waren, moesten wij in een kleinere vliegtuig overstappen, waar alleen maar een paar mensen in konden, ik had een mooie lange jurk aan en ik was zwanger, een kleine mooie buik, toen ik in de andere vliegtuig zat, stapte er een hele aantrekkelijke piloot in de vliegtuig en hij kwam meteen naar mij toe en hij had de mooiste glimlach die ik nooit heb gezien, hij zij ik zie je altijd lopen en ik vind je heel aantrekkelijk en hij kuste me en daarna merkte hij dat ik zwanger was, maar het kon hem niet schelen en daarna werd ik wakker en ik was teleurgesteld omdat het een droom was.

Groetjes Nataly

Irene
12 jaar geleden

Ik denk dat je tijdens je reis in je leven nooit alleen zal zijn, maar dat er altijd iemand over je zal waken, waar je ook naar toe gaat.

rik niezink
12 jaar geleden

hallo

ik droom altijd dat ik niet meer snel kan lopen
meestal zit ik bij een film of ergens waar ik lang kan zitten
en dan moet ik iets pakken uit de auto of bij de buren halen
en dan duurt het altijd uren voordat ik 10 meter heb gelopen
niet omdat ik niet kan lopen maar alles gaat gewoon heel zwaar, elke stap kost mij evenveel moeite als 10 km hardlopen
en als ik wakker ben voellen mijn benen ook moe.
vroeger was het dan dat er iemand achter mij aan kwam en dan kon ik niet weg komen
maar ik heb deze droom al heel lang
zou u mij kunnen vertellen waar deze droom over gaat

bijvoorbaat dank

groeten Rik Niezink

esmeralda
12 jaar geleden

vroeger heb ik een droom gehad die zal ik nooit vergeten werdt er lachend wakker van echt waar.
ik fietste op een fietspad komt er een militair naar me toe en vroeg of ik een boot had gezien ik andwoorde nee maar zal er op letten even later zag ik brand ff verder op hij ging er heen en ik fietste verder in ik kijk of ik hem kon zien waar hij reed en keek op zei ik zag hem niet en keek naar voren en fietste dwars door de yachtboot heen ik zag de douche de slaapkamer en kwam de yachtboot uit en stapte van mijn fiets af en schreeuwde naar die man ik heb hem gezien hoor en toe werdt ik lachend wakker met de tranen over mijn wangen kunt u mij vertellen wat die droom betekende en heb geen boot heb er ook niks mee en ook niet met een militair wat betekend deze droom

vriendelijke groet esmeralda

Gaëlle
12 jaar geleden

Hallo ....:)
'Ik droom veel dingen die later uit komen '
Zo heb ik gedroomd dat het uit was tussen mijn broer en ze lief ... een week later hadden ze ruzie het was wel niet uit maar het schilde niet veel
zo heb ik ook gedroomd dat ik op een plaats was met opvallende blauwe muren met een jongen(denzel) een maand later was dat ook zo ..
ik droom ook vaak dingen dat mensen zeggen en dat ze dat dan 2 weken later fzo ook werkelijk zeggen ....

Gaëlle
12 jaar geleden

Als je droomt dat je tand uit valt wilt dat meestal zeggen dat er iets ergs gaat gebeuren zo heb ik al gelezen dat er dan iemand dood zal gaan

Yentl
12 jaar geleden

Ik droom al 2 jaar elke dag dezelfde droom. Ik droom dan dat ik in een doos zit. Een kleine doos. Ik zit heel krap. ik kan niet bewegen en kan door een heel klein raampje een klein beetje naar buiten kijken. ik zie dan telkens een man. die man doet niks, maar kijkt me op een bepaalde manier aan daat ik het wel kan uitschreeuwen. dat doe ik dan ook. tenminste ik probeer het er komt namelijk niks uit mijn keel. pllots komt de man op me af, maar hij doet nog steeds niets. en dan herken ik hem. ik weet niet waarvan maar ik ken hem. dan word ik wakker en schreeuw ik het uit.

kan iemand me vertellen wat dat betekent? hij komt namelijk steeds terug en telkens schreeuw ik het uit. echt heel eng.

gizmo
12 jaar geleden

ik heb gedroomt dat mijn vriend vreemd gaat en dat denk ik nu ook altijd en ik heb die droom 5 keer gehad en het was precies de zelfde droom dus ik w il graag weten wat dat betekend ik word ook altijd huilend wakker als ik die droom heb gehad ik wil graag de betekenis weten

Johan
12 jaar geleden

Een paar weken geleden heb ik een droom gehad die tweemaal terug kwam. Ik sta voor een brug (in mijn oude woonplaats) en normaal staat die daar niet, maar er stond een brede vierkante paal met van die gebogen spijlen boven elkaar (zoals een trap in een fabriek). Die trap beklom ik, het was tamelijk hoog en op een gegeven moment is de paal een stukje horizontaal, ik wurm me plat op mn buik een stukje naar voren, het gaat niet makkelijk en ik voel dat het eng is zo hoog, ik ben bang om te vallen maar dat gebeurt niet. Ik moet iets pakken (dozen of zoiets) en gooi ze naar beneden, daarna schuif ik weer achteruit en daal die trap weer naar beneden. Wat zou dit kunnen betekenen?

Meis
11 jaar geleden

Hallo iedereen,

ik heb laatst een hele rare droom gehad die telkens ook terug komt,

in mijn droom kom ik terug van een begrafenis ik zie me eigen ook in zwarte kleding, maar tijdens de begrafenis zie ik niet wie er begraven word.
Ik weet niet of het een man is of een vrouw? of het iemand van de familie is, of vrienden, of een collega?
Er werd niet eens gesproken op de begrafenis naar mijn gevoel, ik hoorde niets, net of ik er niet bijhoorde maar er toch wel was..
ik weet wel dat ik in mijn droom er helemaal kapot van ben, uiteindelijk als ik terug ben van de begrafenis sta ik in een slaapkamer,
een slaapkamer die ik nooit eerder heb gezien, het is een bruine slaapkamer met een tweepersoons bed, met lade's aan de onderkant van de bed
de lades gaan open, en weer dicht ..
maar wat ik ook in mijn droom zag dat boven de kasten een knuffelbeer lag , een knuffelbeer die ik wel herken dat was mijn knuffelbeer van mijn 6jarig leeftijd.
meerdere knuffelbeertjes lagen er, ook die ik allemaal herken.
maar de rest van de slaapkamer herken ik niet, of de spullen die erin liggen ook niet.

ik zou graag raad over deze droom willen, kan iemand me aub helpen ..
want het is een droom die steeds terug komt,
ik kan er bijna niet van slapen.. want elke keer als ik mijn ogen sluit.. beland ik op een begrafenis, en eindig ik in een slaapkamer om uit te zoeken van wie dat slaapkamer is.. en dan word ik weer wakker helemaal kapot en moe, en angstig ..

X

belle83
11 jaar geleden

hallo allemaal..
ik heb ook een rare droom gehad die mij bezig blijft houden, en ik kom er maar niet uit wat het kan betekenen..
Ik was met mijn vader en 2 ooms (waarvan 1 al jaren overleden is) langs de weg aan het praten... het was mooi weer en het zonnetje scheen..
Opeens pakt 1 van mijn ooms een schep waarvan het ijzer kapot was en er een scherpe punt aan zat.. Daarmee vermoorde hij mijn vader waar ik bij was..
Hij stak de punt van de schep in mijn vader zijn nek.. Mijn andere oom en ik schrokken heel erg en raakten helemaal in paniek.. wat er daarna gebeurde weet ik niet meer.. maar even later was ik opeens bij mijn nichtje haar huis om via haar wraak te nemen op mijn oom door haar huis in brand te steken..
Ik ben daarna weggerend en dwaalde opeens door mijn zoontje zijn school..
Ik was tijdens mijn droom heel erg verdrietig, maar ook heel erg boos. De emoties waren vrij heftig...

Nou is het in het echte leven zo dat mijn oom die overleden is waarschijnlijk mijn biologische vader is..
En is er een liefde in mijn leven die niet goed gaat..
We houden heel veel van elkaar.. maar we kunnen niet met elkaar...
maar puntje bij paaltje kunnen we ook niet zonder elkaar..
Ik weet niet of het hier iets mee te maken heeft..
En kom er ook echt niet uit, en kan niet stoppen met aan die droom te denken..

yasmoe2
11 jaar geleden

IK DENK DAThet dan ook echt uit kan gaan

yasmoe12
11 jaar geleden

hallo alle maal
ik heb altijd als ik iets droom dat het dan ook echt de volgende dag uit komt
en als ik iets droom zie ik nooit iemands gezicht. maar ik droom altijd over leuke dromen .
betekent dat iets goed ????
groetjes yasmin

RM
11 jaar geleden

Indien je mij kan uitleggen wat die leuke dingen zijn, dan kan ik je misschien wat meer uitleggen.
Grt,
AM

dre
11 jaar geleden

Hallo,
ik hoop dat iemand me kan uitleggen wat deze droom betekent.
Ik droomde dat ik in een ander land was(peru ofzo)
Er was een bosrijk gebied met allemaal sta-caravans.
Iedere keer ging er een sirene en moest iedereen zich
verstoppen want dan trok er een schaduw over het land heen.
Ik zag ook echt de scheiding van de schaduw komen in de lucht.
Ik moest dan in een caravan gaan liggen met iets voor de ramen
en onder een deken ofzo. Als er iemand door de schaduw geraakt werd,
verdween diegene(hij loste op als een soort poeder)
Verder gebeurde er niets en deze droom bleef zichzelf heel de
nacht(denk ik) herhalen.
groetjes dre

sinem
11 jaar geleden

hallo lieve liso, mijn moeder had ook een keer gedroomd dat haar tand er uit ging...
daarna ben ik met mijn moeder op internet gaan zoeken, en er stond in dat er iets nieuws of iets moois in je leven zou komen...
na een poosje ben ik naar de bibliotheek gegaan,en heb ik naar een droomenboekverklaring gevraagt,ik kreeg een soort woordenboek in mijn handen..
met allemaal woorden er in,helaas was dat vorig jaar en weet ik niet hoe die boek heet.
ik ging dus op zoek naar het woord tand, en er stond in dat u of iemand uit u familie een baby stond te wachten... of een spannende periode,waar u van zult genieten


ik hoop dat dit genoeg informatie is...

Kez
11 jaar geleden

Hoi Dre

Ik heb eens je droom bekeken en volgens mij lijkt het iets te maken hebben met onderdrukking en/of zelfontplooing
Het bos, het ongekende, de sirene, het opschrikken en de schaduw als straf hiervoor.
Het lijkt alsof je dat als je je uit op een bepaald vlak, je daarvoor een negatieve tegenreactie zou kunnen krijgen.
Of dat je met een probleem zit, waar je mee naar buiten wilt komen,en beetje schrik hebt voor de gevolgen.

Groetjes

mandy..
11 jaar geleden

ik heb vorig jaar een relatie gehad met iemand waar ik zielsveel van hield.
uiteindelijk ging deze relatie uit maar hield ik nog steeds kei veel van de jongen
waarmee ik een relatie had. nu heb ik steeds hele rare dromen over hem .

laatst droomde ik dat ik op een feestje was en dat die mijn ex er ook was en dat hij
mij opeens weer heel veel aandacht gaf en dat die me knuffelde en ik vond het oooh zo fijn maar
toen werd ik wakker ik voelde me heel blij door deze droom. die avond gingen ik en een paar
vriendinnen een avondje stapen en laat daar nu net mijn ex ook zijn. het rare was dat hij me
aansprak en knuffelde net zoals in mijn droom!! ik vond dit heel raar maar ik voelde me er goed bij.
dus ik liet het erbij en ging verder.
maar 2 weken later droomde ik weer over hem en nu over dat het weer heel goed ging tussen ons
en dat hij weer naar me verlangde in mijn droom zoende we en dede we leuke dingen samen.
ik vertelde het de volgende dag aan mijn beste vriendin. zij moest natuurlijk heel erg lache maar
een paar uur later smste mijn ex me en een paar smsjes later ging het erover dat hij met me wou praten
en dan wou kijken hoe het ging en hoopte hiermee zijn gevoelens voor mij weer terug te krijgen.
ik ben blij dat het zo loopt maar ik vind het echt heel raar en ook wel eng dat elke keer dat ik over hem droom
dat er ook echt iets gebeurd waardoor hij weer in beeld komt.

wie kan mij hier wat uitleg over geven wat ik hiermee moet of wat het betekend???

groetjes mandy

anne14
11 jaar geleden

Ik had laatst een droom enik heb het gevoel dat ie iets betekent maar ik weet niet wat hier is ie samengevat.

Ik liep stage bij de dierenbeschermersin afrika
Toen ik met de dochter van een bij stropers beruchten dierenbeschermer die jungel in ging ondeketen we de schuilplaats van de beruchtsten dieren smokkelaars en stropers
We zaten in een boom en omdat ik een van de stropers herkenden werden we ondekt
Op hoop van zegen sprongen we uit een boom en we konden opeens vliegen
We landen in een meer ergen op d gerens vna de jungel en de savane.
Evan laterin m´n droom was de dochter van diedierenbschermer in haar hut toen opeens die dieren smokelaars binnen vielen en haar ontvoerde

toen stopte m´n droom en werd ik wakker
mischien weten jullie wat he betekent

Deze discussie is gesloten.